Леді Воїн: «За 10 днів ми втратили 12 авто». Студенти збирають допомогу для відмінниці, старости групи

Леді Воїн: «За 10 днів ми втратили 12 авто». Студенти збирають допомогу для відмінниці, старости групи
Леді Воїн — так називають колишню студентку педколеджу, яка нині рятує поранених під пекельним Бахмутом, медикам потрібен автомобіль
  • Вона залишила навчання у гуманітарно-педагогічному коледжі у Вінниці та пішла в Нацгвардію.
  • Її називають Леді Воїн з позивним «Бусінка».
  • Нині вона рятує поранених під пекельним Бахмутом і просить придбати авто для їх перевезення.
  • Скільки вже зібрали грошей? Як взяти участь у безпрограшній лотереї?

 

Леді Воїн — так називають колишню студентку гуманітарно-педагогічного коледжу Анастасію Євсеєву. Чому колишню, поясню пізніше.

Наприкінці березня вона поширила відео в Інстаграм, де звертається по допомогу. Не для себе. Просить придбати автомобіль для перевезення поранених.

Відео записала на фоні купи брухту. Це те, що залишилося від транспортного засобу, яким медики користувалися раніше.

Відео дня

У навчальному закладі кажуть, сприйняли це звернення, як крик душі. Довкола руїни, вогонь, а поруч та, хто не так давно була разом з ними в аудиторії. Дехто упізнає її за розкішною заплетеною косою. Вона дотепер привертає увагу.

Анастасія пояснює, що це не єдине авто їхнього підрозділу, знищене ворогом.

— За 10 днів ми втратили 12 автомобілів, — говорить Євсеєва, яка служить медиком.

У коледжі не залишилися байдужими до прохання своєї колишньої сміливої студентки. Розпочали збір коштів. Невдовзі зрозуміли, що нині це не проста справа. Люди вже не так щедро діляться своїми заощадженнями, як це було раніше.

З’явилася ідея — організували лотерею. Запросити до участі в ній охочих. Зацікавити їх призами. Можливо, тоді знайдеться більше тих, хто відгукнеться на звернення Леді Воїна?

Лотерея — безпрограшна. Долучайтеся!

Пошук спонсорів виявися непростою справою. На це довелося затратити немало зусиль і часу. Але ж це задля допомоги тим, хто воює з рашистами!

Про умови та розіграш лотереї можна дізнатися на фейсбук-сторінці навчального закладу.

Журналісту сайту «20хвилин» уточнили у коледжі: їхня лотерея — безпрограшна. Кажуть, знайшли небайдужих, які надали круті подарунки для розіграшу. Серед подарунків — сертифікати чи знижки від ресторанів, магазинів, брендові речі, одяг, взуття, незвичні сувеніри від військових. У переліку значаться також предмети декору та побуту, колекційні монети, марки, колекційні вина, запрошення на безплатну фотосесію…

Детальніше про все це читайте на фейсбук-сторінці коледжу.

Там же нагадують, що розіграш лотереї відбуватиметься у змішаному форматі. Про дату і час повідомлять пізніше. Стежити за проведенням розіграшу можна буде у прямому ефірі на сторінці в Інстаграм — @fizvikhvgpk.

Машина уже в дорозі, а грошей зібрали тільки половину

У коледжі пояснили, що це не перша їхня допомога нашим захисникам. Навчальний заклад має надійних партнерів. Вони неодноразово підставляли плече.

— Випадок з Анастасією набув розголосу тому, що її відеозвернення швидко розійшлося через мережі, воно вражає тим, як така молода дівчина взяла до рук зброю, — пояснюють співрозмовники у навчальному закладі. — Але ми багато допомагаємо, як мовиться, без розголосу.

На Фейсбуці закладу звернув увагу на фразу: «Люди, не будьте байдужими!». Ці слова є нагадуванням про те, що війна ще не закінчилася. Ворог ще на нашій землі. Без допомоги тилу військові не витягнуть на своїх плечах Перемогу. Потрібно продовжувати їм допомагати.

Так зробили, зокрема, партнери коледжу. Вони вже знайшли авто за кордоном. І зараз перевозять його в Україну. Хоча коштів зібрано тільки половину від потреби, небайдужі вірять, що колективу вдасться віднайти всю необхідну суму.

До речі, з пошуком авто за кордоном зараз стало теж складніше. У багатьох європейських країнах наші волонтери підібрали б/у транспорт. Тепер шукають автомобілі у далеких країнах. Їдуть у Швецію, Фінляндію, Норвегію.

Саме з однієї з цих країн доставляють авто для підрозділу, в якому служить медикиня Анастасія.

По приїзді до Вінниці транспорт треба буде ще обслужити, пофарбувати у захисний колір. Можливо, не обійдеться без заміни окремих деталей. На це теж знадобляться кошти. До того ж робити все необхідно швидко. Треба рятувати життя воїнів.

Диплом Настя не отримає

Якби Анастасія не пішла на службу, вона б нинішнього року складала іспити і отримала диплом бакалавра. Але три роки тому студентка підписала контракт з однією з військових частин Нацгвардії України. Було це ще до великої війни.

Її викладачі кажуть, що дівчина дуже здібна у навчанні. Вона відмінниця — і цим усе сказано. Ще вона наділена організаторськими здібностями. Тому її обирали старостою.

Втім, диплом коледжу Анастасія не отримає. На її факультеті нема заочного відділення.

Адміністрації коледжу прикро було відраховувати таку студентку. Пояснюють, що не мали іншого вибору. При цьому з упевненістю говорять, що Євсеєва з її знаннями і вмінням могла б скласти іспити, навчаючись поза аудиторно. Та вона захищає від ворога тих, хто нині в тилу, в тому числі своїх однокурсників. Ось чому студенти і колектив коледжу прагне допомогти їй.

«З останнього вернешся бою»

Через місяць, точніше, 22 травня, в Анастасії Євсеєвої день народження. Дівчині виповниться 22 роки. У цей день на календарі «зійдуться» чотири «двійки» — 22 травня, 22 роки.

Її повернення з фронту з нетерпінням чекають матуся, молодша сестричка. Батька не стало минулого року. Він теж захищав країну.

В Інтернеті є вірш, присвячений Леді Воїн.

Особливо вражають такі рядки:

«Моя рідненька, Леді Воїн,
Як твою душу заспокоїть?
Та чим зцілити твої рани...
Колись настане мирний ранок
Та добрий вечір в Україні,
І буде небо синім-синім...

Та зло — програє, зло — погине!
І ти бронежилета скинеш,
Моя маленька, Леді Воїн!
З останнього вернешся бою!
І я пишатимусь тобою!»

Повністю поетичні рядки, присвячені нашій відважній захисниці, можна прочитати на фейсбук-сторінці коледжу.

Є полеглі та поранені

Велика родина гуманітарно-педагогічного коледжу уже неодноразово переживала гіркий біль втрати своїх колишніх студентів. Семеро з них віддали життя на полі бою з російськими окупантами. Двоє з них посмертно нагороджені орденами. Один значиться у списках зниклих безвісти. Є також ті, хто повернувся додому з важкими пораненнями.

Вічна пам'ять загиблим оборонцям рідної землі, велика повага і подяка тим, захищав або продовжує захищати її нині.

Вона боронить нас - підтримаймо її!

Для тих, хто має можливість зробити свій внесок на кошти для придбання автомобіля для перевезення поранених, повідомляємо номер картки Анастасії Євсеєвої: 5375 4112 0530 5258 (Монобанк).

Нагадуємо, охочі можуть також долучитися до участі у розіграші благодійної лотереї. Деталі дізнавайтеся на фейсбук-сторінці Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу.

 

Читайте також:

Боєць Сил спецоперацій врятував у Бахмуті цуценя. Як воно опинилося у Вінниці?

«Завдяки протезу я продовжую повноцінно жити»: історія захисника на псевдо «Грозний»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up