Боєць Сил спецоперацій врятував у Бахмуті цуценя. Як воно опинилося у Вінниці?

Боєць Сил спецоперацій врятував у Бахмуті цуценя. Як воно опинилося у  Вінниці?
Боєць ССО зі Жмеринки Олег Легеза не тільки врятував цуценя у Бахмуті, а й знайшов для нього нових господарів Скрін телеканалу Інтер.
  • Розповідаємо про ще один приклад разючої відмінності між рашистами і нашими бійцями.
  • Російські садисти відрізали голову полоненому, а наш спецпризначенець врятував у Бахмуті цуценя і опікувався ним.
  • Хто цей боєць для собачки нових господарів?

Сержант підрозділу Сил спецоперацій Олег Легеза в умовах бахмутського пекла врятував цуценя. Дехто скаже, мовляв, знайшов, чим зайнятися. Там щодня люди гинуть, а він собаку рятує. Краще б себе беріг та побратимів.

Люди різні. Але кожен має право на власну думку. «Всяка імієт свій ум голова, всякому серцю своя єсть любов», — писав мудрий Сковорода.

До слова, братами нашими меншими також опікувалася у Бахмуті ще одна наша землячка медикиня — Яна Рихліцька. Дівчина загинула після влучання в їхній автомобіль рашистської ракети.

Відео дня

Яна була тендітна. Легеза, навпаки, має козацьку статуру. Але серця в обох добрі. Навіть у ставленні до тварин. Навіть в умовах пекла, що його нагадує нині Бахмут.

Про історію з цуценям розповів сайту «20 хвилин» волонтер Володимир Затайдух. Він декілька разів їздив з гуманітарною допомогою у незламний Бахмут. Особисто знайомий з Олегом Легезою. Саме від нього дізнався про цуценя, яке залишилося бездомним. Його підібрав Легеза.

За словами Володимира Затайдуха, цуценя перебувало у розташуванні наших бійців. Там знаходився підрозділ прикордонників і ССО. Коли його підібрали, було худе-худюще. Його доглядали, годували. Під час обстрілів горнулося до військових, як це роблять малі діти. Шукало захисту. Військові дали кличку собачці — Мі6. Такою є назва служби розвідки Британії.

Про цей випадок Володимир Затайдух розповів батькам. У них раніше була собака.

Батько Затайдуха пан Олег висловив бажання взяти собаку для себе. Його підтримала дружина пані Наталя.

До Вінниці його привезли волонтери.

—Ми з Віталієм Павловським були у тому районі, нам зателефонували і попросили забрати цуценя, — розповідає журналіст і волонтер Вадим Павлов. — Для цього довелося проїхати ще немалу відстань, але прохання виконали.

Запитую, як Мі6 перенесла дорогу?

—Навіть не писнула, — каже пан Вадим. — Дрімало цуценя всю дорогу. Коли зупинялися, я виводив на вулицю, щоб розім’ялося, як і ми. Підгодовували і далі рушали в дорогу.

У Вінниці Затайдухи неабияк зраділи чорнявій дівчинці. Пані Наталя взяла собаку на руки. В цей час внуки гладили шерсть.

—Відчувається, що собака з району бойових дій, — розповідає Олег Затайдух. — Від кожного стуку насторожується. Впаде щось на кухні, одразу нашорошує вуха..

Для неї зробили буду, її впускають у будинок, а вона облюбувала зовсім інше місце. Ночує і більше часу проводить у місці під будинком.

—Ми називаємо його сховищем, укриттям, — каже пан Олег. — Так що наша дівчинка правильно обрала місце, відчуває, де найбільш безпечно.

У житті цуценяти відбулися зміни не тільки у місці перебування. У неї тепер нова кличка.

Нові власники тварини назвали її Леді. Втім, вона ще відгукується і на стару кличку — Мі6. Не це важливо. Головне, що цуценя врятоване і житиме тепер у безпечному місці у добрих людей.

Повезло Леді. У Бахмуті не обминув її чоловік зі щирим серцем і тепер опинилася у таких само господарів.

Наостанок нагадаємо, що рятівник собаки Олег Легеза добровольцем пішов на війну. Він зі Жмеринки. Земляки мають пишатися не тільки його відвагою…

Нарешті, про звірство рашистів, про що згадувалося на початку статті. Російські садисти оприлюднили в Інтернеті відео, на якому відрізають голову полоненому. Слів бракує що-небудь говорити...

Читайте також:

Виганяють московських попів і моляться рідною мовою. Які храми перейшли до ПЦУ перед Великоднем

У Вінниці посеред вулиці Батозької зaгорівся aвтомобіль: що відомо

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up