Колишній «СКА» відкрили, тепер це «Аква-Він». Доля Центрального міського стадіону поки невідома

Колишній «СКА» відкрили, тепер це «Аква-Він». Доля Центрального міського стадіону поки невідома
  • Медійники, чиновники та вихованці вінницьких спортивних шкіл сьогодні взяли участь у відкритті оновленого спортивного комплексу.
  • В минулому відомий як «СКА» на Фрунзе, тепер став «Аква-Він» на Янгеля.
  • На що перетворився об'єкт і хто в ньому матиме змогу займатися, дізнавалися журналісти 20minut.ua.

Більше 80 мільйонів гривень та майже 10 років знадобилося для реалізації проекту. Так описав процес екс-прем'єр Володимир Гройсман, який був на відкритті. Мовляв, не дозволили комусь зі збройних сил у 2010 році довести об'єкт до руйнації, а потім й до продажі...

Щоправда, після переведення «СКА» на баланс міста його доля тривалий час була невизначеною. Планували зробити спа-центр за рахунок іноземного інвестора. Що ж переважило, вочевидь, мало хто нині скаже. Вже зараз — це майданчик для ігрових видів спорту, представники яких виборюватимуть нагороди національних чемпіонатів і ймовірно міжнародних форумів. 

Що тут запрацює після сьогоднішнього відкриття, ми розповіли у цій новині:

Відео дня

Представники спортивної галузі і зараз зізнаються, що одного такого об'єкту для забезпечення усіх потреб тих же «ігровиків» недостатньо. На камеру і відверто говорити поки що не наважуються.

Але в пам'яті спортивних оглядачів ще жевріють спогади про те, як у 2016-му ті ж баскетболістки «Вінницькі блискавки» взяли бронзу в супер-лізі і вибороли право виступати у єврокубках. Зрозуміло, що фінансів не було. Але й відповідної інфраструктури також.

Вже у 2017 році аналогічна ситуація спіткала волейболістів чоловічої та жіночої команд Вінниці. Відтак — чи придатний колишній СКА для проведення міжнародних змагань — питання швидше риторичне. Немає відповідної кількості глядацьких місць та технічних зон з обслуговування матчів. Низькою залишилася і висота стелі — для того ж таки волейболу...

Нині ж отримали те, на що чекали з 18-го року. Саме тоді, як виявляється, за фактом стартувала реконструкція.

Під час відкриття міський голова Сергій Моргунов поділився інформацією, щодо подальшої долі Центрального міського стадіону. Бо він є місцем проведення матчів єдиної футбольної професійної команди регіону. Знаний як «Локомотив» свого часу приймав і єврокубкові матчі, а сьогодні вважається одним з найбільших і, водночас, найгірших футбольних арен з-поміж обласних центрів України.

Докладніше про відкриття «Аква-Він» та перспективи його функціоналу прозвучало у прямій мові учасників відкриття. Дивіться його на нашому відео:

 

Читайте також:

Усі голи на одному відео. Як пройшов третій тур у футзальній «вишці»

Операція «Радіація». Проїхалися різними районами з дозиметром, чи пройшла Вінниця перевірку?

Фрукти до новорічного столу. Ми перевірили на нітрати апельсини, хурму, ківі, виноград

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up