«Камон, Вінниця!». Що цікавого відзначили блогери-мандрівники у нашому місті?

«Камон, Вінниця!». Що цікавого відзначили блогери-мандрівники у нашому місті?
Ольга Манько і Максим Узол відвідали Вінницю, щоб показати цікаві туристичні об`єкти / Скріншот з відео ютуб-каналу Узол і Манько
  • Вінницю відвідали автори ютуб-каналу «Камон».
  • Максим Узол та Ольга Манько розповіли про туристичні цікавинки нашого міста, серед яких вінницька гондола, капуцинські катакомби, незвичайні музеї та багато іншого. 
  • Щоб усе роздивитись, не поспішаючи, блогери витратили три дні. Як відгукуються про наше місто?

Автори сімейного тревел-блогу «Камон» побували у Вінниці. Макс Узол та Оля Манько приїхали до нас, щоб відчути «вінницький дзен» та розібратись, за що Вінниці шість років поспіль давали звання «найкомфортніше місто України». Ми переглянули випуск та зібрали найцікавіші моменти.

Венеціанська гондола та незвичні музеї

Блогери почали огляд міста з річки Південний Буг та ресторану «Вінницька реберня». Ця локація привернула увагу, бо тут можна покататись на гондолі.

— Ух ти! А у вас прям справжня гондола. Ми на схожій катались у Венеції з Максом, — каже Ольга Манько.

Відео дня

Гондола «Джульєтта» дісталася у спадок Віталію Гуменюку. Човну вже 60 років, з яких чотири вона катає вінничан по Південному Бугу, — говорить Оля Манько.

— Це наша сімейна реліквія. А я у третьому поколінні гондольєр, — каже Гуменюк.

Віталій поділився планами, що хоче збільшити кількість гондол та сприяти тому, щоб Вінницю визнали романтичною столицею України. Коштує годинна прогулянка на гондолі — 500 грн. Одночасно може перевезти чотирьох пасажирів.

Далі автори відео демонструють центр Вінниці. Нахвалювали вулицю Соборну, відмічають готель «Савой» і площу Ліверпуль. Потім крокують на Європейську площу, яку називають «головним тусовочним місцем».

— А ще тут самісінький пуп Вінниці — вежа Артинова. Вона дуже схожа на Ратушу. Але, насправді, це водонапірна вежа, а на верхівці колись сиділи пожежники та роздивлялися, чи не горить щось у Вінниці. А ще тут свого часу був гуртожиток Водоканалу, — каже Макс Узол.

В середині башти нині діє музей афганців. Вхід для дорослих — 10 грн. З дозволу співробітників музею можна піднятись на саму верхівку башти.

Потім блогери побували в «Автомототелефототелерадіо музей», в якому відмітили величезну колекцію ретро-авто.

— Здається, що це просто купа мотлоху, але це, насправді, музей нашого дитинства. Тут зібрано стільки речей, які я пам`ятаю з малечку, — говорить Макс Узол.

День завершили походом до фонтану Roshen, який порівняли з грузинським шоу фонтанів у Батумі.

— У Вінниці шоу в рази технологічніше, ніж в Грузії. І якщо досі не бачили його вживу — дуже раджу, — каже Узол.

У катакомбах живе привид

Наступний день почали з відвідин кав`ярні «Пан Заваркін та син». Здивувалися величезною кількістю годинників та порівняли заклад з «квартирою колекціонера».

— Класно, що тут в офіціантів можна замовити екскурсію. Вони розкажуть і покажуть всі годинники та інші речі, що є в закладі. Коштує 100 грн з людини, якщо вас менше п'яти людей. І 60 грн, якщо вас п'ятеро і більше, — відмічає Оля Манько.

Наступний об`єкт — підземелля капуцинів, що під костелом Діви Марії Ангельської. Вхід з однієї людини — 80 грн.

— Ми спустились на глибину чотири метри і тут так прохолодно! І влітку, і взимку тут +15 градусів. Катакомби непогано відреставрували, — говорить Макс Узол.

Гід розповів, що за легендою в підземеллях живе привид — брат Шельман. Цей монах свого часу звалився у котел з пивом, помер від опіків й тепер охороняє катакомби.

До наступної локації блогери просто перейшли дорогу: потрапили до Спасо-Преображенського собору, де піднялися на дзвіницю, щоб оглянути панораму Вінниці.

Та остання локація, яку блогери показали у випуску про Вінницю, став оглядовий майданчик ресторану «Нова Провінція», що на проспекті Космонавтів.

В підсумку випуску автори відео сказали, що зловили «вінницький дзен».

— Я знайшов для себе ще одне місто, куди можна втекти на вихідні, переключитись, відпочити. Тому що тут у Вінниці, дуже багато зелені, багато фонтанів. Розвинена велоструктура. Класні ресторани та кафешки. І люди, видно, що вони горять своєю справою. І все це разом дає таке відчуття комфорту, — зазначив Макс Узол.

Родина вело мандрівників, нагадаємо, випустила відео про Вінницю. Що цікавого розповіли?

 

Читайте також:

Хатки-мазанки, подільська кухня, вечорниці. Що пропонує зелений туризм на Вінниччини?

«Вінниця — місто, де здійснюються бажання»: серія сюжетів-путівників

Подорож за кордон. Скільки країн визнають вакцини від ковіду?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up