Хто став головами на місцях, а хто пролетів. Владислав Телень про перші результати виборів

Хто став головами на місцях, а хто пролетів. Владислав Телень про перші результати виборів
  • 26 жовтня опівдні, у Вінницькому прес-клубі відбулася прес-конференція, на якій підбивали попередні підсумки підрахунку голосів.
  • Представник Комітету виборців України Владислав Телень розповів, що вже відомі прізвища міських, сільських і селищних голів Вінниччини, ймовірних переможців, і які політичні сили пройшли у місцеві ради.
  • Разом з тим прогнозував, що процес підрахунку голосів буде не швидким.

Найперше на прес-брифінгу представник Комітету виборців Владислав Телень повідомив, що за результатами екзит-полу та попереднім підсумком підрахунку голосів, мером знову стане Сергій Моргунов.

— Всі екзит-поли, які проводилися в місті Вінниця, наш «Соцінфо», «Студія Савіка Шустера» і газета «RIA», — вони практично всі співпали, відрізнялися процент-два, — розповів на зустрічі із місцевими ЗМІ Владислав Телень. — Тому можна вже сказати, що є однакове розуміння, що в місті Вінниця вже обраний міський голова. І та інформація,яка надходить з виборчих дільниць в реальних протоколах, вона дуже добре корелюється з результатами, отриманих екзит-полів.
 

Відео дня

Також відома трійка політичних партій, які пройдуть у місцеві ради.

— Можна сказати, що обрані всі районні міські, сільські і селищні ради, обрані шість райрад, — заявив представник ЦВК. — Приблизно можемо розуміти, що в Вінницьку міську раду облраду і міську раду може проходити чотири чи пять партій, але лідери вже зрозумілі. По першій трійці все зрозуміло: «Українська Стратегія Гройсмана», «Європейська Солідарність» і «Слуга Народу» точно будуть мати своїх представників в місцевих радах.

 На прес-брифінгу також називали імена новообраних керівників на місцях.

— Що стосується сільських селищних міських голів. Вже є проблеми з переобранням пана Бровка в Могилеві-Подільському, скоріш за все пан Пузир не буде Козятинським головою, Артур Цицюрський у Бару пролітає, в Жмеринці Кушнір, в Шаргороді Барецький, в Оратові Лошак, в Калинівці Поліщук. Таким чином ми маємо всіх обраних сільських, селищних і міських голів, — зазначив Телень.

Хоч імена і партії вже відомі, проте процес підрахунку голосів і заповнення виборчої документації на виборчих дільницях наразі ще триває.

— Є різна ситуація: хтось порахував і вже на мішках очікує коли ТВК дасть команду вести документацію, в деяких продовжується підрахунок виборчих голосів,хтось просто в комісіях не можуть дійти до ладу, — розповів представник Комітету виборців. 

— Особисто я ніч провів за наданням консультацій дільничним і територіальним виборчим комісіям щодо заповнення протоколів і підрахунку голосів. Тому що постанова ЦВК річ гарна, але для того, щоб деякі з них правильно тлумачити потрібно мати не одну освіту а дві. Але, можу сказати, що практично всі дільничні виборчі комісії на фінішній прямій, що стосується підрахунку бюлетенів.

Владислав Телень також попередив, що процес підрахунку голосів затягнеться і поділився із версіями причин низької виборчої активності вінничан.

— Відразу кажу, що процес встановлення підсумків голосування не буде швидким. На першому етапі дільничні виборчі комісії здають документацію по всім видам виборів до міських селищних і сільських ТВК. На першому етапі всі територіальні виборчі комісії встановлюють підсумки голосів до райради і  до облради. Цю документацію мають здати не пізніше 3 листопада. А встановлення підсумків виборів повинна закінчитися не пізніше, ніж 6 листопада, — зазначив Телень.

— Сьогодні багато чув версії, чому така низька явка. Різні причини чув. Перша — ковід, друга — люди не знали кандидатів, і не розуміли, за кого голосувати, за якою системою. Загалом явка на виборах 32% явка по місту, і 37% явка по області.

 

Читайте також:

За кого голосувала Вінниця? Комітет виборців оприлюднив результати екзит-полу

Непокоїть низька явка виборців і некомпетентність комісій, — представник КВУ Владислав Телень

Вибухівка і незаконна агітація. Про кримінал у день виборів розповів головний поліцейський області
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    а чому вiн не в масцi, кругом коронавiрус, всi повиннi маски носити у громадських мiсцях
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up