Хочуть збудувати 61 котедж на межі Вінниці з Агрономічним. Триває обговорення проекту

Хочуть збудувати 61 котедж на межі Вінниці з Агрономічним. Триває обговорення проекту
Фото ілюстративне, з сайту dom.ria.com
  • На район вулиці Юзвинської підготували проект детального плану території.
  • Найцікавіше у ньому — будівництво котеджного містечка з 61 будинків. Але такі зміни мають погодити ще на громадських слуханнях і на сесії міськради.
  • А хто будуватиме цей мікрорайон з котеджів?

Вінничан кличуть на громадські слухання, щоб обговорити детальний план забудови території по вулиці Юзвинській між Барським шосе та Шептицького.

Жителі Вінницької міської громади, які хочуть взяти участь в обговореннях, мають зареєструватись за цим посиланням.

Реєстрація на слухання триватиме до 21 лютого. Про дату, час і місце зібрання повідомлять додатково. А що, власне, будуть обговорювати?

Відео дня

Буде нове житло

На сайті міськради роздивились проект детального плану території Юзвинської, який винесуть на обговорення.

На цьому плані вписали всі будинки й об’єкти, що є на «Перемичці» (прим. - народна назва Юзвинської), однак є й нові. Зокрема, пропонується побудувати квартал з приватних будинків, що прилягатиме до Гніванського шосе.

Їхня кількість — 61. І що цікаво, то загальна площа нової забудови сягатиме 6100 кв.метрів, а отже, кожен з цих будинків розрахований на 100 кв.метрів.

Під номером 27 виділені ділянки, де заплановане будівництво приватних будинків / Скріншот з проекту Детального плану території

Ще під цю новобудову заплановані дві трансформаторні підстанції та очисні споруди. Повністю переглянути проект Детального плану території можна ось тут.

«З основними техніко-економічними показниками детального плану території, графічними матеріалами та додатковою інформацією можна ознайомитись в департаменті архітектури та містобудування в робочі дні (з 16.00 до 17.00 години, к. 8), за адресою: м. Вінниця, вул. Пушкіна, 38», — повідомляють у міськраді.

Хто забудовник?

Поки незрозуміло, хто його будуватиме, адже замовником розробки детального плану території Юзвинської є сама міська рада. Зазвичай, на громадських слуханнях є і представник «інвестора», який візьметься за реалізацію детального плану після його затвердження.

Червоними лініями виділені ділянки, де запланована забудова 61 приватних будинків / Скріншот з кадастрової мапи

Втім, вже зараз можна припустити, хто це буде. За публічною кадастровою мапою, 61 приватний будинок хочуть побудувати на шести земельних ділянках. Вони (1, 2, 3, 4, 5, 6) у приватній власності, під ведення садівництва чи селянського господарства, і належать одній людині — Антонюку Віталію Васильовичу.

Повний тезка цього землевласника є директором товариства «Вінінвестбуд». Серед власників компанії є Тимофій Гіренко. Водночас Гіренко і директор, і співвласник концерну «Поділля», який раніше займалось будівництвом мікрорайонів Поділля, 9-го мікрорайону, а тепер — Академічного.

Отже, через такі зв’язки, припускаємо, що майбутнє будівництво нового котеджного містечка віддадуть концерну «Поділля». Звісно, після того, як будуть завершені всі процедурні питання щодо детального плану території Юзвинської.

Скільки коштує житло в котеджних містечках

За даними порталу Lun.ua, навколо Вінниці є сім котеджних поселень, де можна придбати будинок.

Ми порахували, що середня ціна на котеджі / таунхауси у Вінниці та приміських селах — 2,46 млн грн за будинок.

Раніше, нагадаємо, зробили детальний план території, щоб побудувати котеджне поселення неподалік від психлікарні.

 

Читайте також:

«Муніципальне житло» у Вінниці: де буде 12-й будинок для бюджетників?

Закладають фундамент, встановили ліхтарі та лавочки: як будують десятий мікрорайон?

Біля Західного автовокзалу будують новий McDonald's. Коли чекати на відкриття?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Николай Сампир

    Та давно пора! Нащо то болото має пустувати
  • Геннадий Зиневич

    Продам дві земельні ділянки, 2 га під осг (є розпорядження РДА про дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення даної земельної ділянки)та 0, 2 га під забудову, знаходяться у лісі одна навпроти другої через річку, затишне екологічно чисте місце,0983901614.
  • Сергій Касянюк

    Царькам буде де жити.
  • Рома Нагорняк

    Мабуть для дітей сиріт , ветеранів та багатодітних???

keyboard_arrow_up