Хлопчик, який обрізав волосся вінничанкам, місяць перебуватиме у приймальнику-розподільнику

Хлопчик, який обрізав волосся вінничанкам, місяць перебуватиме у приймальнику-розподільнику
  • Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу міського суду, який постановив задовольнити клопотання прокурора та помістити 13-річного вінничанина у приймальник-розподільник для дітей у Дніпрі.
  • Підставою для цього стали дії хлопчика, які підпадають під ознаки тяжкого злочину.

У Вінниці в районі Тяжилова та Київської 13-річний хлопчик нападав на дівчаток та обрізав їм волосся. Він скоїв три напади, але заарештувати його не могли. 

Як встановило слідство, в лютому та березні цього року семикласник однієї з вінницьких шкіл рукою закрив рота десятилітній дівчинці та ножицями обрізав їй волосся. Іншу, дев’ятилітню, повалив на землю і теж відтяв їй пасмо. За такі хуліганські вчинки передбачається від трьох до семи років позбавлення волі, однак школяр ще не досяг 14-ти років — віку кримінальної відповідальності.

Слідчий суддя у цій справі пропонував помістити хлопчика до лікувального закладу з метою проведення стаціонарної судової психолого-психіатричної експертизи як тимчасове позбавлення свободи (волі) особи. Проте в такому проханні йому відмовили, знову ж таки, через малолітній вік хлопця.

Відео дня

Згодом з журналісткою «20 хвилин» зв'язалася мама хлопчика та розповіла іншу сторону цієї ситуації.  

Після публікації першої статті в коментарях з'явилося багато різної інформації: хтось казав, що він нападає не лише на молодших дівчат, а й на жінок, хтось писав, що у всьому мама винна, а хтось навпаки, що мама бідна, бо не може допомогти дитині.

У кінці березня 2024 року мама Влада знову звернулася до редакції і повідомила, що за рішенням суду сина відправляють у Дніпро.

Жінку хвилювало, чи не погіршиться психологічний стан хлопчика після перебування в новому місці. Чи проблема не переросте в щось гірше?

У рамках кримінального провадження за клопотанням прокурора ВІнницький міський суд виніс рішення про розміщення хлопчика у приймальник-розподільник для дітей на термін 30 діб. 

Судді Вінницького апеляційного суду зазначили, що поміщення хлопця до приймальника-розподільника для дітей є найкращим способом змусити його виконувати всі вимоги слідства. Це також допоможе запобігти тому, щоб він не вчинив ще якісь злочини.

— Також апеляційний суд постановив направити 13-річного вінничанина до Львівської філії судових експертиз Інституту судової психіатрії МОЗ України для  стаціонарної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи, — йдеться в повідомленні пресслужби суду.

 

Читайте також:

Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?

«Давно хотів написати, але не виходило, бо ж на курорті ніколи» — Лист з фронту, як крик душі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • АННА

    Вони зараз не слухають ні добропорядних батьків ні проблемних...
  • Оля

    І місяць це мало, він вийде і буде ще гірше !!!
  • Оля

    Тут немає чого плакати !!! Цей хлопець небезпечний. Я його знаю з першого класу. Весь час кидався з ножицями на дітей і вчителя. Мати дуже винна що не приділяла увагу сину, за грати її треба

    ELENA reply Оля

    шкода дитину. діти це відображення батьків, яка до них увага та відношення, такими вони і ростуть.

    Людмила reply ELENA

    Не завжди відображення. Добре хоч постриг, а не вбив. Це все, можна ставити крапку на ньому. Далі гірше буде

    ELENA reply Людмила

    Так, тому що він відчуває постійно образу на весь цей світ.
  • Den

    Всяк краще чим бути під опікою матері на яку складено більше 20 протоколів про невиконання батьківських обов'язків.

keyboard_arrow_up