Гвардія наступу: на Вінниччині формують штурмові бригади «Лють». Хто може потрапити?

Гвардія наступу: на Вінниччині формують штурмові бригади «Лють». Хто може потрапити?
Розпочали формування штурмових бригад “Гвардія наступу”: спільний брифінг ОВА із керівництвом силових структур Вінниччини
  • Бригада «Лють» — це два штурмові полки, батальйон особливого призначення, артилерійський полк і рота спеціальних операцій.
  • Формування підрозділу уже триває.

Сьогодні, 3 лютого відбувся брифінг Голови обласної військової адміністрації Сергія Борзова разом з керівниками поліції області, військових частин та прикордонної служби щодо формування штурмових бригад, до яких можуть вступати добровольці.

Воєнізований підрозділ поліції нового зразка

Очільник поліції Вінниччини Іван Іщенко розповів про воєнізований підрозділ поліції нового зразка — Об’єднану штурмову бригаду «Лють». 

Відео дня

— Воїни «Люті» — це вольові та вмотивовані бійці, чоловіки, які готові захищати Україну і нищити ворога на всіх фронтах. Жодних тилових завдань. Тільки високоякісна підготовка, постійні тренування та участь в операціях на передовій, — розповів Іван Іщенко.

Основу оперативно-штурмової бригади поліції «Лють» складуть бійці, які виконували бойові завдання на Київщині, Запорізькому, Харківському, Херсонському і Донецькому напрямках. Буча, Ірпінь, Херсон, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Ямпіль і Бахмут — міста, які загартували бойовий дух кожного нашого воїна. До досвідчених спецпризначенців бригади можуть приєднатися добровольці – вмотивовані патріоти України. 

Арсенал «Люті»

Бригада «Лють» — це два штурмові полки, батальйон особливого призначення, артилерійський полк і рота спеціальних операцій. У їхньому арсеналі — бронетехніка (БМП, БТР, КОЗАК), артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння.

Відсіч та стримування збройної агресії проти України, проведення штурмових дій, знешкодження диверсійно-розвідувальних груп і незаконних збройних формувань ворога, аеророзвідка, виявлення позицій ворога та знищення противника — основні завдання об’єднаної штурмової бригади «Лють».

Формування бригад триває

Формування підрозділу уже триває. Охочі вступати до лав новоствореного підрозділу поліції, який братиме участь у звільненні територій України від російських окупантів, заповнюйте анкету кандидата на сайті nabir.np.gov.ua або за QR-кодом, також можна звернутись до визначених ЦНАПів. Номер гарячої лінії для консультацій 0 800 100 020. 

Сучасна історія України пишеться зараз. І пишемо її ми для своїх дітей. Немає часу спостерігати. Перетвори свою лють на зброю!

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

На війні біля Бахмута загинув військовий Олександр Волос з Браїлова

«Він був ідеальним прикладом для дітей»: пам'яті Героя Володимира Гаврилюка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Yanina Viktorivna Kozylko

    Нехай депутати ідуть!!!

keyboard_arrow_up