«Гроші на картці згорять через 30 днів?» Відповіді на популярні питання про е-квиток

«Гроші на картці згорять через 30 днів?» Відповіді на популярні питання про е-квиток
  • На фейсбук-сторінці «Вінницякартсервіс» стали публікувати відповіді на те, що найчастіше питають вінничани щодо електронного квитка.
  • Зокрема, як заплатити за іншу людину з однієї картки, де взяти картки вінничанина і коли дадуть «Картку вінничанина» з фото замовлену декілька місяців тому.

З 2 грудня почав працювати е-квиток: у трамваях можна розплатитися банківською карткою, смартфоном з NFC-чіпом чи «Муніципальною карткою вінничанина». Водночас, фахівці КП «Вінницякартсервіс» декілька днів поспіль стали публікувати відповіді на популярні питання про роботу системи. Даємо коротку вибірку, а повністю їх можна подивитися на їх сторінці у facebook.

Де поповнити картку?

Зараз продають неперсоніфіковані картки вінничанина — на них не буде даних власника, але доступні всі нинішні можливості системи. Купити їх можна в кіосках «Преса». У цих же кіосках можна поповнити картку. Чи поповнити на сайті ET.VN.UA в розділі «Поповнити картку».

Відео дня

Коли нарешті розпочнеться видача карток оформлених через сайт?

Картки, які були оформлені через сайт з серпня до початку листопада, вже надруковані та передані з виробництва до підрядника (чеська компанія «Мікроелектроніка» - авт.). Передача з виробництва затрималась, тому ми не мали змогу розпочати видачу. За кілька днів очікуємо поставку вже запрограмованих карт. Одразу після чого розпочнемо їх видавати (попередньо розіславши SMS-повідомлення власникам карток). Перепрошуємо за довге очікування.

Систему запустили, а в тролейбусах валідатори вимкнені. Чому?

З 2 грудня система запрацювала лише в трамваях. Зараз ми програмуємо валідатори в тролейбусах. І вже у близько 50 зі 167 тролейбусах можна розрахуватися банківською карткою / смартфоном / карткою вінничанина. 

Незабаром ми приєднаємо всі тролейбуси та автобуси до безготівкової оплати. А з наступного року — усі маршрутки.

При оплаті банківською карткою кошти списуються через кілька годин та навіть добу. Чому так?

Банки проводять транзакцію із запізненням, але стягнення коштів все одно відбувається. У зв'язку із цим, наполягаємо на оплаті банківською карткою на валідаторі, який може надрукувати паперовий квиток (зазвичай, він на других дверях у трамваї). Робота з налагодження швидкості банківських транзакцій продовжується.

Як скористатися безкоштовною пересадкою?

Власники «Карток вінничанина» можуть безкоштовно пересісти упродовж 30 хвилин. При пересадці з одного транспорту в інший треба зареєструвати свій проїзд. При цьому гроші не будуть списуватися.

Якщо поїздка триває довше 30 хвилин (після оплати чи після пересадки) платити повторно не потрібно!

На сьогодні послуга діє у трамваях та в тих тролейбусах, де вже працюють валідатори. Надалі здійснювати пересадку буде можливо на всі види транспорту окрім маршрутних таксі.

Скільки поїздок надається пільговикам?

Станом на грудень вже 20 тисяч пільговиків мають картки вінничанина. Від власників карток потребується тільки фіксувати свій проїзд, притискаючи пільгову картку до валідатора. «Поїздки» не списуються, їхня кількість — необмежена.

Що означає «поповнення на 30 календарних днів»?

Це термін впродовж якого функціонує електронний проїзний квиток (запустять з 2020 року - авт.). Для прикладу, якщо поповнили 15 грудня то до 15 січня включно він буде дійсний.
Якщо ви просто закинули гроші на картку, то вони «не згорять» після 30 днів. Кошти списуються виключно у момент здійснення поїздки й оплати її у транспорті.

Придбали та поповнили Картку вінничанина, а баланс (при перевірці на сайті et.vn.ua) не показує. Що робити?

Для показу балансу карти на сайті необхідно активувати її приклавши до валідатора у трамваї. Під час першої реєстрації валідатор записує дані та картка активується.

Чи можна маючи пільгову картку вінничанина оплатити проїзд іншої особи?

Так. Для цього потрібно поповнити картку (у кіоску «Преса» або через сайт ET.VN.UA) на необхідну та зручну для вас суму. Списання коштів за іншу особу відбувається з електронного гаманця. Тож, зареєстрували свій проїзд — піднесли повторно картку до валідатора, таким чином активувавши його. Далі натиснули відповідну кнопку (на дисплеї зазначається яку), повторили піднесення картки до пристрою і проїзд ще однієї людини оплачений.

Чи можна банківською карткою оплати проїзд іще однієї людини?

Ні. Для повторного списання коштів з картки, можна піднести банківську картку до іншого валідатора в тому ж транспорті, де ви розрахувалися за свій проїзд.

У чому різниця між персоніфікованою (Загальною — фіолетовою картою) та неперсоніфікованою (Проїзний тривалого користування — сіра карта) Муніципальною карткою вінничанина?

На Загальній (персоніфікованій) є ваші дані та фото, на неперсоніфікованій їх немає. У разі втрати персоніфікованої карти, є можливість її блокування та відновлення усіх даних (включно з балансом, який був до втрати - авт.).

Окрім того, до Загальної картки вінничанина надалі можна буде додавати додаткові сервіси та зареєструвавши її в особистому кабінеті, щоб отримати доступ до ряду додаткових послуг. 

Муніципальної картки вінничанина (Загальна) немає у продажу. Її оформлення можливе через сайт et.vn.ua та у «Вінницякартсервіс» (Соборна, 36). Неперсоніфіковану карту можна без проблем придбати у кіосках «Преса»;

Неперсоніфіковану карту можна передавати іншим людям. Однією картою може користуватися вся сім'я. Персоніфікованою картою може користуватись лише власник — передавати її стороннім людям не можна.

Опитування

Чи будете купувати «Муніципальну картку вінничанина», щоб платити за проїзд у транспорті?

А що показувати контролеру, якщо платили е-квитком? І чи можна надалі платити готівкою в транспорті? Про це писали в статтях:

Графіка в матеріалі: www.facebook.com/VinnytsiaKS

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (67)
  • Варвара Кутузова

    Фото на карточку я отсылал в нормальном виде из паспорта гражданина Украины, если при пересылке появились искажения - это не мои проблемы,  это во-первых, а во-вторых, фото в паспорте остается до конца моей жизни, почему оно не устраивает "карточку Винничанина", меня устраивает. "Серая" карточка удобнее. Отправила сообщение с требованием вернуть мне деньги.
  • Богдана Гончар

    Даже часто не працюють валідатори на всіх дверях. Що в трамваях, що в тролейбусах !!! Наведіть порядок !!!!! А не працюють ввечері і зранку, в той момент кондуктор продає леві білетики.
  • Tania Mashtalyar

    Чому валідатор не видає квиток, розраховуюсь сірою  карткою?
  • Оксана Томишина

    Плачу в громадському транспорті СМСкою. Дуже зручно. Нічого шукати не треба. Лиш би  не менше 7 гривень залишалося на рахунку після сплати за проїзд.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up