Громадський бюджет у Вінниці. Ці 16 проектів, зробили у 2021 році

Громадський бюджет у Вінниці. Ці 16 проектів, зробили у 2021 році
Цей глобус, разом з благоустроєм території, облаштували на території школи №15. Тут також був реалізований екологічний проект «Чистий район – чисте місто»
  • Ви голосували — і ці проекти зробили. У мерії прозвітували, які ідеї вінничан були реалізовані у 2021 році.
  • Серед них — нові сквери, ігрові майданчики та проведення навчальних тренінгів.

У 2021 році були реалізовані 16 проектів-переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» попереднього року. Про це розповів у своєму фейсбуку заступник міського голови Андрій Очеретний.

«Облаштовані креативні локації, зони комфортного очікування, майданчики для відпочинку та розвитку фізичної активності, а також проведені навчальні заходи, тренінги та цікаві конкурси», — пише Очеретний.

Старе місто

Відео дня

Очистили озеро Староміське, вартість — 1 млн грн;

Облаштована комфортна зона відпочинку та прогулянки для пацієнтів міської лікарні №3. Вартість – 223 тис. 495 грн.

Масложир

Облаштований ігровий комплекс на вулиці Сергеєва-Ценського, вартість — 1 млн 8 тис. 684 грн.

Улаштований наземний батут біля дитячих гірок, на вулиці Волошковій, вартість – 225 тис. 710 грн.

Тяжилів

Біля автостанції «Східна» облаштований сквер, вартість — 797 тис. 470 грн.

На Ватутіна, 137 облаштований затишний міні-сквер «Перлина», вартість – 250 тис. грн.

Розпочата реалізація  проекту-переможця конкурсу 2018 року №30 «Центр розвитку для дітей та молоді «Мрія» на Тяжилові. Реалізація проекту з форс-мажорних обставин була перенесена. Наразі, здійснений капремонт зовнішньої частини нежитлового приміщення закладу «Центр підліткових клубів за місцем проживання» за адресою Тимошенка, 2А. Також придбаний технічний інвентар для оснащення приміщення.

Вишенька

На Келецькій, 62 облаштований двір школи №15. У рамках проєкту  «Чистий район – чисте місто!» проведені презентації, екозаходи, ярмарки та вернісажі на екологічну тематику. Вартість – 1 млн 100 тис. грн.

Замостя

На пляжі «Хімік» маємо Центр пляжного волейболу, вартість — 1 млн 53 тис. 600 грн.

На Привокзальній 2/1 функціонує «Дитяча майстерня 3Д-друку та моделювання», вартість - 360 тис. 600 грн.

Медмістечко на Хм.шосе

На території міської лікарні №1 створений комфортний простір очікування та відпочинку для пацієнтів, вартість 303 тис. 290 грн;

Тренінги та курси

Проведений літературно-мистецький конкурс «Вінниця в мистецтві художнього слова». У книзі «Вінниця в мистецтві художнього слова» вміщені твори переможців і дипломантів літературно-мистецького конкурсу. Вартість проєкту – 100 тис. грн.

Для відновлення психологічного здоров’я дітей учасників бойових дій та загиблих учасників АТО/ООС у Вінницькому вищому професійному училищі сфери послуг проведено низку соціально-педагогічних та психокорекційних занять, навчань з інформаційної грамотності, майстер-класів з кулінарії та  з перукарської справи. Вартість — 141 145 грн.

У рамках проєкту «3D-моделювання і його використання для протезування кінцівок», на базі Педуніверситету проведена низка навчальних заходів, лекцій з метою популяризації моделювання, вивчення світового досвіду психологічної і реабілітаційної допомоги людям, які втратили кінцівки. Ключовий захід – це проведення конкурсу для заявлених учасників. Вартість – 200 тис. грн;

У рамках проекту «Не будь байдужим – навчись рятувати життя ближнього!» виготовлені плакати та брошури про надання долікарської допомоги, відзняті три відеоролики. Тренером Вінницького обласного Товариства Червоного Хреста України  проведено низку практичних навчань по наданню домедичної допомоги. Ціна — 46 тис. грн.

Підвищено правову обізнаність дітей та молоді завдяки тренінгам у рамках проекту «Подільський центр прав дитини». На базі хабу в Педуніверситеті та у школах проведено низку навчальних заходів, семінарів, тренінгів, розроблені та надруковані інтелектуальні ігри, виготовлений інформаційно-методичний посібник «Механізм захисту прав дитини в Україні». Вартість – 165 тис. грн.

«Бюджет громадських ініціатив», нагадаємо, проводили й цьогоріч. За положенням конкурсу, проекти-переможці поточного року будуть реалізовані у наступному, 2022 році. 

При цьому пощастило не тільки Тяжилову, а й іншим районам та навіть іншим селам, які у 2021 році приєднали до нашої міської громади. Про це читайте в матеріалі: Хто переміг на «Бюджеті громадських ініціатив»? Ці проєкти зроблять в Вінниці у 2022 році.

 

Читайте також:

Розбудова Вінниці. Що зробили у 2021-му і які плани на 2022 рік?

Відкривали, закривали та зносили: головні події цього року у розбудові міста

Десятий мікрорайон Вінниці. Як хочуть змінити план масштабної забудови?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up