Горіли будинки, добудови та сухостій. Вчора рятувальники приборкали 18 пожеж в регіоні

Горіли будинки, добудови та сухостій. Вчора рятувальники приборкали 18 пожеж в регіоні
  • Вчора, 4 жовтня, рятувальники області ліквідували 18 пожеж. Вогонь знищив сухостій та речі людей.

Минулої доби рятувальники 14 разів виїжджали на ліквідацію пожеж, спричинених загорянням сухої трави, пожнивних залишків та сміття. Горіло у Вінницькому, Гайсинському та Тульчинському районах області. Вогонь знищив близько восьми га сухої рослинності.

Рятувальники Вінниччини звертаються до громадян не провокувати пожеж на відкритих територіях. Якщо ви помітили безупинне розповсюдження вогню — негайно повідомте про це Службу порятунку за номером «101».

Відзначимо, що за випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Штраф за спалювання трави і листя — від 3060 до 6120 гривень.

Однак, навряд чи цими грошима можна виміряти всю завдану шкоду. Детальніше у матеріалах: 

Відео дня

Якщо ви помітили загоряння в лісах та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». 

Також три пожежі сталися на території приватних домоволодінь.

— Зокрема, на території Турбівської та Козятинської територіальних громадах виникло займання господарчих споруд, а в Гайсинській територіальній громаді, в с.Ладижинські хутори горів житловий будинок, — зазначають у повідомленні рятувальників. — В останньому випадку, внаслідок порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації печей вогонь охопив дах будинку на площі 120 кв.м та знищив покрівлю й домашні речі власників. Аби приборкати полум'я від ДСНС залучалося сім рятувальників та два пожежні автомобілі.

У в селі Коханівка Турбівської громади ймовірною причиною виникнення пожежі в житловому будинку стало коротке замикання електромережі. Там вогонь знищив побутову техніку, меблі та домашні речі, пошкодив внутрішнє облицювання помешкання на площі 70 кв.м та покрівлю на 40 кв.м. 

 

Читайте також:

На Пирогова горів балкон у багатоповерхівці

Пожежники та «швидка» на Келецькій: горів гіпермаркет Plaza Park

Пожежа на Юності: у квартирі загорілися холодильник та тостер

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up