«Герої не вмирають»! Вінницькі студенти вийшли на акцію вшанування пам’яті Героїв Майдану

«Герої не вмирають»! Вінницькі студенти вийшли на акцію вшанування пам’яті
Героїв Майдану
У матеріалі використані фото з facebook-сторінки «Квадрату»
  • Щороку 18-20 лютого в Україні вшановують учасників Революції Гідності.
  • Вчора, 18 лютого, студенти вінницьких вишів зібрались разом, аби вшанувати пам’ять героїв Небесної Сотні.
  • Акцію організували Вінницький обласний молодіжний центр «Квадрат», Український інститут національної пам’яті й Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж.

Близько 50 вінницьких студентів з різних вишів зібрались вчора, 18 лютого, на майдані Небесної Сотні. Молоді люди, з квітами й фотографіями полеглих, вшанували героїв Майдану.

— На акцію прийшло навіть більше студентів, ніж ми розраховували, — розповідає заступник директора Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» Андрій Мельничук. — На майдан вийшли представники різних навчальних закладів, досить активно з організацією допомогли студенти Вінницького торговельно-економічного інституту.

Відео дня

Головною метою акції стало нагадування, що герої не вмирають. І, як підтвердження цього, кожен з учасників тримав світлину одного із Сотні.

— Важливо залучати до таких заходів саме молодь, аби вони знали й не забували нашу історію, — переконаний Андрій Мельничук. — Ми живемо в інформаційному столітті й важливо, щоб молодими людьми, які були фактично дітьми під час Революції, ніхто не маніпулював. Ми всі знаємо про маніпуляції російської сторони, що, мовляв, на Майдані люди були лише через гроші й інші подібні речі. Тому необхідно весь час нагадувати, що українці не хотіли знову опинитися, так би мовити, під керівництвом Росії.

За його словами, важливо навчити юне покоління аналізувати інформацію і знати, що російська сторона була готовою до тих подій завчасно.

— Наприклад, Росія викарбувала медалі за захоплення Криму ще 18 лютого, якщо не помиляюся, а це, як ми розуміємо, питання не одного дня. Їхня бюрократична машина майже така, як і у нас, тобто, враховується час на погодження, розробку, дизайн, вирішення технічних і фінансових моментів — це довгий процес, і молодь має це знати, щоб не було підміни фактів, — зазначає Андрій Мельничук. — І взагалі, люди загинули за нашу незалежність і самостійність, за те, щоб Україна розвивалась у європейському напрямку, щоб ми мали європейські стандарти, зарплати й все інше… Ми маємо пам’ятати!

Заступник директора «Квадрату» додає, що хоч зараз ще всього цього не маємо, та все ж рухаємось у правильному напрямку.

— Не потрібно забувати, що зараз пандемія і є речі, які від нас не залежать, — говорить він. — Та все одно країна розвивається, приймають нові закони для покращення нашого життя, ми рухаємось вперед, у сторону покращення. Революція Гідності вже визнана на світовому рівні, фактично, це був прояв цілої нації, яка бажала відстояти свою гідність і право на достойне життя!

Нещодавно і в Україні на законодавчому рівні визнали, що то був черговий прояв українського державотворення. 

— Можна говорити, що якщо 100 років тому в нас була Українська революція, яка проголосила Українську державу, то у 1991-му ми мали її відновити. Саме відновити, а не просто проголосити, — розмірковує Андрій Мельничук. — Якраз на подвигах тих людей, які 100 років тому виборювали нашу незалежність, виросли покоління, які брали участь у Революції на граніті, Помаранчевій революції та Революції гідності. А до цього ще варто згадати дисидентський рух. 

На його переконання, це є неперервним процесом до нашої самостійності, незалежності й самобутності.

Додамо, що просвітницькі заходи, пов’язані з Революцією гідності представники «Квадрату» почали проводити з 17 лютого.

 

Читайте також:
«Міфогенезу» 15 років! Як все розпочиналося і яким буде фестиваль у 2021 році?

Поїздка в Карпати й заняття з кінологом. Що ще можна виграти за участь у челенджі «Дай5»?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Аліна Вінниця

    респект!
  • Jon Walker

    А ті що гинуть на війні - то не герої?

    Читач68 reply Jon Walker

    Всі герої.
    А ти ватний шарійовець іди нахуй сам і передай начальству.
  • Igor Migunov

    Когда-то пионэры точно так же весело и под барабаны с трубами маршировали и славили Ленина, партию, комсомол. Сменилось поколение, сменились лозунги и люди на плакатах, а суть та же.
  • Mikola Kondratyuk

    Вшановувати Пам'ять Героїв Небесної сотні та залучати до цього молодь потрібно, але  не ризикуючи здоров'ям дітей під час загострення  епідеміологічної ситуації, коли у Вінниці останні два дні більш ніж по півтисячі захворівших! Хтось із організаторів подумав про безпеку дітей? Можна було б потрудитись над дотриманням протиепідеміологічних заходів? І врешті - хто буде нести відповідальність, якщо захворіють діти?

    Igor Migunov reply Mikola Kondratyuk

    не будьте ребенком, смотрите глубже - это все рука кремля, путин специально проводит такие акции в период карантина

    Mikola Kondratyuk reply Igor Migunov

    Ти хто?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up