Поїздка в Карпати й заняття з кінологом. Що ще можна виграти за участь у челенджі «Дай5»?

Поїздка в Карпати й заняття з кінологом. Що ще можна виграти за участь у челенджі «Дай5»?
Донька Вячеслава Килимника з іспанським мастифом Акелою
  • У Вінниці триває благодійний челендж «Дай5». Організатори підготували 12 призів для небайдужих містян. 
  • Щоб взяти участь у розіграші, потрібно серед іншого зробити подарунок тваринам з  притулків.

Впродовж лютого, нагадаємо, вінничани можуть взяти участь у благодійному зоочеленджі, який ініціював Вячеслав Килимник. Серед учасників організатори розіграють чимало корисних подарунків за допомогу тваринам у притулках. Ми поспілкувалися з партнерами челенджу «Дай5» і з’ясували, які сами сюрпризи вони підготували для вінничан. 

Відпочинок у Карпатах

Туристичний клуб «Бідняжка» подарує одному з учасників благодійного челенджу справжній релакс у Карпатах. Під час поїздки можна буде «поваритися» у чанах, покупатися у спа-комплексі, піднятись на джипах в гори й, звичайно, скуштувати найсмачніші страви в гуцульських колибах. Щобільше, організатори туру обіцяють всі можливі розваги на Буковелі, відвідини полонини Перці та милування горами за келихом глінтвейну. 

Відео дня

Відомий вінницький клуб «Бідняжка» вже 11-й рік організовує подорожі Україною та світом. Усі поїздки проходять за авторськими програмами з максимально продуманим сервісом та супроводом організаторів, у дружній атмосфері та з унікальними родзинками. У динамічних і яскравих подорожах турклубу люди встигають побачити красу різних місць та країн, відчути колорит місцевої кухні та гостинності, зробити чудові інстаграмні фото, порелаксувати  на спа-курортах. Провести разом цікаве дозвілля за веселими розвагами і взяти участь у традиційних святах. Для відпочинку мандрівники можуть обрати море, гори, екстрим, традиційні святкування, дегустації, міські екскурсії та природні експедиції. 

PR-менеджерка туристичного клубу Ірина Басенко розповідає, що «Бідняжка» має понад 12 тисяч постійних учасників, які мандрують заради того, щоб відчути життя у різних його проявах, розширити світогляд та дізнатися більше про нашу область, країну, континент, планету.  

— Щоб наша планета нас любила і приймала надалі у своїх чудових місцях, ми також їй допомагаємо і вчимо цьому інших. Екологічні акції не обмежуються прибиранням лісів та водойм, «Бідняжка» навчає людей екологічно мислити і бути свідомими того, що життя і здоров'я планети напряму впливає на життя і здоров'я кожного з нас. Ми розробили лінійку екопродукції та пропагуємо скорочення кількості використання пластику в подорожах. А ще — переймаємося долею тварин, намагаємося всюди в подорожах ставитися до них уважно і гуманно, а у Вінниці, в «Подільському зоопарку», маємо своїх підопічних: трійку пеліканів, — говорить Ірина Басенко. —  Влітку з морського курорту Росєйка привезли трьох цуценят і роздали небайдужим людям, інакше взимку малята могли загинути, адже курорт на зиму зачиняється. До проєкту «Дай 5!» ми долучилися, щоб у ці холодні дні допомогти мобілізувати зусилля зоозахисників та волонтерів зібрати корми для тварин. Якщо хоча б кілька хвостиків завдяки цьому вдасться врятувати від загибелі, ми будемо щасливі.

Сімейна фотосесія

Що краще збереже спогади про приємні моменти життя, як не фотосесія. А фотосесія з домашнім улюбленцем від Анни Лозовер — це ще й дуже цікавий досвід. Один учасник челенджу «Дай 5!» зможе це перевірити на собі.

— Фотографією я займаюсь вже п’ять років, — розповідає Анна Лозовер. — Все почалось як хобі, після народження донечки зловила себе на думці, що в нас не вистачає гарних фотографій, а ходити на фотосесію з будь-якого приводу було не дуже зручно. На один із днів народження чоловік подарував професійний фотоапарат з гарним об’єктивом, я почала фотографувати нашу дитинку, а згодом це переросло в роботу: почала спілкуватися з іншими фотографами, закінчила фотошколу, змінила фотоапарат на ще кращий...Це справді моє, бо я дуже люблю працювати з людьми і з тваринками. 

Фотографиня говорить, що при роботі з домашніми улюбленцями головне — налагодити з ними контакт, і тоді весь творчий процес перетворюється на задоволення. 

— Дуже важлива взаємодія людини й тварини, щоб був певний зв’язок і схожість по темпераменту. Також, готуючись до сімейної фотосесії з тваринкою, варто врахувати погодні умови, якщо зйомка буде на вулиці, — пояснює вона. — Якщо ж господарі хочуть студійні фото, потрібно пам’ятати, що деякі фотостудії забороняють вхід з тваринами, особливо великими, а ті, що дозволяють, можуть просити доплату. Крім того, я раджу переконатися, що перед зйомкою тварина вдосталь поїла й відпочила. 

На запитання, чому вирішила підтримати благодійну ініціативу «Дай 5!», Анна Лозовер зізнається, що коли бачить безпритульних тварин у біді, просто не може пройти повз.

— Тварини — це наші друзі. Коли я бачу на вулиці, десь у дворах чи на дорозі, собачку, скажімо з переламаною лапкою чи голодного кота у мене, чесно, розривається серце, — каже фотографиня. — Мені здається, що будь-яка порядна, милосердна людина має зробити хоча б щось, аби допомогти тваринам. Я не говорю про крайності, забрати всіх до себе, але того самого котика можна погодувати, пустити в під’їзд, опублікувати оголошення у соціальних мережах чи повідомити у притулок. Я думаю, що це наш моральний обов’язок купити корм чи іншу їжу в міру своїх можливостей і передати її у притулки. 

Похід у грумінг-салон

Ще один приз підготував грумінг-салон «Baskerville». Салонні процедури від майстрів своєї справи сподобаються як чотирилапим, так і їхнім господарям. 

Грумер Світлана Кеба розповідає, що вони завжди підтримують цікаві події, пов’язані з тваринами.

— Коли ми почули ідею допомогти безпритульним тваринам, то одразу погодились приєднатись, — каже Світлана Кеба. — Домашній улюбленець одного з учасників зоочеленджу зможе безкоштовно скористатися послугами нашого салону. 

Грумінг охоплює не лише купання, вичісування і стрижку, але й догляд за вухами, кігтями й зубами. 

— Грумінг потрібен усім тваринам, а для кожної породи передбачені свої послуги, — пояснює Світлана Кеба. — Наприклад, собак типу хаскі й вівчарки необхідно правильно купати. Навіть якщо господарі слідкують за охайністю свого улюбленця, все одно не завжди можуть зробити все так, як у салонних умовах.  Якщо погано промити, то шкіра залишатиметься брудною, якщо погано висушити, можуть розвиватись різні шкірні проблеми, а похід до майстра — це 100% якість, що ви отримаєте назад чисту, суху й доглянуту собаку. 

Інші собаки, до прикладу, йорки й болонки, потребують стрижки. У них шерсть росте постійно, тому без грамотного догляду, вона почне збиватися. Ковтуни можуть збирати весь бруд, а під ними будуть утворюватися рани. 

— Доглядати за шкірою і за шерстю — обов’язково, — наголошує грумер. — А ще необхідно слідкувати за кігтями, якщо вони надто довгі, у тварини будуть проблеми з суглобами й загалом лапками. До того ж наш салон постійно розвивається. За останній рік наша команда відчутно збільшилась, тепер маємо стоматолога, який проводить ультразвукову чистку зубів тваринам без наркозу. 

Світлана Кеба вірить, що допомагати братам нашим меншим — обов’язок кожного. 

— Важливо пам’ятати, що собаки й коти без нас не зможуть існувати, — переконана вона. — Одна частина людей, на жаль, збільшує кількість безпритульних тварин і провокує їхні проблеми, а іншій частині доводиться цю ситуацію змінювати. І якщо не буде людей, готових допомагати і рятувати, тварини не виживуть у нашому світі.

Заняття з кінологом

Ліцензована суддя, інструктор-кінолог, головна у Вінниці зі спортивних і робочих якостей собак Ольга Нагоринська проведе два безкоштовні заняття для чотирьох учасників челенджу.

— Я займаюсь тренуванням собак вже шість років, співпрацюю зі всіма місцевими клубами й кінологічними організаціями, а щовихідних проводжу групові заняття на Бригантині, — розповідає Ольга Нагоринська. — Там ми працюємо над загальною слухняністю тварин, вивчаємо команди, трохи займаємось аджиліті (швидкість, вправність і спритність), фристайлом, дог пуллером (вид спорту для собак) і так далі. До того ж потім можна брати участь у змаганнях, а після успішної здачі «екзаменів» отримати диплом, що собака пройшла дресування.

Хоча дресування собаки — це питання не одного дня, та все ж навіть за два заняття з професійним кінологом можна зрозуміти важливі моменти. 

— Переможці розіграшу зможуть поставити питання, які їх хвилюють, зрозуміти, що вони роблять правильно, а в чому помиляються при спілкуванні з твариною, познайомити свою собаку з іншими, тобто почати важливу соціалізацію. Одним словом, все залежить від запитів і проблем, з якими прийдуть на тренування, — говорить вона. — Я часто бачу людей, які заводять собаку, але не вміють з нею правильно взаємодіяти, не розуміють свого домашнього улюбленця і думають, що він одразу має вміти сидіти-лежати-лапу подавати. Насправді тварини не розуміють нашої мови, вони реагують на міміку, інтонацію і жести. А ще під час занять я нагадую про культуру взаємодії людини з собакою у соціумі.

Ольга Нагоринська наголошує, що не можна забувати, що всі ми живемо в одному суспільстві і маємо зважати як на інших людей, так і на інших тварин. 

— Іноді бачу, як люди гуляють з великими собаками без нашийників і намордників, а вулицею в цей час можуть йти маленькі діти чи дорослі, які бояться собак, — каже вона. — Власники собак не мають ігнорувати правила, а також знати, як поводити себе в різних непередбачуваних ситуаціях.

Наостанок Ольга додає, що підтримала ідею благодійного челенджу без зайвих роздумів. 

— Мені здається, що це чудова ідея, таких ініціатив має бути більше. До того ж це справді цікаво: допомогти притулкам, зробити фото й отримати корисний подарунок, — розмірковує вона. — Та говорячи про безпритульних тварин, важливо відразу говорити про правильну допомогу. Просто підгодовувати тварин на смітниках, біля магазинів і в під’їздах — це не дуже добре. Не забуваймо, що навіть стерилізована собака може бути агресивною і захищати свою територію, де її їжа. А ще безпритульні тварини можуть бути носіями небезпечних хвороб...Саме тому потрібно рівнятися на Європу, де всі такі тварини живуть у притулках, а різні фонди й волонтери там їм допомагають з харчуванням, лікуванням і адаптацією. Ми теж маємо розвивати притулки для тварин. Чудово, якщо цей челендж приверне увагу вінничан і ми зрозуміємо, що найкраща допомога — це допомога тваринам у притулках!

Смачні ласощі

«Baskerville» на сюрпризах не зупиняється і готує п’ять смачних подарунків для собак. Натуральні сушеності — це особливі смаколики, які можна підібрати для песиків різного віку та смакових вподобань. Сушеності не мають запаху й більшість з них направлені на довготривале жування. Та використовувати ласощі можна і для заохочення під час тренувань. 

Розіграш призів відбудеться 1 березня 2021 року.

 

Читайте також:

«Дай5!». Вінничанин запустив благодійний челендж, де за добру справу можна отримати призи

«Я просто хочу бути нормальною». Відверта історія вінничанки з обсесивно-компульсивним розладом

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up