Фонтан та кришталевий замок. Проспект Космонавтів планують відкрити до 1 травня

Фонтан та кришталевий замок. Проспект Космонавтів планують відкрити до 1 травня
  • З літа 2016 року триває реконструкція Космонавтів — від Порика до Келецької
  • За цей час проспект кардинально змінився: з’явилася нова плитка, лавки, алеї та багато іншого
  • Дитмайданчики з’являться незабаром. А фонтан хочуть відкрити до травневих свят

Реконструкція другої черги проспекту Космонавтів (від Порика до Келецької — авт.) триває вже більше півроку. За цей час повністю оновили плитку на алеях по проспекту, провели велодоріжку, зробили паркінг біля вулиці Порика, встановили ліхтарі та лавки, провели комунікації і багато іншого. Загалом це обійшлося в 29,7 мільйонів гривень, де 2,9 мільйони взяли з міського бюджету. А все інше — з Держфонду регіонального розвитку.

Малеча вже захопила всі простори проспекту. Незважаючи на те, що робітники свою роботу ще не закінчили

Після зими робітникиі з багатопрофільного підприємства «Сфера» знову приступили до роботи: нещодавно встановили паркан біля «Прозорого офісу», що знаходиться на Космонавтів,30

Відео дня

Огорожа захистить й дітей, що будуть поряд гратися на майбутніх дитмайданчиках.

Дитмайданчики та фонтан

Виконроб підприємства Сергій Белаш розповів журналісту, що залишилося зробити:

— По суті, треба поставити дитячі майданчики, встановити кулі (планети Сонячної системи — авт.) біля фонтану та запустити його. Це найбільші роботи, що залишилось зробити. А так, ще й дрібниці — десь плитка відійшла, десь треба підфарбувати після зими.

Працівники з підприємства "Сфера" закінчують декор Фонтанної площі

Як розповів виконроб компанії «Сфера», дитячих майданчиків буде декілька: вони розташуються вздовж кількох алей, що знаходяться найближче до фонтану.

— Загалом буде 15 ігрових елементів для дітей — це каруселі, гойдалки, коники різні. Міський голова Сергій Моргунов попросив встановити ще й невеличкий батут. А ще буде «кришталевий» замок, який облаштують для дітей фахівці з Києва. Протягом двох тижнів розпочнемо монтувати каруселі та гойдалки.

Людей на оновленій частині проспекту дуже багато

А коли ж запустять фонтан?

— Зараз закінчуємо Фонтанну площу, що біля Келецької: елементи декору, тощо. А так комунікації вже проведені. Скульптура, що стоїть в центрі площі — це людина, яка тримає Сонце. Навколо будуть планети, де найбільші — Сатурн, Юпітер та Уран — понад 1 метр в діаметрі. Усе це закуплено та є на складі: залишилося тільки встановити. Проте, через несприятливу погоду, все плануємо закінчити до 1 травня.

Небезпечна краса

Згідно з проектом Космонавтів-2 буде максимально відкритим — тобто, майже без огорожі. Це створює небезпеку для малечі, яка «заб’є» всі алеї проспекту. Особливо в зоні Фонтанної площі, де діти зможуть ходити по фонтану.

Небезпеку представляє й «струмок», глибиною приблизно в півметра:

— Так, за проектом його не закривають ні рештуванням, ні декоративним парканом. І немає паркана, який би перекривав цю зону від дорожнього руху. Про це ми говорили як проектувальникам, так й заступнику мера Миколі Форманюку. Казали, що вирішать це питання, — розповів виконроб Сергій Белаш.

Нагадаємо, що цього року планують розпочати реконструкцію й третьої черги проспекту — від Келецької до Первозванного (колишня Стахурського — авт.). Родзинкою Космонавтів-3 стане величезний дитячий майданчик на вулиці Андрія Первозванного. Загалом, проект коштуватиме 50 мільйонів гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • DINOSAURofficial

    туда 50 лямов, туда 60,  а переезд с Фрунзе на Ватутина никак не сделать..:(

    Усатий В'ячеслав reply DINOSAURofficial

    згодний з Вами в цьому питанні. але частково. переїзд з фрунзе на ватутіна в 50 чи 60 лямів не вкладеться. якщо робити проїзд над залізничними коліями то і в 100 не вкладеться.
  • WWW

    а куди це упирь на жигульові їде?

    WWW reply WWW

    Чи там прїзд є?Яущо є,то вибачаюсь що нагрубив!

    Валерий Чудновский reply WWW

    Так, там є проїзд. Біля паркінгу, що на Порика.

    WWW reply Валерий Чудновский

    Я вже побачив!Тепер друга мисля,а навіщо він там?)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up