Фонтан, майданчики та тротуар буде на проспекті Космонавтів за 26 мільйонів

Фонтан, майданчики та тротуар буде на проспекті Космонавтів за 26 мільйонів
  • Реконструкція від Порика до Келецької коштує 26 мільйонів
  • За ці гроші зроблять новий тротуар, розширять дорогу, встановлять лавки, фонтан та багато іншого.
  • Ремонти обіцяють закінчити до кінця 2016 року

 

Серед мешканців Вишеньки проспект Космонавтів користується великим попитом. Особливо серед сімей з дітьми, бо ця зелена зона не так завантажена автівками, як інші місця у мікрорайоні.

- Ми б хотіли більше лавочок, бо тут так людно, а сісти ніде, - каже 30-річна домогосподарка Марина, в якої на руках дитина.

Робітники з приватної будівельної компанії “Сфера” обіцяють, що на оновленому проспекті буде все те ж, що й на першій частині Космонавтів - від літака до Порика.

Відео дня

- Частина проспекту від вулиці Порика до Келецької буде в такому ж стилі, що й бульвар, який було оновлено в 2015 році, - каже майстер дільниці Ігор Щерба. - Зараз ми знімаємо старе покриття, а скоро будемо вкладати нову плитку. Згодом буде гарний фонтан, великий дитячий майданчик, багато лавок та Wi-Fi зона.

“Два проспекти” Космонавтів

Проект реконструкції проспекту Космонавтів від літака до Келецької розділили на дві частини. Першу чергу оновили у 2015 році, а другу - від Порика до Келецької планують завершити до кінця 2016 року. Межу між ними чітко видно: оновлений у минулому році бульвар має гарну плитку, багато лавочок, ліхтарів. Поряд з пішохідною зоною - велодоріжка, яку закінчили наприкінці 2015 року. На цій частині завжди людно.

А далі - частина проспекту від Порика до Келецької. Мабуть, ця частина бульвару ніколи не ремонтувалася: розбитий асфальт та застаріли лавки. Дерева тут розрослися до справжніх хащів.

Цю частину проспекту використовують як “транзитну” - щоб перейти дорогу чи дістатися до оновленого бульвару, де можна погуляти. Але кардинальні зміни вже незабаром.

Реконструкція на 26 мільйонів

Щоб привести до ладу і другу частину проспекту, Вінницька міськрада подала заявку у Державний фонд регіонального розвитку. Сума немаленька - 21,5 мільйона гривень. З міського бюджету візьмуть ще 4,6 мільйона гривень. На ці кошти планують зробити такі роботи:

  • замінити на тротуарі існуюче покриття на бруківку

  • влаштувати пішохідні доріжки у зеленій зоні бульвару

  • розширити проїжджу частину проспекту Космонавтів - від Порика до Келецької

  • встановити 84 лавок та 81 урн для сміття

  • замінити бордюри

  • створити кілька дитячих майданчиків

  • встановити 265 світильників

  • на площі в кінці проспекту буде фонтан із скульптурами та штучним струмком

  • на початку другої черги проспекту буде кілька паркувальних зон на 28-30 авто

Оновлену частину бульвару обладнають відеокамерами, Wi-Fi. Ліхтарі облаштують USB-зарядками.

Previous Next

Фонтан - Сонячна система

У Департаменті капітального будівництва розповіли про деякі деталі “родзинки” проспекту Космонавтів - фонтану у кінці бульвару, на Келецькій.

- Його головна особливість в тому, що не буде чаші, яка збирає воду, - каже представник Департаменту капітального будівництва. - Його створять за технологією так званих “сухих” фонтанів. Навколо будуть скульптури, які утворюватимуть Сонячну систему. У центрі стоятиме скульптура людини, яка тримає “сонце”.

Особливість сухих фонтанів в тому, що ніша басейну з водою захована під решітку. По ній можна ходити, а з решітки вгору вистрілюють струмені води.

Коли закінчать ремонти?

Перший заступник міського голови Ігор Корольчук розповів, що роботи планують завершити до кінця 2016 року.

Перший заступник мера Вінниці Ігор Корольчук- Незважаючи на те, що у заявці у Держфонд розвитку вказаний термін реалізації 10 місяців, будемо старатися закінчити ремонтні роботи вже цього року. Реконструкція буде проводитися в комплексі: тобто, одночасно будуть встановлювати плитку, проводити комунікації, озеленення території. Для цього генеральний підрядник найме більше будівельних бригад, - сказав перший заступник мера Вінниці Ігор Корольчук.

Площа біля Келецької не стане зоною відпочинку

Віталій Плясовиця (35), архітектор, директор архiтектурно-проектноi майстернi "Плясовицi"

- Скупчення людей на місці пустиря, де планується благоустрій з фонтаном, точно не буде. Це гучне, некомфортне місце, де багато пилу. Плюс - немає затінку. Я б не розглядав цю ділянку проспекту як зону відпочинку. Скоріше за все це буде площа-трафік пішоходів. Комфорт для містянина - тиша та більш-менше чисте повітря. Якщо розглядати це як рекреаційну зону, тоді потрібно міняти концепцію: мінімум тротуару, максимум озеленення. Але з іншого боку, кілька років тому там планували збудувати торговельний центр, тому краще нехай буде об’єкт благоустрою.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Гончеренко Юрий

    а когда будете садики ремонтировать?

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up