«Єдиний рахунок» більше не приймає показники за газ. Які є інші варіанти?

«Єдиний рахунок» більше не приймає показники за газ. Які є інші варіанти?
  • З 1 березня сайт pay.vn.ua перестав приймати показники вінничан за газ. Адміністрація сервісу повідомила, що це було одноосібне рішення «Вінницягазу».
  • Газовики пояснюють, що з 1 травня всі споживачі можуть змінити постачальника газу. А вінницький сервіс не може доєднатися до централізованої системи «РГК», щоб оперативно реагувати на всі зміни.
  • Як тоді передати показники до 5 березня?

Днями на фейсбук-сторінці сервісу «Єдиний Рахунок» повідомили, що більше не приймають показники лічильника для «Вінницягаз»:

«За рішенням АТ «Вінницягаз» показники лічильників по споживанню природного газу через канали передачі даних Проекту «Єдиний Рахунок у Вінниці», в тому числі через сайт Pay.vn.ua, а також call центр Проекту (0 800 216 612) тимчасово не приймаються. На жаль, зручність подання даних через «єдине вікно» та точність при нарахуванні не завжди потрібні!», — зазначили у дописі на фейсбуку.

В чому стала причина припинення співпраці? Речниця «Вінницягазу» Лариса Логінова роз’яснила, що через сайт pay.vn.ua і надалі можна оплатити рахунок, а в «Єдиному рахунку» буде надходити й платіжка від газовиків. 

Відео дня

Але передавати показники лічильника тепер радить тільки через сервіси «Вінницягазу».

— На ринку газу відбулося остаточне розділення функції постачання газу і розподілу газу. А з 1 травня споживачі зможуть вільно обирати собі нового постачальника газу (нині це товариство «Вінницягаз збут» - авт.). У таких умовах нам, як оператору газорозподільних мереж, важливо мати безпосередній зворотній оперативний зв’язок з кожним клієнтом, — каже Логінова.

Речниця «Вінницягазу» додає, що через ці сервіси споживачі отримуватимуть дані про ціну газу, яка щомісяця змінюється, інформацію про зміни на ринку газу, а також відслідковувати постачальників газу.

— Уся інформація від споживачів збирається централізовано, у контакт-центрі. «Єдиний рахунок» не відноситься до наших сервісів, й відповідно не обробляється у контакт-центрі. Тож не зможе оперативно надати інформацію, якщо відбудеться зміна постачальника газу, — сказала Лариса Логінова.

Передати показники лічильника можна таким чином:

  • через «Особистий кабінет» на сайт 104.ua;
  • за допомогою  мобільному додатку 104 Mobile Light для iPhone;
  • зафіксувати показання в мобільному додатку 104Mobile для Android;
  • через паблік аккаунт «7104ua» у Viber;
  • за допомогою СМС повідомлення на номер 7104. Формат повідомлення: ХХХХХХХХХХвідступ11111, де ХХХХХХХХХХ - номер особового рахунку споживача (10 цифр), а 11111 - показання лічильника газу (5 цифр)
  • зателефонувати до Контакт-центру за номерами телефону (0432) 509-104, 067-01-10-104;
  • голосовим меню за номерами телефону Контакт-центру;
  • надіслати повідомлення з показаннями лічильника на електронну адресу [email protected]. При цьому необхідно вказати номер особового рахунку або прізвище, ім’я, по-батькові та адресу.

Плата за доставку, нагадаємо, залишається. Надалі газовики друкуватимуть її в одній платіжці, разом з платою за газ як за товар. Водночас, змінюють нарахування абонплати тим споживачам, в яких на лічильнику «нулі».

 

 

Читайте також:

На плату за доставку газу донарахують субсидії та пільги

До «Прозорих офісів» кличуть вінничан, які хочуть готівку за пільгу на комуналку

Я хочу відключити централізоване опалення у квартирі. Як це зробити?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (47)
  • Тетяна Ніколюк-Гарда

    Тобто, мпочатк, вони підняли відсотки за сплату комунальних послуг через сайт, а потім зменшили кількість послуг, які сайт надає. Покращення, як воно є...

    Dmytro Nechyporuk reply Тетяна Ніколюк-Гарда

    Тетяна Ніколюк-Гарда боротьба з монополістами, тільки не з тими 😁🤣

    Тетяна Ніколюк-Гарда reply Тетяна Ніколюк-Гарда

    Dmytro, та воно, наче так. Але таким чином ця система втратила самку свою суть - подача показни Ів і сплата в одному місці.

    Dmytro Nechyporuk reply Тетяна Ніколюк-Гарда

    Тетяна Ніколюк-Гарда ну в pay.vn.ua написано, що це одноосібне рішення Вінницягаз чи як там його. Їм же не вигідно втрачати один з непоганих прибуткових пунктів
  • Сергей Васильевич

    Я зупиняю лічильник неодіновим магнітом

    З.А.Глядач reply Сергей Васильевич

    Дурню,зупиняй неодимовим,буде назад крутитися. Газовики ще й винні тобі будуть.
  • Svyatoslav Usatyuk

    Svyatoslav Usatyuk reply Svyatoslav Usatyuk

    Олеся Инъекции Красоты я не розробник, але що саме?

    Олеся Инъекции Красоты reply Svyatoslav Usatyuk

    Святослав Усатюк у мене не працює ....

    Svyatoslav Usatyuk reply Svyatoslav Usatyuk

    Переходити по к'юар-коду, попередньо прочитати інструкцію.
    Спішіть, не дякуйте.
  • Лариса Лейнонен

    Проще всего отправить СМС на номер 7104
    Одна проблема - нужно лицевой счет указать 10-значным, но у многих он 11значный и начинается он на 99. Так вот эти две девятки нужно заменить на 0 и тогда СМС легко отправляется и тут же приходит ответ, что показатель принят.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up