Допомога вінничанам. Як оформити, що пропонують і кому надають підтримку

Допомога вінничанам. Як оформити, що пропонують і кому надають підтримку
Прямувати в Прозорі офіси чи відділення банків — не треба. Щоб подати заявку потрібно лише підключення до Інтернету та кілька вільних хвилин на заповнення форми реєстрації
  • З початку повномасштабної війни, низка благодійних фондів започаткувала програми грошової підтримки українців.
  • У цій добірці, переважно, контакти неурядових організацій. Зокрема, вінничани можуть подати заявку на отримання 1000 доларів від спонсорів з США, матусі в скрутному становищі — отримати безоплатно харчі та одяг для дитини.
  • Однак на хвилі реальної підтримки українців активізувалися і онлайн-шахраї. Даємо поради, як захисти себе від дій кібер-зловмисників.

Раніше ми давали інформацію про те, де і як вінничанам отримати грошову допомогу. Але попередній перелік організацій, що можуть надати різноманітну підтримку, не був вичерпним. Тож тримайте ще один список фондів та організацій, які можуть стати вам у пригоді.

$1000 від донорів з США

Благодійний проєкт $1KProject надає фінансову допомогу українським родинам, які зазнали втрат через війну. Спонсори можуть виплатити одноразову фінансову допомогу одній з українських родин в розмірі тисячі доларів. 

Цей проект почав діяти вже з 25 лютого. Його засновником є підприємець українського походження Алекс Іскольд 

Відео дня

Виплати дають і переселенцям, і біженцям, і тим українцям, які залишилися в рідному місті. Під час опрацювання заявок пріоритет надають мамам з дітьми та бабусям, а одиноким чоловікам здебільшого відмовляють.

Прочитати історії українських родин, яким допомогли американські спонсори, можна за цим посиланням.

Для отримання допомоги потрібно заповнити заявку: вказати свої особисті дані (ім’я, прізвище, дата народження, посилання на соцмережі, ваша електронна пошта, адреса тощо) і також додати короткий текст, чому ви потребуєте фінансової допомоги від проекту $1К.

Після цього команда $1K зв’язує конкретного спонсора з родиною. Кошти надсилаються через платіжну систему Wise. Якщо бракує якоїсь інформації в заявці, волонтери $1KProject зв’яжуться з вами для уточнення.

До речі, важливою умовою є підписка на сторінки $1KProject у Facebook або Instagram, щоб представники проєкту змогли поспілкуватися з вами та підтвердити вашу особу.

Допомога матерям від «Українських сестер»

Українські жінки мають змогу отримати допомогу, в тому числі фінансову. Надає її Благодійна організація «Фонд Українські Сестри та Кіндфрендлі». На підтримку можуть розраховувати жінки з дітьми та вагітні, які опинились у скрутному становищі через війну.

«У вашому розпорядженні психологічні та медичні консультації, інформація з евакуації та будь-яких питань, разова фінансова підтримка тим, хто залишився без роботи та джерел до існування», — передають в благодійному фонді.

Для участі в програмі треба заповнити заявку. Але там же зауважили, що оскільки заяв багато, а людей, які їх опрацьовують мало, то процес затвердження вашої кандидатури може триватиме до трьох місяців.

Допомога мамам-переселенкам

Благодійний фонд «У матусиних долонях» пропонує допомогу сім’ям з-поміж переселенців та тим, хто проживає у містах, де тривають бойові дії.

Можна залишити заявку на:

А от фінансову підтримку ця організація не пропонує. Також в благодійному фонді зауважили, що допомагають мамам з дітьми, яким від 0 до 16 років. Звітують та надають роз’яснення — на своєму офіційному сайті: motherspalms.com

Багатовекторна підтримка від «СпівДія»

Волонтерська платформа, яка ініційована гуманітарним штабом при Офісі Президента України. Тут українці можуть отримати допомогу за п’ятьма напрямками: 

  • гуманітарна (харчі, одяг, гігієнічні засоби); 
  • юридична підтримка;
  • допомога в пошуку роботи (консультації щодо складання резюме, проходження співбесіди, перекваліфікації тощо);
  • підтримка дітей (творчі заняття для діток, віком від 5 до 12 років);
  • психологічна підтримка.

Варто зауважити, що допомагають як переселенцям, так і місцевим мешканцям, які на час війни залишилися в рідному місті. Заповнити заявку можна ось тут.

А якщо ви можете надати допомогу — пожертвувати гроші чи ресурси, запропонувати вакансію на роботу, надати свій склад для розміщення гуманітарної допомоги, стати волонтером проекту «СпівДія», водієм для доставлення гуманітарної допомоги — то заповнюйте ось цю заявку.

Прочитати більше про цю волонтерську платформу можна на їх офіційному сайті.

Схеми шахраїв

На хвилі реальної підтримки українців також активізувалися і різноманітні шахрайські схеми. Про це повідомляє Держспецзв’язку.

Зловмисники виманюють дані банківських карток українців, обіцяючи їм «фінансову допомогу» від нібито ООН, ЄСПЛ, Червоного Хреста тощо. Шахраї заявляють, що такі виплати проходять «за рахунок конфіскованих активів рф».

«У соціальних мережах кібершахраї поширюють оголошення та просять перейти за посиланням. Воно веде на фішингову сторінку так званого «Єдиного Компенсаційного Центру Повернення Невиплачених Грошових Коштів». На сайті українців просять ввести дані банківської карти, щоб нібито отримати виплату. Після цього аферисти можуть викрасти гроші», — описують у Держспецзв’язку одну з популярних схем шахрайства.

Як захистись? Слідкуйте за своєю «кібергігієною». Громадян закликають ніколи не вводити реквізитів платіжних карток (особливо з кодом CVV) на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Якщо дані платіжної картки помилково введено на шахрайському вебсайті — негайно заблокуйте картку за допомогою мобільного застосунку, гарячої лінії банку або через інтернет-банкінг.

Раніше, нагадаємо, ми складали попередню добірку міжнародних фондів, які готові фінансово допомогти вінничанам

 

Читайте також:

Тепер не треба вінницьку прописку, щоб дали допомогу на поховання жертви російського обстрілу

Збирають гроші на авто для розвідки: вінницька молодь організувала благодійний конкурс

Малювання, танці, іноземні мови: які безкоштовні гуртки для дітей є у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Людмила Именовская

    Лохотрон
  • Віра Колісник

    Хуй великий одержать мат.сі_бо пенсіонери задихались його тримати від ООН. В
  • Людмила Олійник

    Влада  зе  брехунів!
  • Таня Слободяник

    Як жили ,так і далі живемо

keyboard_arrow_up