Збирають гроші на авто для розвідки. Вінницька молодь організувала благодійний конкурс

Збирають гроші на авто для розвідки. Вінницька молодь організувала благодійний конкурс
  • Кілька років тому команда школярів відкрила станцію глибокого сортування вторсировини. 
  • Зараз молодь, яка волонтерить на цій станції, організувала благодійний конкурс та збирає гроші на ЗСУ. 
  • За донат можна взяти участь у конкурсі та отримати подарунки від українських екопідприємців. 

«Вранці першого вересня Катя мала б бути на святкуванні у школі, однак святкування немає і вона вантажить мішки на вивіз, кошти з якого ідуть на збір авто для наших захисників», — говорять волонтери сортувальної станції Shuttle.

Молодіжна сортувальна станція Shuttle працює у Вінниці з 2019 року, за цей час волонтери станції передали тонни вторсировини на перероблення. А також проконсультували тисячі містян, як ставати на шлях розумного споживання і сортування вторсировини. Детальніше про роботу Shuttle ми писали ТУТ

Нині ж волонтери станції не лише розв'язують екологічні проблеми, а й допомагають ЗСУ. Молодь організувала благодійний конкурс за донат. 

Відео дня

Зібрані кошти підуть на купівлю авто Nissan X-Trail для 24 прикордонного загону, в/ч 2193, Могилів-Подільського прикордонного загону, відділення повітряної розвідки. 

Повна ціна транспорту для розвідки та його покрасу — 136 000 гривень. 

— Батько одного з наших волонтерів Андрія вже вісім років займається підтримкою хлопців на фронті. Він має багато зв'язків з бійцями, знає про загони, де є якісь потреби. Саме від нього ми й дізналися про потребу в автівці для цього загону, — говорить ідейна засновниця екостанції Марія Ошовська. 

Як пояснює нам Марія, коли вони на станції назбирують певну кількість сировини, то передають її на підприємство, яке закуповує цю сировину. Їм за неї дають кошти. Раніше ці кошти екоактивісти спрямовували на розвиток станції, але останні вивози були благодійні. Всі кошти молодь передала на благодійний конкурс. 

— Ми раді зібрати принаймні частину коштів. Люди активні, у нас були донати від сотні й до тисячі гривень, — каже ініціаторка благодійної акції. 

На фото одна з волонтерок сортувальної станції

У коментарях дописів про збір вже є кілька десятків коментарів, але всю суму на автівку волонтерам Shuttle наразі не вдалося зібрати. Вінничанка Катерина Ботвинник долучилася до розіграшу, і заохочує на своїй сторінці у Facebook робити це інших. 

«Я долучуся з двох причин: поваги до хлопців на фронті + поваги до екошатлу, який працює, докладає зусиль, рятує мою домівку від купи сортованого відмитого сміття і не переходить в стан «рятувати планету від усього цього хламу, то не на часі», — говорить Катерина. 

Як долучитися до конкурсу? 

Аби допомогти військовим та претендувати на призи з благодійного конкурсу, потрібно: 

Подарунки в благодійному конкурсі розігрують від екокомпаній. У конкурсі ви можете виграти один із шести лотів:

  • поясну сумку із переробленого рекламного банеру від 3,14 BAN;
  • чайну церемонію на двох у Cafe MAO MAO;
  • косметичку із залишків текстильного виробництва від Vereta;
  • крафтовий веганський соус від Hell Daddy;
  • улич із напоєм від УЛИЧ alt food. 

«Ви зможете самі обрати косметичку, бананку, смак соусу та Улича з напоєм з наявних у компаній», — кажуть організатори. Конкурс проводиться до 8 вересня 23:59, результати — вже 9 вересня на сторінці сортувальної станції у соцмережі. 

Якщо маєте питання щодо авто, то можете звертатися за телефоном (067) 9005059 (Бураков Михайло Володимирович).

Читайте також:

Малювання, танці, іноземні мови: які безкоштовні гуртки для дітей є у Вінниці

Опублікували новий список криниць, де не варто набирати воду. АДРЕСИ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Елена Багмут

    Проведать Ярослава в больнице
  • Елена Багмут

    Ще прохання до волонтерів. Сможете съездить в лікарню МЕЧНИКОВА проведіть Ярослава - дуже молодий хлопець, дуже поранений.Спитайте у лікарів що потрібно може і з самим хлопцем поговорите. Він не шкодував свого здоров'я і життя заради нас з вами.Кожні 5, 10, 20грн. важливі , а увага і спілкування ще важливіші.Йому може полегшити даже від ваших слів. Волонтери постарайтесь з'їздити до Ярослава у лікарню МЕЧНИКОВА.
  • Елена Багмут

    В ЛІКАРНІ МЕЧНІКОВА  прохають грошей на лікування молодому хлопцю військовослужбовцю В/Ч А 2120 Зінюк Ярославу Олеговичу діагноз дуже длинно писати. MONO UAH : 5375411418816174 Зенюк Ярослав Олегович
  • Аліна Дика

    Молодці
    Україна точно процвітатиме з таким народом

    Александр Демянчук reply Аліна Дика

    Аліна Дика з таким народом процвiтае тiльки влада

keyboard_arrow_up