До магнітної бурі можна підготуватися: чого чекати у грудні?

До магнітної бурі можна підготуватися: чого чекати у грудні?
  • Грудень буде не такий насичений на магнітні бурі, як попередній листопад. Цього місяця можна не чекати сильних сплесків. Але більшість бур у грудні будуть середньої інтенсивності. 

У дні високої сонячної активності лікарі рекомендують уникати важких фізичних навантажень, відмовитися від шкідливих звичок та занять спортом, а також виключити з раціону жирні та надто солодкі страви. Про це повідомляють Вікна.

У дні магнітних бур пацієнти найчастіше скаржаться на безсоння, дратівливість, загострення старих недуг, підвищений тиск, біль у суглобах і спині, головний біль і навіть нудоту. Під час магнітної бурі потрібно зупинити вибір на найлегшій їжі та на простих продуктах.

Також важливо дотримуватись питного режиму, обмежити вживання алкоголю та обов'язково тримати під рукою необхідні лікарські препарати.

Відео дня

Магнітні бурі в грудні 2022

7–10 грудня: середина другого тижня грудня почнеться із магнітних бур середньої інтенсивності. У цей період важливо утримуватися від фізичних навантажень.

Симптоми під час магнітних бур, навіть слабких чи середніх, різняться у кожної людини, але серед основних: головний біль та запаморочення, підвищення чи зниження тиску, порушення сну та сонливість удень, дратівливість та біль у суглобах. 

Тож у період з 7 по 10 грудня варто обмежити вживання важкої та шкідливої їжі, натомість збільшити вживання простої води. До речі, газовані напої, кофеїновмісних та алкоголю також варто уникати або ж зменшити до мінімуму. 

15–17 грудня: у цей час треба максимально уникати стресових ситуацій — наскільки це можливо у сьогоденні. Якщо є змога, краще додати до вечірньої рутини прогулянки у швидкому чи звичному темпі. 

А ще не забувай про режим сну, який допоможе організму легше перенести кліматичні та магнітні зміни.

21–23 грудня: у цей період настане слабка магнітна буря. Можна провести час із друзями чи близькими у більш спокійній атмосфері. Щоб зменшити вплив магнітних бур, намагайся дотримуватися здорового способу життю. 

Не забувай і про аптечку в період активації магнітних бур: при нудоті, болю в голові чи суглобах не треба терпіти незручності.

Як пережити магнітні бурі в грудні 2022

Щоб звести до мінімуму негативний вплив бур, потрібно дотримуватися правил здорового способу життя та дослухатися до власного організму.

  1. Відмовся від кави, алкоголю, енергетичних напоїв. Найкраще їх замінити зеленим або трав’яним чаєм.
  2. Лягай спати в той самий час. Сон має тривати принаймні сім годин.
  3. Перед сном приймай контрастний душ: так ти покращиш кровообіг в тілі та швидше поринеш в сон.
  4. Більше часу проводь на свіжому повітрі та обов’язково провітрюй кімнату щодня.
  5. Гуляй пішки мінімум 30 хвилин в день.

Також розповідаємо, про шість способів, як зарядити мобільний телефон та що має зробити кожен вінничанин

 

Читайте також:

Планові та аварійні відключення світла у всіх регіонах. А у вас є світло?

На Вінниччині облаштували 193 Пункти незламності (Мапа з адресами)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up