Планові та аварійні відключення електрики у всіх регіонах. А у вас є світло?

Планові та аварійні відключення електрики у всіх регіонах. А у вас є світло?
  • Вчора, 23 листопада, відбулась сьома масована терористична атака на енергетичні об’єкти України.
  • За інформацією Повітряних сил, по Україні було випущено 70 ракет, з них 51 було збито.
  • На жаль, є влучання в обʼєкти енергетичної інфраструктури, які спричинили аварійні відключення в усіх регіонах України.
  • А у вас є світло?

Як інформують в Укренерго, диспетчери та інженери працюють над заживленням постраждалих регіонів за резервними схемами. Ремонтні бригади Укренерго оцінюють масштаб ушкоджень і приступають до ремонтів всюди, де це можливо вже зараз.

Просимо враховувати, що через суттєвий обсяг пошкоджень, морози та дощі зі снігом в деяких регіонах ремонти можуть тривати довше.

Приводів для паніки немає. У Укренерго є чіткі плани та протоколи дій, які вже зараз виконуються. Насамперед, заживлюватимуться обʼєкти критичної інфраструктури - водоканали, теплокомунерго, лікарні, вокзали тощо. В деяких регіонах підключення вже здійснюються.

Відео дня

Ситуація по Вінницькій області

Вінницька область серед постраждалих регіонів, де є влучання ракет в об’єкти критичної інфраструктури. Про це повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

— На 18.30 енергетикам Вінницяобленерго разом з НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo вдалося стабілізувати електропостачання більшої частині Вінницькоі області. Південно-східна частина залишається без елекропостачання. Працюємо далі! — написав керівник Вінницяобленерго Андрій Поліщук.

А потім також додав:

— У військовий час треба ділитись. Уводимо обмеження в тих, кого вже змогли заживити, щоб подати електроенергію на південний схід області. Теплик, Бершадь, Крижопіль, Тульчин, Томашпіль - тримайтеся!

Пункти  Незламності 

У період відсутності електроенергії, просимо подбати про себе та рідних, а також допомогти тим, хто потребує цього поряд.

Нагадаємо, що при значній перерві в електропостачанні активується робота Пунктів Незламності. Мапу таких пунктів по всій країні можна подивитись ТУТ. Рекомендуємо одразу виписати адреси найближчих до вашого будинку Пунктів.

— Там будуть усі базові послуги: це електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Безкоштовно і цілодобово, — обіцяють у владі.

Пункти працюватимуть при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо. На сайті та в усіх Пунктах Незламності можна буде дізнатись, де працює найближче АЗС, банківське відділення, аптека, магазин.

Знеструмлені вокзали Укрзалізниці переходять на резервне живлення, першими відновлені Київ, Харків і Вінниця. Тут розгорнуті укриття та пункти безпечного очікування, пасажири можуть продовжувати висадку та посадку через підземні переходи.

Планові відключення

Графіки планових відключень складають та застосовують обленерго, перелік яких можна знайти за посиланням https://bit.ly/3EGx3np

В області задіяли, як аварійні, так і погодинні відключення у три черги.

  • Перша черга. Години вимкнення 6.00-8.00; 12.00-14.00; 18.00-20.00.
  • Друга черга. Години вимкнення 8.00-10.00; 14.00-16.00; 20.00-22.00.
  • Третя черга. Години вимкнення 10.00-12.00; 16.00-18.00; 22.00-24.00.

Будь ласка, поділіться цією інформацією з тими, хто не користується соцмережами!

Довідка

 «Укренерго» не відключає конкретні будинки, вулиці чи міста, а надає обленерго лише обсяги (мегавати), на які треба зменшити споживання. 

Інформацію про відключення послуги на Вінниччині можна перевірити:

Вчора, 23 листопада, нагадаємо, була масштабна ракетна атака по Україні. На Вінниччині є влучання. У матеріалі зібрана вся актуальна інформація від початку до закінчення тривоги.

Також розповідаємо, як правильно зробити запас води та зберігати продукти при знеструмленні.

А у вас є світло? Пишіть в коментарях відповіді з відміткою районів або вулиць.

 

Читайте також:

Ракетна атака по Україні: приліт на електростанцію на Вінниччині (ОНОВЛЕНО)

На Вінниччині сьогодні застосують планові відключення світла. Чи буде блекаут?

На Вінниччині облаштували 193 Пункти незламності (Мапа з адресами)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up