Для Вінниці закупили 1,6 тисячі тонн дорожньої солі. На це витратили 9,5 мільйона гривень

Для Вінниці закупили 1,6 тисячі тонн дорожньої солі. На це витратили 9,5 мільйона гривень
  • «Вінницьке шляхове управління» провело закупівлі на технічну сіль, для посипки у зимовий період. 
  • Комунальне підприємство законтрактувало 1 тисячу 660 тонн солі, де вартість кілограма продукції склала 5,76 та 6,2 гривні.
  • Постачальники запропонували найнижчі ціни з-поміж конкурентів. І ще про них відомо, що вони володіють або керують компаніями на тимчасово окупованих територіях України.

«Вінницьке шляхове управління» закупило солі для посипки доріг взимку на загальну суму 9,5 мільйонів гривень. За такі кошти підприємство отримає 1 тисячу 660 тонн протиожеледного матеріалу.

Вартість кілограма солі

Першою закупівлею придбали 1 тисячу 330 тонн технічної солі. Очікувана вартість закупівлі складала 9,5 мільйонів гривень. Через конкуренцію на торгах (подалися 15 потенційних постачальників) ціна закупівлі зменшилася до 7 мільйонів 660 тисяч гривень.

За таку суму постачальник — товариство «Торговельно-промислове об’єднання «Аріста» — має продати Шляховому управлінню технічну сіль. У перерахунку на кілограми, вартість солі склала 5,76 гривні. Поставка товару має бути здійснена до 15 листопада 2023 року.

Відео дня

Другою закупівлею замовили ще 300 тонн технічної солі для посипки доріг. Товар мали привезти на склади «Вінницького шляхового управління» до 15 жовтня 2023 року.

За цей обсяг продукції заплатили 1 мільйон 860 тисяч гривень. Ціна одного кілограму — 6,2 гривні. Продавцем виступила «Євразійська торговельна група».

Що відомо про постачальників?

За даними системи YouControl, «Торговельно-промислове об’єднання «Аріста» засновано у Києві, має 12 мільйонів гривень статутного капіталу та займається оптвою торгівлею хімічними продуктами.

Керівником компанії є Павло Вдовиченко, власниками — донеччани Юрій Ковіньов та Андрій Прахов. Обидва є також співвласниками підприємств у тимчасово окупованому Донецьку, Україна. Наприклад, товариство «Парамедіка» і товариство «Аддукт» — компанії зареєстровані у Донецьку та не перебувають в процесі припинення. Також невідомо чи здійснюють ці підприємства свою господарську діяльність на території окупованого Донецька.

Щодо «Арісти», то ця компанія, крім «Вінницького шляхового управління», продавала реагенти «Вінницяоблтеплоенерго» та «Вінницяміськтеплоенерго» на загальну суму понад 16 мільйонів гривень, повідомляє портал Clarity Project.

Постачальник 300 тонн технічної солі «Євразійська торговельна група» зареєстрована у Хмельницькому, має 20 тисяч статутного капіталу та основний вид діяльності «Оптова торгівля іншими продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками». Керівником та власником фірми є Станіслав Матійченко.

Повний тезка Станіслава Матійченка керує компаніями, що діють в тимчасово окупованому Маріуполі. YouControl вказує, що збіг тут малоймовірний, тож власник хмельницької фірми та керівник маріупольської «Євразійської індустріальної групи» і товариства «Азовінертгаз» може бути однією і тією ж людиною.

Щодо «Євразійської торговельної групи», то крім «Вінницького шляхового управління» компанія продала технічну сіль ще до Гайсина, що у Вінницькій області, повідомляє портал Clarity Project.

 

Читайте також:

Десять найбільш популярних ідей проєктів «Бюджету громадських ініціатив-2024» у Вінниці

«Вінницягаз» просить заплатити борги — а що з переплатою?

Дрони або ремонти доріг? На що у Вінниці витрачають більше грошей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Міша Брана

    Все-таки придумали як вкрасти бабло
  • Лариса Сімшаг

    Купили в днр, "ротердам+" по-вінницьки, тепер сіль
  • Irina Jentichka-Damsha

    Купіть для ЗСУ нормальні бронежилети, ще якесь спорядження!!!!!
  • Anna Rita

    СБУ (Служба безпеки України) яви займётесь нарешті вінницькою владою?

keyboard_arrow_up