Для очищення Південного Бугу влада закуповує земснаряди на 12 мільйонів гривень

Для очищення Південного Бугу влада закуповує земснаряди на 12 мільйонів гривень
  • З минулого року і мерія, і облдержадміністрація взялися за очищення річок на Вінниччині.
  • Для цього чиновники закупили два земснаряди, якими чистили як головну річку області, так і її притоки.
  • У 2019 році флот таких суден будуть розширяти, а чиновники поділилися планами що робитимуть з річками.

Усе минуле літо та половину осені 2018-го в районі «Водоканалу» працював земснаряд. Жовто-синя «шхуна» всмоктувала грунт з дна річки та скидала на берег намул. Там же працював земснаряд, що купила Вінницька ОДА, і старенький земснаряд «Водоканалу». Пізніше обласні чиновники відзвітували, що річкове дно звільнили від 30 тисяч кубометрів намулу.

І обласна, і міська влада купували однакові земснаряди у херсонського підприємства «ВВВ-Спецтехніка». Судно марки НСС 400/20-Ф-ГР обійшлося бюджету в 3,2 мільйона гривень за одиницю.

Відео дня

Цього року флот земснарядів розширятимуть:

Вінницький «Комбінат комунальних підприємств» оголосив тендер на закупівлю ще одного земснаряду — Земснаряд НСС 800/40-ГР-Ф або еквівалент.

Цей агрегат зможе занурювати трубу всмоктування на глибину від 1,5 до 10 метрів, гідророзмивом розпушувати до 200 кубометрів пульпи на годину, а при зміні 8 годин — зчищати до 1000 кубометрів пульпи (грунту, води та інших домішок з дна річки - авт.).

У комплекті до земснаряда майбутній постачальник має дати два понтони з водонепроникними відсіками. Їх будуть приєднувати до судна, утворюючи «баржу» для збору намулу.

Кошторисна вартість — 6 мільйонів 332 тисячі гривень. Але ціна може зменшитися завдяки торгам на «ProZorro».

А от обласна влада вже купила черговий земснаряд. Комунальна організація «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву», яка підпорядковується ОДА, придбала у херсонської компанії судно типу НСС 800/40-ГР-Ф. При тому витратили на це 5,9 мільйона гривень.

Продовжать чистити Південний Буг і цього року. Мер Вінниці Сергій Моргунов казав у інтерв’ю телеканалу «ВІТА», що мерія почала готувати проектно-кошторисну документацію на очищення річки в межах Вінниці.
У ОДА розповіли, що продовжать чистити річки в межах області. Зокрема, завершать розчистку річки Десни — притоки Бугу; почнуть чистити Південний Буг в межах Хмільника, Стрижавки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр

    Судя по тексту зем.снаряд работал всего 30 дней.  Но и это заметно стало по Бугу появилось течение вода стала чище. Ещё стали больше проверять сбросы в малые речки канализации и это тоже дало результате +.  Продолжайте в том же духе и надеюсь мы будем видеть чистую воду в Бугу  а не сброс фекалий сплошным ковром в затоках р.н. пляжа Пятничан начиная с схода льда.
  • Петров Пётр

    Положительная новость ! )
  • Kazimir

    О. Це діло.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up