Земснаряд очистив від мулу дно в санітарній зоні «Водоканалу»

Земснаряд очистив від мулу дно в санітарній зоні «Водоканалу»

Земснаряд, закуплений за кошти обласного бюджету, очистив дно в районі забору води КП «Вінницяоблводоканал». Річкове дно звільнили від 30 тисяч кубометрів мулу.

На сайті ОДА зазначають, що нині від мулу розчищено дно в санітарній зоні «Водоканалу». Це близько трьохсот метрів над протяжністю річки і більше 30 тисяч кубометрів мулу.

— Земснаряд розчистив товщину мулу, який заважав течії. Це дало можливість поглибити дно річки, покращити забір води, зменшити забруднення водоносних горизонтів мікроорганізмами, збільшити швидкість течії річки. На сьогодні в області розроблено цілий комплекс заходів, спрямованих на покращення якості питної води. Для нас принциповим питанням було впровадження комплексних робіт, які б надали можливість збільшити рівень притоку води у р. Південний Буг,  – зазначив заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

Згодом планують провести розчищення ділянки вверх по річці Південний Буг до селища Стрижавка та міста Хмільник.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Жора

    Неужели мы пьем воду с этого болота ?

    Next reply Жора

    За вас не знаю, а у нас власна  глубинна свердловина.

    Вася reply Next

    Білолаги.. Тут почва болотиста, тому крім торфу нічого нема... у свердловині..

    Співчуваю...

    Next reply Вася

    Ага, 16 метрів граніту, а далі вода. Але вася є вася, то хай поспівчуває, тільки собі.

    Задунайский Торонтуй reply Next

    Ты просто красавчик на этой фотке.

    Вася reply Next

    Тоді заздрю. 15 метрів граніту пройти не кожен бурильник взмозі.

    Задунайский Торонтуй reply Next

    Next reply Задунайский Торонтуй

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній Від читача 18:58 смс для Анечки 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up