«Діти, які сидять вдома — це роботи»: під ОДА вимагали скасувати дистанційну форму навчання

«Діти, які сидять вдома — це роботи»: під ОДА вимагали скасувати дистанційну форму навчання
  • Батьки вінницьких школярів вимагали почати новий навчальний рік у школах, а не перед екранами телевізорів.
  • Їх вислухав заступник голови облдержадміністрації. Чи домоглися вони свого?

Сьогодні, 22 липня, під стінами ОДА зібралося понад півсотні вінничан, які прийшли з вимогою до влади про повне припинення дистанційного навчання у школах з нового навчального року. Серед присутніх були не лише батьки, але й діти, а також дідусі з бабусями школярів і вчителі вінницьких шкіл. 

Зібрання було мирним. Рівно о 12.00 протестувальники розвернули плакати і, з вигуками: «Наші діти хочуть в школу», підійшли до центрального входу Вінницької ОДА. За кілька хвилин присутні почали кричали: «Владо, виходь на розмову!» Ще за хвилину до натовпу вийшов працівник облдержадміністрації, який запросив п’ятьох бажаючих на розмову з заступником голови ОДА Ігорем Івасюком. 

Поки в приміщенні структури велася розмова з чиновником, мітинг продовжувався. Люди скандували: «Ми проти онлайн навчання», «Залишіть нашим дітям школи», «Ні онлайн освіті!» тощо. 

Відео дня

— Діти мають бути соціально адаптованими, тому класно-урочна форма навчання для них є найкращим варіантом, — розповідає мама двох школярів Марина. — Весь місяць відпустки я витратила на навчання онлайн. Я була одночасно вчительною фізики, математики, історії та інших предметів. Витратила на це дуже багато часу. Було дуже важко. 

Марина

Людмила також має двох дітей. Одна дитина в четвертому класі, а іншу лише збираються віддавати цьогоріч у перший клас. Жінка вважає, що навчити дитину писати і читати дистанційно — нереально. 

— Не кожна дитина може всидіти стільки часу перед монітором, та ще й в закритому приміщенні. І не кожна мама може пояснити дитині нову тему, — говорить Людмила. — Щоб донести до дитини знання з якогось предмету, батьки спочатку самі мають засвоїти матеріал. Потім потрібно витратити чимало часу на вивчення уроків. Це не зовсім правильно. 

— У наших дітей забирають дитинство. У них не буде ранків, не буде спілкування, не буде спогадів. Школа — це перше кохання, перша бійка та багато інших ситуацій, які вчать дітей шукати правильні шляхи їх вирішення. А зараз дітей всього цього лишають, — розповідає Ольга. — Діти, які сидять вдома — це роботи. 

Людмила ліворуч, Ольга — праворуч

— Я би хотів, щоб мої онуки навчалися у нормальній школі і спілкувалися з нормальними освіченими людьми. Вони мають жити у нормальній країні, — говорить Василь. — Без високої якості школи не може бути високої якості життя. Дистанційно нормальну освіту здобути неможливо. 

Василь ліворуч

Мама трьох дітей Ірина Дземух говорить, що під час дистанційного навчання її діти постійно сидять перед телевізором. Через це вони не мають часу ані щоб піти погуляти, ані на нормальний сон. Іноді закінчувати вивчення уроків їм доводиться о сьомій чи навіть о восьмій годині вечора. 

— Програму мають пояснювати вчителі, а не батьки. Під час дистанційного навчання цього не відбувається. Дітям важко засвоювати матеріал, тому замість 45 хвилин, на один урок у них йде півтори-дві години, — розповідає Ірина. — Не всі батьки можуть розібратися в темах і допомогти своїм дітям. Багато батьків працюють і мають ще менших дітей. Вони не можуть приділяти навчанню по п'ять-шість годин щоденно. 

Ірина Дземух

За півгодини вийшли ті, хто ходив розмовляти з заступником голови ОДА. Їх одразу обступили збуджені батьки. Одна з них, Надія Олійник, розказала присутнім, що 1 вересня навчання розпочнеться в очній формі. Особливо це стосується учнів 1-4 класів, яких неможливо навчати дистанційно.

Надій Олійник

Записом розмови з нами поділилися одна з присутніх на зустрічі з Івасюком мам. На аудіо чутно, як чиновник розповідає, що вони вже говорили з представниками МОН і МОЗ і переконували їх в неможливості онлайн-навчання. За словами заступника голови ОДА, наразі Міністерством охорони здоров’я розробляються шляхи вирішення даної ситуації. 

— Я гарантую, що учні початкових класів будуть вчитися з вчителями. Для решти учнів ми, освітяни, також пропонуємо розпочати навчання в звичайному режимі, — розповідає Ігор Івасюк. — Якщо епідситуація буде погіршуватися, то школярів треба буде переводити на навчання в дві зміни. У тих школах, де вже навчаються у дві зміни, учні будуть чергуватися: тиждень дистанційно — тиждень вдома. Ми зацікавлені, щоб діти вчилися в школах. 

Під час мітингу присутні підписували звернення, що його буде відправлено в Офіси Президента, Прем’єра, міністра освіти і науки, а також в міський та обласний департаменти освіти. Основною вимогою звернення є припинення дистанційного навчання в загальноосвітніх школах на 2020/2021 навчальний рік. 

Читайте також:

Для молодих лейтенантів винайняли квартири. Як зустріли офіцерів-гвардійців у частині 3008?

#Нові_Враження: як ми вперше вирушили у сплав на каяках

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Tramp

    Ненавижу школу!
  • Михаил Бегас

    ОНЛАЙН ОСВ!ТА ! СЕКС ПО ТЕЛЕФОНУ ДАДУТЬ ОДНАКОВ! РЕЗУЛЬТАТИ!

    Tramp reply Михаил Бегас

    да и там и там кончаешь
  • Олег Рябоконь

    Пора вже їба... и ці держані органи вже як кіста в гороі ці заходи нікому непортрібні ці карантини і ці віруси . Пів року вже боряться з видумками і по 900 чоловік за добу штампують інфікованих ..Роблять з дорослих із дітей дибілів то з робіт скоротили то за свій разунок відправили то дошкільні і шкільні заклади закрили і всякі Велюри як робили так і роблять .  Ще трошки і людей не зупините !!!

    Tramp reply Олег Рябоконь

    рыбаконь куда тебя не зупинять ?
  • Denis Satr

    Близько сотні... двадцять від сили

    Tramp reply Denis Satr

    та это училки из школ 100 %
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up