Для молодих лейтенантів винайняли квартири. Як зустріли офіцерів-гвардійців у частині 3008?

Для молодих лейтенантів винайняли квартири. Як зустріли офіцерів-гвардійців у частині 3008?
На своє перше шикування у в/ч 3008 молоді лейтенанти прийшли у парадних одностроях
  • Військову частину  3008 Нацгвардії України поповнили п’ятеро молодих офіцерів.
  • Вчорашні випускники Національної академії НГУ призначені на посади командирів взводів..
  • Як зустріли лейтенантів на їх першому місці служби?

 

На своє перше шикування на плацу частини 3008 молоді офіцери прийшли у парадних одностроях. Особовому складу їх представив команди частини полковник  Володимир Джула.

Побажав успішно влитися у новий колектив. Нагадав, що у кожного з них є можливість проявити себе на службі, тим самим піднятися вгору на нові посади, отримати нові звання.

Стали на коліна у память про загиблих

Всі п’ятеро лейтенантів є випускниками Національної академії Національної гвардії України. Володимир Джула звернувся до них з проханням застосувати здобуті знання на службі.

Відео дня

Хвилюючим моментом зустрічі стало вшанування пам’яті загиблих гвардійців. На їх честь на території частини встановлено пам’ятний знак.

Молоді офіцери стали на коліна перед монументом з іменами тих, хто віддав життя, захищаючи рідну землю від російських окупантів на Донбасі.

За традицією, новачків ознайомили з історією частини. Зробила це у кімнаті-музеї завідувач бібліотеки  Лариса Колісниченко.

Вони написали рапорт про службу і пішли знайомитися з підлеглими у своїх взводах.

Кожен має дах над головою

—Ще до прибуття на службу молодих офіцерів для них підшукали місце для проживання, — розповіла 20minut.ua старший лейтенант Анна Лазуренко. — Поро це подбала тилова служба частини. Для кожного винайняли квартири. Частину коштів за житло сплачуватиме держава. Приблизна сума до двох тисяч гривень. Решту платитиме офіцер.

Наймолодшому з прибулих лейтенантів — Олександру Тарасенку — 22 роки. Найстаршому — 27.

Тарасенко родом з Полтавщини. Офіцер не приховував, що хоче проявити свої знання і військові здібності, здобуті під час навчання в академії, не тільки у мирних умовах за місцем дислокації частини. Він готовий їхати на Донбас, захищати країну від ворогів.

Лейтенант під час розмови зізнався, що йому найбільше подобався такий предмет, як тактика.організації і ведення бою. Отримував відмінні оцінки. Потім додав, що з інших предметів викладачі також виставляли йому високі бали за знання.

Я з родини військових

Ще один молодий лейтенант Володимир Круглицький уже знає, що таке служба. Строкову службу проходив в одній з частин у Миколаєві.  В армії, як кажуть, не новачок. Зі служби поступив в академію гвардійців.

Володимир родом з сусідньої Хмельниччини.

—У нашій родині уже військові, — розповідає офіцер. — Змалку дивився на них і вже тоді уявляв себе на службі в армії. Нацгвардія елітні війська. Так само як Повітряні сили. Туди готувався. Але не було набору. Вирішив стати гвардійцем.

Співрозмовник зазначив, що у військовій частині 3008 є своя специфіка. Вона стосується виконання обов’язків з конвоювання тих, кого підозрюють у скоєнні злочину, а також тих, кому суд уже виніс вироки. Контингент непростий.

Треба вчити підлеглих дуже чітко виконувати свої обов’язки, інакше можуть виникати проблеми. Адже відомі випадки, коли засуджені вдавалися до провокацій.

—Йду знайомитися з підлеглими, — сказав співрозмовник. — від того, наскільки вдасться знайти з ними спільну мову, буде багато залежати у подальшій службі. Як командира взводу, так і солдатів.

Серед підлеглих молодих офіцерів є люди старші за віком, які вже служать за контрактом, є також ті, хто призваний на строкову. Стосунки людей різного віку мають свою особливість. Особливо в армії. На це звернуло увагу молодих офіцерів командування частини.

За словами Анни Лазуренко, перший контракт в молоді офіцери-гвардійці підписують строком на п’ять років.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up