Діти бавляться у фонтані. Репортаж з площі Костянтина Могилка

Діти бавляться у фонтані. Репортаж з площі Костянтина Могилка
  • Завдяки українським воїнам, які боронять нас від російських загарбників, вінницькі діти можуть насолоджуватись літом у місті. 
  • Разом з батьками граються під струменями водограю поблизу пам’ятника доблесним захисникам неба, на площі, названій на честь полковника Повітряних сил ЗСУ Костянтина Могилка.

Площу з літаком, між проспектом Космонавтів та Лісопарком, реконструювали у 2017 році. Тоді ж тут запустили один з перших у місті «сухих» фонтанів: чаша захована під плиткою, струмені води б’ють з-під землі.

Завдяки захисникам і захисницям України, у Вінниці немає активних бойових дій. Тож і цього літа площа імені Костянтина Могилка знову стала «магнітом» для юних вінничан, які бавляться у водограї.

Відео дня

Костянтин Могилко — Герой України, полковник Повітряних сил ЗСУ. 6 червня 2014 року, разом з екіпажем, здійснював спостережний політ над Слов’янськом. На висоті чотири кілометри у літак влучила ракета, яку запустили з ПЗРК російські терористи. Загорівся правий двигун, вогонь перекинувся на крило, літак почав падати.

Командир екіпажу Костянтин Могилко віддав наказ екіпажу залишити літак. Ціною власного життя, він скерував літак за межі міста й запобіг жертвам серед мирного населення. З восьми людей, які були в літаку, врятувались п’ятеро.

Дмитро Філатов, командир авіабригади сказав: «Командир літака підполковник Костянтин Могилко до останнього не покинув літак, до кінця гасив крен і просто неймовірну інерцію, щоб уникнути неминучих жертв, це дійсно героїзм, яким треба пишатися».

У 2014 році Костянтину Могилку посмертно надали звання полковника повітряних сил ЗСУ, Героя України.

У 36-річного вінничанина залишилися дружина Віта та двоє дітей, — 10-річна донька Вероніка і 2-річний син Арсеній. У жовтні 2014 року за кошти бюджету родині придбали житло в новобудові Борисполя (Вікіпедія).

 

Читайте також:

Вінничанин Сергій Наєв зруйнував плани путінської орди на захоплення Одеси

«Тут їх чекають, за них моляться». Вінницька керамістка створює ікони для військових

Сім'ї військового Івана Ребара вінничани подарували квартиру. Так подякують ще сімом родинам

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Валентіна Мыхайлына

    Перестаньте говорити
  • Сергей Карпенко

    Коли вже рота закриють журналістам.чим менше ляпайте тим спокійніше
  • Ирина Зощак

    Але ж не всі батьки і їх діти розуміють, що то пам'ятник, а не місце для розваг.  І просто використовують постамент, як  гірку для катання!

    Олег Каськов reply Ирина Зощак

    Ирина Зощак це потрібний було розуміти тим,хто розробляв проект цього пам'ятника. Що було зробити поверхню більш крутою або рифленою? Але в нас спочатку роблять,а потім знаходять недоліки і починають клянчити кошти на їх "усунення".

keyboard_arrow_up