Дім в Пироговому для переселенців не збудують — вирішила громада

Дім в Пироговому для переселенців не збудують — вирішила громада
  • Багатоповерхівка-довгобуд в колишньому селі Пирогова мала прийняти ще 12 сімей переселенців.
  • За кошти інвесторів тут мали створити цілу прибудову, разом з поліцією, поштою та лікарнею.
  • Але на громадських слуханнях жителі будинку сказали «Ні», бо мерія раніше приймала рішення щодо розміщення лікарні в будинку на Пирогова, 161а.

У п’ятиповерховому довгобуді в колишньому селі Пирогово (на сучасній мапі Вінниці — це мікрорайон) є обжиті квартирі, мережі комунікацій. Не добудованим залишається частково перший поверх, який був «заморожений», як кажуть люди, через брак коштів.

Будинку більше 20 років, і нарешті, влада звернула на нього увагу: для переселенців тут планували влаштувати 12 квартир. Та ще для всіх обладнати на першому поверсі амбулаторію сімейного лікаря, пошту та поліцію. Перед цим мерія вирішила запитати думку людей, що мешкають в будинку.

Зробити добудову — ініціатива мера Вінниці

Відео дня

На обговоренні були присутні близько 50 людей, з яких половина — власники житла в будинку на Пирогова, 161а. Саме вони й мали вирішувати бути чи не бути прибудові, лікарні, пошті та поліції в їх будинку.

— Нам не потрібна ця прибудова, — голосно обговорювали вінничани перед початком слухань. — У нас старий будинок, не витримає. Тим більше, на першому поверсі має бути лікарня, яку нам влада обіцяє вже не перший рік.

Мешканці стверджують, що на першому поверсі з 2005 року мала бути лікарня. Амбулаторія обійдеться місту в 9,9 мільйонів гривень

Перед початком обговорення представник Департаменту правової політики Ольга Ситник розповіла, що цю ініціативу запропонував мер міста Сергій Моргунов.

Ольга Ситник, представник Департаменту правової політики; Юрій Зиков, голова ГО "Спільна справа"

Голова організації переселенців у Вінниці «Спільна справа» Юрій Зиков пояснив, що на створення будинку планувалося залучити тільки кошти інвестора:
— Ми вже півтора роки намагаємося знайти постійне житло для переселенців. Так нам вдалося знайти інвесторів: частково кошти дають представники римо-католицької церкви, частково — посольство США. А головне — ні копійки з рахунку міського бюджету, — казав Зиков.

«Поряд зі старим будинком будувати ще один?»

А архітектор Роман Вікулов розповів про те, як саме будуть розташовані нові приміщення:

Роман Вікулов, архітектор проекту дому для переселенців— До приміщень на першому вході будуть три входи в поліцію, пошту та медпункт, а над цими приміщеннями — надбудова до глухої стіни багатоповерхівки, — казав проектувальник Вікулов з муніципального центру містобудування та архітектури.

Проект прибудови та сучасний стан будинку на Пирогова, 161а

Previous Next

І до цього плану в мешканців виникло найбільше запитань. Мешканці багатоповерхівки та жителі мікрорайону Пирогова один одного перекрикували із питаннями до проектувальників:

Ярослав Мудрик, мешканець Пирогова— Як це, над моїм балконом будуть ходити люди? — питав житель будинку Максим Ашанін.

— Чи буде реконструкція мереж, і взагалі витримає фундамент будинку новобудову? — додав мешканець багатоповерхівки Сергій Стефанюк.

Ольга Бойко, жителька будинку на Пирогова— А чому ви не створите нам лікарню, як це має бути? — обурювався мешканець Ярослав Мудрик.

Окрім того, люди ще запитували в проектувальників про те, чи буде дитячий майданчик, чи знесуть місцевий магазин, в якому цілодобово продають «горілку місцевим алкашам» та багато іншого, що їх турбувало.

Previous Next

На запитання, що стосувалися проекту відповідали представники департаменту майже однаково — «Це лише пропозиція, яку можна ще змінити. На розробку повноцінного проекту треба гроші».

Як закінчилися обговорення?

Представник мерії Ольга Ситник запропонувала людям продовжити обговорення та дати архітекторам час на те, щоб вони змогли краще підготувати проектну пропозицію щодо прибудови на Пирогова, 161а.

20 — проти, 1 — за. Ще двоє людей не голосувалиАле люди виступили проти. Так само, як і проти будь-якої реконструкцїі, що не стосується сімейної лікарні. 20 жителів багатоповерхівки відмовилися від реконструкції.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ольга Бойко

    Вся беда в том, что на протяжении 22 лет Горисполком г.Винницы грубо попирал все законы. которые можно было нарушить по нашему дому. И сейчас он хочет продолжать их нарушать. Нужно вернутся в правовое поле. Нужно навсегда запомнить, что это-кооперативный дом и построенный за деньги членов кооператива..Всё что внутри и всё . что пристроено - это всё сделано за кооперативные взносы членов кооператива и принадлежит им. Горисполком играет в дурака, думая -авось  он и обдурит  членов кооператива. И поэтому сейчас Горисполком  г.Винницы . который  фиктивно купил ту пустоту, которая находится  в нашем доме и которая построена за наши взносы и непонятно у кого он купил- имеет дело с правоохранительными органами. И он объясняет им -как именно он купил. то чего не должно было продаваться без решения всех членов кооператива.(да и вообще кооперативная собственность общая не продаётся)  Также  горисполком объясняет  полиции-  как  он  имел право незаконно присвоить себе кооперативную собственность. нужно вернуться в правовое поле,  и мы это стараемся сделать через  полицию и прокуратуру.А поликлиника, конечно, будет- только всё мы вернём в правовое поле. Просто горисполкому не надо нам палки в колёса вставлять.
  • Ошанин Макс

  • Ошанин Макс

    Валерій мене обурюють такі професіонали як Ви та той архітектор який презинтував проект

     Спільне в Вас це те що ви не вивчили всю інформацію по даному питаню і намагаєтесь відстояти незрозумілі інтереси.

      На сесії міської ради було погоджено про виділення 902тис грн на ремонт приміщення під амбулаторію а не медпункт пошту та поліцію доречі пошта №8 на генплані міста знаходиться в будинку 157- для чого їм дві пошти чи це знов якісь корупційні схеми.



    Зробити добудову — ініціатива мера Вінниці



      Якщо  Це ваше висловлювання правда то воно дуже компрометує міського голову. Який на мою думку порядна людина.



     2- І не

    -"над моїм балконом"

    (НАД ЦЕ зверху), тому я думаю ви або делетант або навмисно пудрете мозги. Тому мабуть всетаки, замість їхніх балконів планувались сходи - це велика різниця



     Сходи замість Кухонних Вікон та Балконів - ви напевно мрієте про то як ви готуєте або їсте на кухні а до вас заглядають з сходів....



        Прикріпляю до коменту фотку рішення міської ради  для писак-ледарів які навіть загуглити питання лінуються
  • Ярослав

    Як це мае бути, згідно затвердженого плану розвитку м-ну Пирогово затвердженого сесіею міської ради . Писака ........в.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up