«Мала бути амбулаторія!» У Пироговому не можуть збудувати лікарню з 2005 року

«Мала бути амбулаторія!» У Пироговому не можуть збудувати лікарню з 2005 року
  • На минулому тижні, 10 листопада, обговорювали реконструкцію будинку на Пирогова, 161а, де мали добудувати 12 квартир для переселенців.
  • Окрім того, на першому поверсі — медпункт, пошта та поліція
  • Але жителі сказали «Ні», бо перший поверх зарезервовано під лікарню
  • Коли збудують для 9-тисячного мікрорайону лікарню?

Переселенці у Вінниці знайшли інвесторів, які погодилися збудувати прибудову до багатоповерхівки в Пироговому. Довгобуд на Пирогова, 161а обжитий, але на першому поверсі вже 20 років не можуть добудувати лікарню.

Пенсіонерка Ольга Бойко, що живе в цьому будинку, розповідає, що ще в 2005 році тут мали створити сучасну лікарню із кількома відділеннями. Але через брак коштів цього й досі не сталося.

«20хвилин» вже писали про цю жінку, яка судиться з мерією, щоб 66-річній вінничанці повернули субсидію

Відео дня
blockquote>

— Відправляла запити в мерію про суми, які виділяли на цю лікарню. І щороку це мільйони гривень! — обурюється вінничанка. — Куди вони діваються? Де наша лікарня?

Таким був проект реконструкції будинку на Пирогова, 161а

Previous Next

Втім, пенсіонерка відмовилися надати журналісту будь-які документи, що це підтверджують.

Чому маємо ходити до лікаря на Вишеньку?

Під час громадських обговорень, що були 10 листопада, щодо реконструкції будинку з прибудовою та влаштуванням поліції, пошти та медпункту на першому поверсі, мешканці неодноразово говорили — «Тут мала бути амбулаторія»!

Previous Next

— На недобудовані приміщення вже є рішення міської ради: тут мала бути лікарня амбулаторії загальної практики сімейної медицини. За проектом, тут мало бути кілька кабінетів сімейного лікаря, ЕКГ, лабораторія, чоловічий, жіночий, дитячій стаціонари тощо. І щоб прийняти цей проект, треба скасовувати старе рішення. А чому ми маємо ходити до сімейного лікаря на Вишеньку? І я вважаю, що ми повинні відстоювати свої права на цю лікарню! — казав мешканець мікрорайону Ярослав Мудрик.

Лікарня за 9,9 мільйонів гривень

Журналіст знайшов проект, який подавали від мерії в Державний фонд регіонального розвитку. Так, на створення амбулаторії сімейного лікаря на першому поверсі мали витратити 9 мільйонів 929 тисяч гривень, де 902 тисячі візьмуть з міської казни. А все інше — за рахунок Держфонду.

 
«На даний час у віддаленому мікрорайоні м. Вінниці (колишнє село Пирогово), в якому мешкають близько 9 тис. осіб, відсутні медичні заклади. Мешканці обслуговуються в Центрі первинної медико-санітарної допомоги №3, який знаходиться на відстані понад 2 км і обслуговує найбільший мікрорайон міста – «Вишенька». Так, як м. Вінниця є учасником пілотного проекту з реформування системи охорони здоров’я, виникла гостра потреба у створенні амбулаторії  загальної  практики сімейної  медицини для мешканців мікрорайону», — пишуть в анотації під цим проектом.

Але, в рішенні мерії від  26 лютого «Про внесення змін та доповнень до Програми економічного і соціального розвитку м. Вінниці на 2016 рік, затвердженої рішенням міської ради від 25.12.2015 №9» зарезервовану суму на лікарню в селі Пирогова забрали.
 
У департаменті капітального будівництва не знають, коли буде створена лікарня для мешканців Пирогова, бо не було такого завдання від мерії:

— Знаю, що проект був розроблений в 2005 році, але тоді були зовсім інші суми, тому його треба буде перероблювати. Про заявку у Держфонд ми не знаємо, і якщо буде завдання від міськвиконкому чи міської ради зробити новий проект амбулаторії, то ми його виконаємо.

Читайте також:

Дім в Пироговому для переселенців не збудують — вирішила громада

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ошанин Макс

    Питання № 3 -

    куди ж розприділили кошти виділені на ремонт будівлі під амбулаторію рішенням від 26лютого на яке зсилаєтесь

    І взагалі що це за рішення?

    Чому не висвітлюєте?
  • Ошанин Макс

    Питання №2

    Завдання від мерії на реконструкцію абулаторії - не було

    А чи було завдання від діючого мера міста про здійснення надбудови?

    (див мин стат автора в якій посилались на завдання від мера міста про будинок для переселенців на Пирогова 161а)
  • Ошанин Макс

    Давай друже, журналіст я тобі ще інформації підкажу. Нам пропонують в проекті 4поверхи, на поверсі 4-и квартири,  запроектовано 12квартир

    (це є в протоколі зборів)

    Ми всі так гарно живемо що готові будувати двох поверхові квартири для переселенців?

    Що це за ВИП переселенці?

    Знають, задекларовані в протоколі інвестори, про проект в запропонованому громаді вигляді ?

       Де відповідь на коментар що до Вашого висловлюваня в минулій статї про розміщення сходової частини?

            Нагадую - Ви говорили про розміщення сходів НАД балконами мешканців основної будівлі

         як Сходи 4-и поверхової, запропонованої ЗАМОВНИКАМИ, прилеглої надбудови мали розміщатись, НА ВАШУ ДУМКУ згідно надрукованої попередньої статі, над а не ЗАмість балконів?

                Якщо це НЕ ВАША ДУМКА, а дійсно Ваше професійне бачення як зацікавленого журналіста в прийняті рішення можу вибачитись в коментарях до наступної статі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up