Десять BMW та Жигуль. Біля Книжки зібрали ретро тусовку

Десять BMW та Жигуль. Біля Книжки зібрали ретро тусовку
  • Власники БМВ «трійки» на один день з'їхалися на тусовку у Вінницю.
  • Їхній клуб існує вже багато років та починався з російського форуму власників машин Е21.
  • Організатор зустрічі Дмитро Лапатанов розказав, що його машині виповнилося 40 років. І він перезібрав її до останнього гвинтика, тож вона як нова.

У п'ятницю, 23 серпня, вдень на площі Стуса стояли з десяток «БМВ». Машини одного модельного ряду — Е21 — але в різному стані. Неподалік сиділи молоді люди, які розказали, що це в них такий клуб, який щороку влаштовує збори.

— Але кожного року — це різне місто. Торік були в Кривому Розі, а зараз — у Вінниці.

Відео дня

Пізніше дізналися, що це клуб янгтаймерів, які володіють раритетними машинами, віком до 40 років. Організатор зустрічі у Вінниці Дмитро Лапатанов казав, що мали б виставити шеренгу з «БМВ» біля Музею моделей транспорту, але «не склалося». 

Сам же Дмитро працює у СТО та займається реалізацією запчастин. Його хобі — реставрувати BMW кольору «кашеміровий металік», що він робить з 2011 року.

— Машина зі Швейцарії. У колишнього власника була дата народження як і у мене, — каже автовласник.

Це «БМВ» він перезібрав до останнього гвинтика. Скільки вклав у ремонт — не рахував, але каже, що подібні моделі можна купити і за 500 доларів, і за 10 тисяч. Залежно від стану.

А клуб власників Е21 Дмитро називає «колом друзів».

— Ми познайомилися ще на російському форумі БМВ-Е21, але через початок війни на Сході України, розварилися з росіянами. Залишилися тільки українські друзі, десь 45 людей, з якими спілкуюся, — каже Лапатанов. — У половини людей їхні «трійки» постійно ремонтуються, тож не всі змогли приїхати. Ось, в людини з Івано-Франківська Е21 зламалася, тому приїхав на «Жигулях». Приїде десь 15 авто з різних міст України та ще товариш з Молдови.

Питаємо, чи планує чоловік придбати інше, більш сучасне авто?

— Моєму автомобілю в цьому році вже 40 років буде. У планах купити автомобіль по-сучасніше, але цей БМВ я не продам. Він для душі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Андрей Че

    Вся Винница - это клуб старых автомобилей! Люди, в большинстве своем,  не могут позволить себе купить нормальную машину, поэтому ездят на старых развалюхах

    Lika reply Андрей Че

    Извините, но!! Не соглашусь с вами!!! Что бы содержать старое авто, это не дёшево уже само по себе!! Оригинал запчасти... Тяжело достать.. В силу времени. И цены!!! Поэтому... Что бы содержать авто, нужны деньги... И время и толковые механики... В совокупности... Этого всего мало..
  • Тетяна Гомілко

    І кому цей старовинний лах треба?

    Lika reply Тетяна Гомілко

    Це не лах!!! Треба тiльки бачити та спiлкуватись с цими людьми, тодi тiльки розумiння приходить!!! Це по доброму.... Трохи хворi люди.... Це хобi... Це в серединi кожного власника... Це любовь... I Це дуже красива, та вiдповiдальна, майже цнотлива!!! Власника цих"Фрау" дуже прив'язанi до них. I всiляко бержуть!! Тому... Щоб Це вiдчути треба сiсти до салону, заплющити очiнятка, i вiдчути, що у цих авто...... Душа!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up