Де у Вінниці можна здати та отримати теплий одяг: перелік адрес

Де у Вінниці можна здати та отримати теплий одяг: перелік адрес
фото: ШоТам
  • Здаючи старий одяг, ви можете допомагати іншим. Йому можна надати друге життя, тому не поспішайте виносити на смітник чи залишати вдома. 
  • Зібрали для вас адреси та контакти місць, де можна здати та отримати теплий одяг.

З наближенням зими ми переглядаємо свій гардероб, і ті речі, які вам вже не потрібні ви можете віддати іншим. Однак пам'ятайте основне просте правила: перед тим, як віддати свій одяг іншим, приведіть його до ладу. Якщо ви бачите, що, наприклад, кофтинка має дірки та не придатна для носіння — віддайте на перероблення, а не у громадські організації, які передають одяг тим, хто потребує. Якщо ваше взуття брудне, то обов'язково помийте його перед тим, як нести віддавати кудись. 

Тож, куди нести і де можна отримати одяг, якщо ви його потребуєте?

Гуманітарний центр спільно з «Полум’ям надії»

Для підтримки внутрішньо переміщених осіб у квітні у місті створили Гуманітарний центр речей. У ньому люди можуть підібрати необхідний одяг та взуття. Також у Центрі можна знайти іграшки, постільну білизну, рушники, а іноді й дитячі візочки чи колиски.

Відео дня

Щоб отримати необхідні речі, потрібно пред’явити довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або документ, що посвідчує особу (паспорт або через застосунок «Дія»).

Туди ви можете приносити свій одяг, який вже вам не потрібний. Звісно, він має бути чистий та цілий. Як пояснила нам директорка департаменту соцполітики міськради Валентина Войткова, зараз люди особливо потребують сезонних речей. Наш репортаж з цього центру можете прочитати ТУТ

Адреса: вулиця 600-річчя, 17 в ТЦ «Мегамол».

«Спільна справа»

Ця громадська організація теж займається збором речей для тих, хто потребує. Як сказали нам у «Спільній справі», найбільше потребують зимових речей. На місці команда волонтерів переглядає ці речі, та потім переселенці можуть приходити і забирати необхідне собі. 

Адреса: вул. Черняховського, 82. Телефон: (066) 2933232.

Shuttle

Сортувальна станція приймає старий одяг, і потім передає його в Вінницький Гуманітарний центр. Також туди приносити речі, які вже непридатні для того, щоб віддати іншим, можна на утилізацію. Якщо ви принесете його в Shuttle, він потрапить до майстрині @lianavasudharaю.

Переробленню не підлягають повністю брудний одяг, взуття, шкіряний, в'язаний та комбінований (наприклад, куртка).

Адреса: вулиця Юності, 9. Телефон: (068) 0009999.

Соціальний контейнер

Речі також можна здати до соціального контейнера. Раніше їх було кілька у місті, але наразі функціонує лише один. Знаходиться він за адресою: вулиця Володимира Винниченка, 28. 

Речі, які ви туди приносите, мають бути придатні для того, щоб їх одягати. Якщо приносите взуття, то обов'язково пару.

«Дім мама»

Це кризовий центр тимчасового проживання мам з дітьми. Щодня у цьому центрі роблять все можливе, аби постраждалі від домашнього насилля жінки з дітьми, або ті, які не мають даху над головою з інших причин — отримали безпечний прихисток.

Наразі багато одягу їм не потрібно, однак ви можете зателефонувати уточнювати, чи якийсь конкретний розмір їм потрібен. 

Адреса: село Лука-Мелешківська, вул. Верхня Нагірна 38. Телефон: (093) 0066822.
 

Читайте також:

Понад 900 робочих місць у Вінниці створили бізнес-переселенці

Як пережити втрату близької людини, домівки, роботи? Військовий психолог про наслідки війни

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач17

    Вирішила зробити добре діло , віддати речі подзвонила спитати де знаходяться, накричало нормально не пояснило .

    Бажання робити добрі справи пропало .

    Дякую за ввічливість 0960063605 , якщо так спілкується з звичайним людьми можу собі уявити як спілкується з людьми кому ті речі віддає
  • Читач16

    Вирішила зробити добре діло , віддати речі подзвонила спитати де знаходяться, накричало нормально не пояснило .

    Бажання робити добрі справи пропало .

    Дякую за ввічливість 0960063605 , якщо так спілкується з звичайним людьми можу собі уявити як спілкується з людьми кому ті речі віддає

keyboard_arrow_up