Чому VinWay зійшов з колії на Хмельницькому шосе

Чому VinWay зійшов з колії на Хмельницькому шосе
  • Майже дві години не їздили трамваї від школи №26 і Західним автовокзалом.
  • Причиною став VinWay, який з’їхав з колії. Його ставили «на ноги» за допомогою автокрану та десятці відчайдушних транспортників. 
  • А чому він з’їхав зі шляху? Є кілька версій.

Орієнтовно о 15.40, 7 вересня, неподалік трамвайного депо, сталася аварія з трамваєм VinWay.

— Трамвай був технічно несправний, його «штовхав» інший трамвай у бік депо. На ремонт. Але він з’їхав з колії та влетів «носом» у пагорб. Без постраждалих, оскільки у трамваї не було пасажирів, — каже начальник служби безпеки руху «Вінницької транспортної компанії» Микола Франко.

Відео дня

Фото ДКВ, Володимир Затайдух

Фото ДКВ, Володимир Затайдух

Свідки події відзняли, що трамвай спочатку стягнули з пагорба назад, на колію. Допоміг швейцарський вагон.

Візуально, «ВінВею» добряче дісталося: відвалилися деякі пластикові панелі та погнутий корпус, через що двері у салон не закривалися.

Складно сказати, в якому стані колісні пари та тележки, в яких знаходяться електродвигуни трамваю.

Але далі рушити самостійно він не міг. Після того як VinWay відтягнули назад, він не потрапив колесами на рейки. Тож ставити їх довелося вручну, для чого підігнали автокран.

Спочатку вагон підняли попереду. Транспортники підтягнули колеса і вирівняли їх паралельно до колії. Поставили на рейки та з кількох спроб під’єднали постраждалий вагон з переду до іншого швейцарського трамвая.

Швейцарський трамвай, який штовхав VinWay вгору — від’єднали. І як виявилося, у вінницького трамвая злетіли ще й задні колеса.

І знову транспортники взялися за металеві палиці, під’єднали гачок автокрану до VinWay та знов підняли вгору горе-трамвай. 

Урешті-решт, вагон поставили на рейки та обережно відвезли в депо. У місці, де він злетів, тепер ще і яма, яку інші вагони об'їжджали на швидкості равлика.

На всі роботи по порятунку VinWay транспортникам знадобилося майже 2 години (пошкоджений вагон поїхав о 17:33).

Чому вагон зійшов з рейок?

— Або зламався механізм з’єднання між вагонами, або є проблеми з колією на цій ділянці, або щось лежало на рейках. Будемо встановлювати у ході розслідування. Поки однозначної відповіді чому зійшов трамвай я не скажу, — каже начальник служби безпеки руху «Вінницької транспортної компанії» Микола Франко.

А поки триває розслідування інциденту, давайте у коментарях поговоримо, чому ж злетів трамвай? Можливо, серед наших читачів є свідки, які бачили як все сталося з самого початку.


ОНОВЛЕНО. Фахівці встановили, що проблема була саме в колії. Розлоге пояснення у цьому матеріалі: Встановили причину чому VinWay зійшов з колії на Хмельницькому шосе


Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Алекс

    Ну да ездить по таких карявых рельсах чего требовалось и ожидать трамваи ездят как черепахи
  • Наташа

    Просто нещасний випадок, таке могло статись в любій країні, з любим трамваєм.
  • Сашка

    ... та я гляну - тут всі експерти.... диванні....і все знають.....так чому ж вінниця досі не Прага чи Париж??? клоуни...
  • Papa Justify

    Полностью согласен с Anonymous. Вместо того, что б во Львове закупить нормальные новые трамваи у нас лепят с говна конфетку, но для винницкий властей - это нормальная практика...они все так делают...

keyboard_arrow_up