Чому повітряних атак стало більше та до чого готуватися 24 лютого? Відповідає Юрій Ігнат

Чому повітряних атак стало більше та до чого готуватися 24 лютого? Відповідає Юрій Ігнат
  • До річниці повномасштабного вторгнення Росія буде скорочувати проміжки між масованими ракетними атаками.
  • Росія має в запасі ще багато С-300 та сотні Х-22, не припиняє виробництво «Калібрів» та Х-101.

Українське радіо розповідає про аналіз ситуації, яку дав Юрій Ігнат, начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Ми готуємося щодня

До річниці повномасштабного вторгнення Росія буде скорочувати проміжки між масованими ракетними атаками, каже Юрій Ігнат:

— Все, що буде під рукою у ворога, буде застосовано. Хотілося б, щоб 100% ракет ми могли збивати, але це не вдається зробити фізично, бо у нас великі території, а засобів ППО мало. Але після останніх масованих атак наша техніка знову готова до наступного відбиття. Ми готуємося щодня, — зазначає речник Повітряних сил.

Відео дня

За словами Ігната, тими засобами ППО які у нас є ми не можемо зараз збивати ракети Х-22, Онікс та Х-31, продовжує речник Повітряних сил.

— Для їхнього збиття потрібні ЗРК Patriot, PAC-3, SAMP/T.  З 24 лютого минулого року Росія випустила по Україні понад 120 ракет типу Х-22. Це стара радянська ракета, вірогідна похибка попадання якої становить 600 метрів, але вона швидкісна і руйнівна, — пояснює Ігнат.

Він зазначає, що ця зброя тероризму у густонаселених містах. Ці ракети вважаються крилатими, але на фініші летять по балістичній траєкторії.

— Росія має в запасі ще багато С-300 та сотні Х-22, не припиняє виробництво «Калібрів» та Х-101. Щодо Іскандерів — інформація відсутня, — йдеться в інтерв'ю. — Той запас ракет, який у РФ був на початку повномасштабного вторгнення, вже використаний і росіяни не зможуть так швидко відновити його до того стану, який накопичувався довгими роками. Для цього їм потрібен час.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

На війні біля Бахмута загинув військовий Олександр Волос з Браїлова

«Він був ідеальним прикладом для дітей»: пам'яті Героя Володимира Гаврилюка

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up