Чому під час карантину стоять черги біля Картсервісу

Чому під час карантину стоять черги біля Картсервісу
Чим ближче до дверей — тим тісніша черга. Вінничани з ранку стоять в очікуванні своїх муніципальних карток
  • Попри ризик зараження коронавірусом біля головного офісу «Вінницякартсервіс» на Соборній стоять черги.
  • При цьому перед дверима є й молодь, і пенсіонери, в яких подекуди немає захисних масок.
  • Чому люди годинами чекають на свої картки та чи справді пенсіонери не можуть їздити у транспорті за своїми посвідченнями?

З усіх плакатів, інформаційних повідомлень та роликів по телебаченню людям радять уникати масових скупчень під час карантину. У вінницькій міськраді нарікають, що в нашому місті збільшується кількість захворілих на коронавірус — їх вже понад 400.

Однак, у понеділок, 18 травня, побачили на Соборній як десятки вінничан вишукувалися у чергу. Люди стояли біля входу в головний офіс «Вінницякартсервіс», де можна отримати іменну «Муніципальну картку вінничанина». І в черзі була й молодь, і люди середнього віку та пенсіонери. Здавалося, що про соціальну дистанцію у 1,5 метри ніхто не знає, адже чим ближче до входу, тим тісніше люди стояли один до одного. Переважна більшість людей були в захисних масках.

Без картки не пускають в транспорт

Розпитавши вінничан дізналися, що всі вони йдуть забирати свої картки. Більшість їх замовляли ще кілька місяців тому. При цьому, черга була «живою» — попереднього запису чи прийому по талончиках як в «Прозорому офісі» тут немає.

Відео дня

— Так тут люди з самого ранку стоять. І зараз у картсервісі вирішили зробити собі обід, хоча вказано, що працюють без перерви. Мені потрібна картка, бо я маю пільги на проїзд і працюю під час карантину, — каже пенсіонерка, яка стояла перед входом.

— А ви не можете їздити за своїм посвідченням? — питає журналіст.

— Мене без муніципальної картки в транспорт не пускають, — відповіла жінка.

У «Вінницякартсервіс» розповідали, що під час карантину видачу карток буде лише через кур’єрські служби: фахівці складають перелік людей, яким потрібно видати картки вінничанина по вулицях, щоб кур’єри одночасно роздали партію пластику. Так чому ж відновили видачу карток в офісі на Соборній? Директорка картсервісу Катерина Бабіна відповіла, що кур’єрська доставка не виправдала себе.

— Кур’єрів мало, а заявки по всьому місту. Тому розвеземо останні картки зі списку й одночасно ми перейшли на видачу карток з нашого центру обслуговування клієнтів. Альтернативи цьому немає, бо люди й так приходять до нас та вимагають свої муніципальні картки, — говорить Бабіна.

Очільниця «Вінницякартсервісу» каже, щоб аби запобігти поширенню коронавірусу пускають всередину не більше шістьох людей одночасно. Очікувати на свою чергу всередині офісу заборонено під час карантину. А по обіді приміщення кварцують, тому й потрібна перерва.

До того ж, картки спочатку видавали тільки тим, хто має довідки на транспорт, а зараз — їх отримують всі вінничани, які попередньо замовляли персоналізовану картку. Водночас Катерина Бабіна радить не приходити до них в офіс пільговикам, які не працюють під час карантину і не мають довідки на проїзд.

— Наші пенсіонери кажуть, що саме без муніципальних карток їх не пускають в транспорт. Ми їм пояснювали, що це не так: їх не возять, бо в них немає спецперепусток. Але, на жаль, «сарафанне радіо» сильніше за нас, — каже Бабіна. — Наголошую, якщо в пільговика є спецперепустка, то ця людина зможе й надалі їздити за своїм посвідченням. Картка вінничанина не є дозволом на проїзд під час карантину.

На руках вже понад 70 тисяч карток

У «Вінницякартсервіс» розповіли, що вінничани активніше користуються валідаторами в транспорті. Щодня, пластиковими картками вінничанина розраховуються 33-35 тисяч разів. З цієї кількості орієнтовно 5 тисяч транзакцій проходить через банківські картки з NFC-чіпом. І якщо порахувати разом всі муніципальні картки (учнівські, загальні, пільгові тощо), то в містян вже понад 70 тисяч «Карток вінничанина».

І хоча в міськраді зазначають, що після карантину готівки у транспорті не буде — розрахунок лише через QR-коди, SMS та валідатори — наявність паперових квитків й продажу за готівку передбачено конфігурацією системи вінницького е-квитка.

— З часом карантин закінчиться, але кондукторів вже не буде. Готівкова оплата залишиться у водія, який друкуватиме квиток. Проте, навряд чи всі пасажири будуть йти до водія у заповненому салоні, — говорила директорка «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна. — Тому ми пропонуємо людям електронні варіанти оплати, щоб вони розраховувалися за проїзд, бо це напряму впливає на обсяг виручки транспортної компанії та якість перевезень.

У Вінниці, нагадаємо, спростили порядок оформлення спецперепусток

 

 

Читайте також:

Вінничанам на замітку. Як і коли відновлять пасажирські перевезення

ФОТО ДНЯ. На вулицях Вінниці їздить новий тролейбус «VinLine»

У транспорті досі можна проїхати за готівку. Чому нічого не змінилося

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Петровыч

    Интересно узнать кто читает эти народные душеизлияния в коментах или просто обмен наболевшими     мнениями КАТЕРЫНА БАБИНА   АУ  ответе хоть раз мы будем знать что ВЫ у нас есть

    Ols Kat reply Петровыч

    От ей больше делать нечего всякие комментарии читать
  • Ольга Бойко

    А я вам скажу почему люди стояли.Да потому что а автобусы   трамваи  троллейбусы не пускают пенсионеров.они требуют от них разрешения на проезд.И высаживают их не пуская в транспорт
    Вот пенсионеры и требуют карткии чтобы у них  взяли заказ на эти картки.Ув. миська рада хватит издеваться над пенсионерами-сделайте им бесплатный проезд.Какую надо совесть иметь,чтобы не пускать стареньких в транспорт и требовать еще каких то бумажек от них.А еще была свидетелем того, как водитель не пустил в автобус молодую женщину с грудным ребёнком на руках, потому что она не имела довидки.Она говорила ему, что едет с ребёнком в больницу.Я начала громко говорить  чтобы пустил  но он все равно не пустил
    Какое кощунство
    Это было на остановке "Урожай" в г.Винница.Король умер  да здравствует Король!

    З.А.Глядач reply Ольга Бойко

    Не плутайте пільгові картки на проїзд та дозвіл на проїзд. Це абсолютно різні речі
  • Василь

    То є європа?
  • Надежда Філіп

    Смішно.Уже майже рік,як здала документи на пільгову картку.,але невидали.Придумали доставку кур'єром.,не зробили.Знову викручуються.Дай ,щоб відкрили транспорт 22 числа,то залишилось 4 дні.Смішно,щоб не було гірко.Купуємо картки за свої кошти.Пільгові цн лохотрон.

    Oksana Skya reply Надежда Філіп

    Надежда Філіп смішно. Мама і папа одночасно здали на картку, папа - отримав, мама - ні...де логіка, не розумію

    Оксана Голубенко reply Надежда Філіп

    Надежда Філіп Отримали у сім'ї всі - батьки пільгові, син учнівську, а я звичайну. Учнівську, навіть у Великдень принесли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up