Чим вам запам’яталася пандемія коронавірусу? Ми запитали вінничан

Чим вам запам’яталася пандемія коронавірусу? Ми запитали вінничан
  • 1 липня в Україні скасовують карантин через коронавірус. 
  • Ви напевно вже не згадаєте, але він діяв останні три роки. Уперше карантинні заходи, масковий режим та самоізоляцію запровадили 12 березня 2020 року.
  • Чим запам’ятався коронавірус вінничанам?

Про завершення карантину через ковід повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«З 1 липня завершуємо дію карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу. COVID-19 став для українців важким випробуванням», — написав він у telegram.

Зміни, озвучені посадовцем, уже внесені в «ковідну» постанову уряду №1236: останній день всеукраїнського карантину визначений на 30 червня 2023 року включно.

А чим вінничанам запам’ятався коронавірус? Які були емоції? Чи змінилися звички в побуті? Про це ми питали перехожих у Центральному парку Леонтовича. 

Таїса (30), дизайнерка

— Перші два тижні пандемії ми просиділи безвилазно у квартирі. А потім у мене всі працівники офісу захворіли на коронавірус, бо вважали, що цієї хвороби не існує. З тих часів у мене залишилися звичка постійно користуватися антисептиком.

Євген (47), столяр

— Я напевно перехворів на ковід. Точно не знаю, бо тест не робив. Маскою, звичайно, користувався. Не зручно було. Але прийняв це як необхідність, хоча не бачив сенсу в цьому.

Марта (39), журналістка

— Я вже не пригадаю, чим запам'ятався ковід через цю війну. Масками, напевно. Я навіть захворіла під кінець пандемії. Робила щеплення. А так в побуті чи у власних звичках нічого кардинально не змінилося.

Олександр (30), фрилансер

— Пам'ятаю, що спочатку необхідно було носити маски. А от купити їх ніде неможливо було — їх просто не було в аптеках. Через ковід рідше почали їздити до батьків, бо переживали, що вони захворіють. А так сама ця хвороба мене обминула. 

Любов (76), пенсіонерка

— Був страх та невизначеність. Ніхто й не думав, що так багато людей помре від цієї хвороби. У мене, зокрема, багато знайомих лікарів померли. І потім їх рідним навіть нормально поховання не давали зробити. А зараз ніхто цих карантинних норм не дотримується, тож, напевно і тому карантин скасували.

Микола (73), пенсіонер

— Сильно перехворів восени 2020 року. Був на межі, але вижив. Потім я зробив щеплення від коронавірусу: двічі та ще бустерну дозу робив. Та дружина моя також вакцинувалася.

Наталія (70), пенсіонерка

— Було дуже неприємно ці маски носити, але я добре перенесла ці пандемійні часи. Я не можу сказати, що був сильний страх чи паніка. Навпаки, усе пройшло для мене без нервів.

А як для вас минула коронавірусна інфекція? Пишіть в коментарях!

 

Читайте також:

Що б ви хотіли побачити на колишньому Меморіалі Слави — ми запитали вінничан

Треба додати нові маршрути — вінничани про плюси та мінуси громадського транспорту

Абсолютна більшість українців вважають Путіна сучасним Гітлером (ОПИТУВАННЯ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alexandra Logunova

    Хоть одна шизофрения закончилась.

keyboard_arrow_up