Чи потрібно, замінюючи котел, платити «Вінницягаз» за нові техумови?

Чи потрібно, замінюючи котел, платити «Вінницягаз» за нові техумови?
В редакцію «20 хвилин» звернувся читач з питанням чи потрібно платити «Вінницягаз» за нові технічні умови, якщо просто один газовий котел замінюється на інший.

- Я вирішив замінити старий газовий котел на новіший і більш енергоефективний, з тим щоб просто платити за газ менше, - каже Віктор Михайлович. - Прийшов у «Вінницягаз», заплатив за виготовлення проекту 170 гривень, і ще близько 870 – за саму установку котла. Але котел мені установлювала інша - приватна компанія. Я за це заплатив 1400 гривень. Квитанцію мені не дали. Але претензій до приватників я не маю. Тепер мене просто цікавить, за що я платив другу суму у «Вінницягаз»?
У прес-службі компанії припускають, що людина могла заплатити за виготовлення технічних умов. Але щоб повністю розібратися в ситуації, радять чоловіку звернутися з листом в міське управління газового господарства і письмово викласти усі свої прохання і претензії, щоб можна було розібратися в ситуації по конкретному факту.
Разом з тим, якщо мова йде все-таки про те, що чоловік заплатив за технічні умови, то тут ситуація неоднозначна. Питання чи має право «Вінницягаз» брати плату за нові техумови заміни побутового газового приладу зараз з'ясовується в суді, після того як у справу втрутився антимонопольний комітет. На думку Вінницького теруправління комітету, товариство нав'язує споживачам такі умови, щоб вони замовляли проектування нових технічних умов на заміну побутового газового приладу чи на нові проекти газопостачання. Як кажуть у комітеті, якщо газовий прилад ставиться на те ж місце, нові техумови не потрібні. В цьому випадку просто треба внести зміни в існуючі. У випадку виникнення подібних ситуацій, у комітеті радять звертатися на гарячу лінію: 66-13-18.
Водночас, юристи «Вінняцягаз» у суді доводять протилежне - що нові техумови потрібні.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    Выходит, что если я сдавал на права и ездил на копейке, а тут копейку продал и купил себе Шкоду - то мне надо на права пересдать? Логика у газовщиков железная.

    Anonymous reply Anonymous

    Логика у газовиков - дебильная,но они борются за свои деньги. На меня они один раз наехали,я подал их в суд, они быстренько извинились, и больше не задают глупых и тупых вопросов. А дальше газового счётчика - я никого не пускаю.

    Next reply Anonymous

    Так ото так   мають робити всі газові споживачі, і буде порядок!

    Александр Балаганов reply Next

    Не впускать их вообще и будет Вам счастье.

    Anonymous reply Anonymous

    Я их даже к счётчику не пускаю.

    Anonymous reply Anonymous

    Они в газ и так воздух закачивают, так им этого мало они еще и гребут на штрафах и лохотронах!
  • Anonymous

    дышите воздухом, пока он бесплатный...
  • Anonymous

    Згідно інструкції і положення, працівники «Вінницягаз» можуть тільки мати доступ до лічильника. В квартирі, чи будинку, без запрошення - їм немає що робити, і їх можна просто не пускати.

    Anonymous reply Anonymous

    да, но есть моменты, когда новое поставить не дадут, особенно в старых домах, где колонка стоит в ванной например. И дымоходы там же, тут будут требовать смену ТУ

    Anonymous reply Anonymous

    Вот колонка в ванной не должна стоять точно.

    Anonymous reply Anonymous

    для Гість: d 23/11/2012 12:49 в сталинках до сих стоят колонки в ванных или туалетах
  • Anonymous

    Звичайно юристи будуть відстоювати,тому що це масова іхня забаганка,Якщо признають неправомірним ,то ім прийдеться повернути немалу суму,

    Next reply Anonymous

    З юристами облгазу, питання вирішуються дуже просто, ХАЙ ОФІЦІЙНО ОПРИЛЮДНЯТЬ рішення хоч одного суду, яке вступило взаконну силу..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up