Підтримуєте заборону російських пісень та фільмів? ОПИТУВАННЯ

Підтримуєте заборону російських пісень та фільмів? ОПИТУВАННЯ
  • На Вінниччині хочуть накласти мораторій на використання російськомовного культурного продукту. Розглядають дане питання в обласній раді.

Обласна Рада розгляне питання про мораторій на використання російськомовного культурного продукту на Вінниччині. Проєкт рішення, який подав голова фракції «Українська Стратегія Гройсмана» Олександр Хом’як,  розміщений на сайті обласної Ради. Про це інформують на сторінці «Вінницька обласна Рада».

Цитуємо, що пропонується у проєкті рішення:

  • Установити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Вінницької області до моменту повного припинення окупації Російською Федерацією території України. 
  • Рекомендувати Вінницькій обласній військовій адміністрації утворити міжвідомчу робочу групу за участю представників районних військових адміністрацій, закладів культури, правоохоронних органів, громадськості для проведення систематичної роз’яснювальної роботи про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Вінницької області. 
  • Рекомендувати сільським, селищним, міським, районним радам області здійснювати моніторинг на відповідних територіях за дотриманням мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації території України Російською Федерацією. 
  • Звернутися до Верховної Ради України щодо необхідності встановлення на території України мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту до моменту повного припинення її окупації Російською Федерацією.

Опитування

Чи підтримуєте ви заборону російськомовного культурного продукту?

Відео дня

У Тернополі, нагадаємо, вуличним музикантам заборонили співати російською мовою. Зокрема, у публічних місцях не можна виконувати твори, які провокують розпал ворожнечі на національному, релігійному ґрунті чи мають нецензурний характер, — про це йдеться у рішенні виконкому міської ради.

Тим часом у пресслужбі Вінницької міської ради журналісту 20minut.ua розповіли, що заборону виконувати російську музику у них не розглядають, оскільки вінничани у переважній більшості самостійно формують свій репертуар. 

— Законодавством регламентовано те, що має звучати в ефірах радіо та телебачення. Про вуличних музикантів там не йдеться, — розповідає директорка департаменту зв’язків із громадськістю ВМР Наталія Конончук. — Якщо десь у ресторані будуть співати російську пісню, то міська рада точно не той орган, який має повноваження забороняти робити це. Загалом музиканти мають самі виважено і свідомо підходити до формування свого репертуару. І ми бачимо, що так воно і є. 

У свою чергу департаменті культури ВМР також повідомили, що не мають з цього приводу обговорень, проєктів або рішень. До департаменту ще жодного разу не зверталися зі скаргами або пропозиціями з приводу того, що у Вінниці є така проблема.

Детальніше у матеріалі: У Тернополі заборонили російські пісні на вулицях. Чи буде подібне рішення у нашому місті?

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (151)
  • Сергій Нікітюк

    Краще б розглянули питання надання житла інвалідам,учасникам бойових дій та іншим незахищеним верствам населення!
  • Денис Томчук

    Вирізати під корінь всю ту кацапщину з ефіру!!!
  • Олександр Вікторович

    Гидота все, що пов'язане з підарашкою!
  • Андрей Мартынюк

    Талибы в Афганистане тоже всё запрещали,ИГИЛ в Сирии,в фашистской Германии тоже всё запрещали

keyboard_arrow_up