Через знайдені людські рештки на Замковій горі прокуратура відкрила провадження

Через знайдені людські рештки на Замковій горі прокуратура відкрила провадження
  • У вересні, нагадаємо, на Замковій горі розпочала працювати техніка забудовника, який планував побудувати торгівельно-сервісний комплекс біля підніжжя гори. 
  • Тоді ж, як стверджували археологи, технікою було пошкоджено старовинні поховання. 
  • Через знайдені у вересні людські рештки в районі Замкової гори відкрили кримінальне провадження.

Про те, що питання використання земель Замкової гори на контролі у прокуратури читаємо на сайті прокуратури Вінницької області. Провадження будуть розслідувати за ч. 1 ст. 115 КК України, це стаття «умисне вбивство». Наразі у кримінальному провадженні проводиться досудове розслідування. 

Процесуальне керівництво здійснюється Вінницькою місцевою прокуратурою. Як пишуть на сайті прокуратури, з метою перевірки доводів публікації щодо додержання вимог законодавства про охорону культурної спадщини та використання землі її спрямовано до Управління культури і мистецтв Вінницької обласної державної адміністрації та Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Відео дня

Нагадаємо, жваве зацікавлення вінничан темою Замкової гори розпочалось 20 серпня, коли у мережі з’явилося фото, на якому екскаватор працює на верхній частині гори. Світлина викликала активне обговорення у користувачів. Люди писали про руйнування археологічної пам’ятки. Як виявилося потім, біля підніжжя Замкової гори планували збудувати торгівельно-сервісний комплекс.

Забудовник — Вадим Брояка, керівник ПП «Укрпромтех» говорив нам у коментарі, що орендована ним земельна ділянка лише прибиралася від сміття, а культурний шар грунту не пошкодили. 

Пояснимо, що на цій ділянці археологи виявили низку культурних шарів, як розповідав нам директор Центру історії Вінниці Олександр Федоришин. Серед них — трипільське поселення IV-III тис. до н.е., городище VIII-VII ст. до н.е., слов’янське поселення XIII ст.

Читайте також: 

На Покрови вінничан підкупали солдатською кашею. Поліція відкрила провадження

У вінницьких маршрутках починають встановлювати валідатори. Скільки триватиме цей процес

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Daily

    процесс формальностей
  • Юрий Бондарук

    Тож там було кладовище, яке простягалося аж понад заправкою і ще дальше. Звісно, що останки. А що вони мали там знайти?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up