Через коронавірус на Вінниччині скасовують святкування 8 Березня

Через коронавірус на Вінниччині скасовують святкування 8 Березня
  • Станом на вчора, 4 березня, в світі 93 160 людей захворіли на коронавірус. COVID-19 зафіксували й в Україні. На Вінниччині рекомендують обмежити святкування Жіночого дня.

По всій Україні у визначених медичних закладах продовжуються навчання (симуляційні вправи) на випадок фіксації коронавірусу.

«У разі виявленні COVID – 19 на території Вінницької області, відділення для хворих підготовлені та оснащені усім необхідним. Приміщення ізольовані, боксовані палати мають окремий вхід для хворих та для медичного персоналу», — повідомляють у Вінницькій ОДА.

Від сьогодні, 5 березня, через коронавірус керівництво області рекомендує обмежити проведення масових заходів.

Відео дня

«У зв’язку з цим, на Вінниччині скасовано проведення урочистостей до Міжнародного жіночого дня», — зазначають у відомстві.

Корисні поради

Вберегтися від вірусу можна, дотримуючись звичайних заходів обережності та правил гігієни:

  • вчасно звертайтеся до лікаря, не займайтесь самолікуванням;
  • у разі появи перших симптомів ГРВІ, високої температури - невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря в телефонному режимі або викличте екстрену медичну допомогу; повідомте попередню історію подорожей, якщо такі є.
  • мийте руки з милом упродовж 20-ти секунд або користуйтесь антисептиком, вміст спирту в якому повинен бути не менше 60-80%;
  • уникайте контакту з людьми, які мають гарячку та кашель;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викиньте та помийте руки;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.
  • зміцнюйте імунітет та слідкуйте за самопочуттям;
  • надягати захисну маску необхідно тількилюдям, які себе погано почувають, здоровим маску не потрібно вдягати;
  • особиста гігієна.

І найголовніше – зберігайте спокій. Обов’язково дотримуйтеся рекомендацій з особистої гігієни та перебування у громадських місцях.

В Україні, нагадаємо, виявлено перший випадок захворювання на китайський коронавірус COVID-19. Хворобу виявлено у чоловіка в Чернівецькій області, який з дружиною повернувся з Італії. Чоловік госпіталізований, ізольований та знаходиться під медичним наглядом. Зразок матеріалу, відібраного від захворілого, відправлено для остаточного підтвердження до Лондона. Фахівці здійснюють увесь спектр протиепідемічних заходів та відстеження контактів.

Варто додати, що Чернівецька область межує з Вінницькою.

 

Читайте також:

На Вінниччині інформують про небезпеку коронавірусу. Що потрібно знати?

Дві лікарні у Вінниці готові прийняти хворих на коронавірус

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (68)
  • Volodymyr Chaplia

    Що то за свято?

    Ols Kat reply Volodymyr Chaplia

    День продавця квiтiв
  • Андрей Мельник

    Ага,вийдіть у місто,
    Людей повно,
    Не дуже люди паряться,
    Поки що
  • Julia Kael

    подуріли з цим коронавірусом. Якась штучна паніка
  • Anatoliy Denisyuk

    Ну все, пожили трохи і хватить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:50 За Тяжиловим планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up