Був дим та запах спалених тіл. Лікар розповів, як рятував людей після обстрілу Вінниці

Був дим та запах спалених тіл. Лікар розповів, як рятував людей після обстрілу Вінниці
  • Вінницький хірург Богдан Журавель на своїй сторінці у соцмережі розповів, як пройшли перші хвилини після ракетного обстрілу Вінниці 14 липня. Історія порятунку потерпілих важка, але, на жаль, така наша сьогоднішня реальність.

Богдан розповідає, що прильоти було чутно всім в межах і за межами міста. Одразу він поїхав в епіцентр пекла.

«Через півтори хвилини ми вже топили на сиренах в епіцентр, я висунувся з вікна і гавкав на всіх водіїв-перешкод. На швидкості ми влетіли в димову завісу, — цитуємо повідомлення Богдана в instagram. — Якщо чесно, переоцінили свої сили, бо вже по хвилині я трохи блюванув через тряску в бобіку, дим і мерзенний запах спалених тіл. Блюванув собі в рота і швидко проковтнув, бо часу випльовувати не було. Спершу пробіглись поверхами, вигукуючи що завгодно в надії почути що завгодно у відповідь. Спустились вниз, граючи в шашки з трупами. Мене свиснула знайома лікарка, підбіг до неї і закривавленого чоловіка. В чоловіка не було пахви і потилиці. І пульсу, і дихання, і вже, мабуть, життя. Але якісь ініціативні парубки без команди затягнули його в машину, не зважаючи на мої крики: «куди, бл*ть, в нього несумісні!» Ми набрали ще двох легкопopanenих в кузов і виїхали. По дорозі вже стався турнікет і бандаж. Гемостатичні бинти пороздавав до цього. Потім перев‘язав поранену жіночку. До третього постраждалого не дійшов — машина схопила крен на повороті і довелось тримати важкого. Так і передали».

Коли Богдан повернувся назад, поранених уже розвезли. Залишилися тільки трупи.

«Побачив дитячі кішки в рамі від машини. Не знаю, як взагалі можливо провести експертизу, коли лишаються кістки і колеса, — продовжує Богдан. — Відволокли тросом інший седан, щоб дістати доросле обгоріле тіло. На той час рукавиці вже порвались, тому в момент перекидання залишків шматки м’яса залізли мені під нігті. Тіло тріснуло навпіл і довелось переносити у два заходи».

Відео дня

Також Богдан поділився відео, де видно, що відбувалося на місці події одразу після обстрілу.

Ще одне відео з місця пекла опублікувала на сторінці instagram Вікторія Шевченко. Крики, кров та перелякані люди. Ролик не для людей зі слабкими нервами. 

Внаслідок ракетного удару по Вінниці, який стався 14 липня, нагадаємо, загинули 23 людини, з них — троє дітей.

Сильно постраждала також інша інфраструктура міста. Загалом пошкоджень зазнали 55 будівель і 40 автомобілів. Повибивало вікна та пошкодило будинки також приватних квартир.

Знищений медичний центр, будинок побуту. Пошкоджені аптека, РАЦС, кав'ярня. І це не повний перелік. У матеріалі журналісти «20 хвилин» об'єднали наслідки руйнувань, зібрали фото та відео з місць подій. 

Більше інформації знайдете наших у репортажах:

 

Читайте також:

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Halyna Shevchenko

    🙏🙏😥😥😥😥
  • Oxana Oxana

    😰😥😰😥
  • Олексій Устяк

    В цей день на цьому місці мав відбутися публічний благодійний концерт за участю Олега Скрипки , Руслани і решта артистів , вже від ранку монтувалася сцена !!!
    А тепер уявіть , що російські ракети би прилетіли на декілька годин пізніше , коли би зібралося тисячі людей ? ? ?..............
    Зверніть увагу на те , як швидко місцеве керівництво нацькувало суспільство на десяток людей , які нібито дали координати для обстрілу даної місцевості , щоб відвернути увагу від свого злочину ( оголошення про проведення благодійного концерту було в публічному просторі інтернету !!), адже під час Військового стану усі публічні зібрання та концерти  категорично заборонені !!!!
    Тож замість благодійного концерту , маємо нові трагедії , бо зелені суки урядовці знову виділяють в десятки разів більше коштів на велике крадівництво доріг , замість закупки систем ПВО !!!!
  • Оксана Полищук

    Дякую лікарю за таку страшну відвертість. Те, з чим нашим медикам доводиться мати справу… про це треба говорити. Тому що це пряме свідчення рашистських злочинів проти мирних людей. Живих людей.

keyboard_arrow_up