Бути чи не бути госпітальним округам у Вінницькій області?

Бути чи не бути госпітальним округам у Вінницькій області?
  • «Про формування проекту схеми госпітальних округів у Вінницькій області» говорили 6 січня в ОДА на відкритій зустрічі депутатів облради, голів районних рад, міських та селищних голів з директором Департаменту охорони здоров‘я.
  • Людмила Грабович презентувала проект госпітальних округів нашої області, але презентація переросла у баталії з мешканцями Шаргородського району та депутатами.

Шаргородчани приїхали до Вінниці щоб провести мітинг під будівлею ОДА. Але саме тоді з будівлі знімали новорічні прикраси, тож людей запросили до сесійної зали, де презентувався проект медреформи. 
Весь балкон сесійної зали був заповнений невдоволенними людьми з плакатами. 
Коли Людмила Грабович презентували проект по госпітальним округам, з балкону постійно лунали викрики накшталт "не дамо закрити лікарню", "своїм проектом ви знищите набагато більше людей ніж у АТО"....


До протестних висловів підключились і депутати обласної ради. 
Зокрема представники Шаргороду на слова Грабович про те, що ніхто не збирається закривати чи оптимізувати лікарні, адже повноважень на те не мають, відповіли: "ви закриєте лікарні нашими руками". 
— Коли буде розподіл по госпітальним округам, коли фінансування лікарень покладеться на міста до яких вони відносяться, звичайно ж його буде не вистачати тож ми будемо змушенні їх закривати,- казали депутати. 
А з балкону лунало - "ганьба".

Майже наприкінці зустрічі депутати від партії "Батьківщина" направили звернення про проведення позачергової сесії по питанню Госпітальних округів. 
Питання які депутати хочуть розглянути:

Відео дня

1  Відкликати проект по госпітальним округам.

2. Провести громадські обговорення та по їх результатам підготувати новий проект.

3. Винести догану заступнику голови ОДА Ігорю Івасюку та директору департамента охорони здоров'я Людмилі Грабович.

Для скликання позачергової сесії депутати мали набрати відповідну кількість підписів депутатів. І поки вони цим займались, Людмила Щербаківська, яка головувала на засіданні, закінчила зустріч.

Результатом стало - створити робочу групу, до якої увійдуть голови райрад, профільна комісія з питань охорони здоров'я, депутати. Робоча группа має вивчити питання про госпітальні округи, та презентувати новий проект.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Иванов Иван

    тут питання чы буде медыцына доступна простым людям?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:25 Новий закон про мобілізацію. Роз'яснюємо, що чекає призовників, військових і ухилянтів 19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up