Буддійський монах з Японії Дзюнсей Терасава молиться за мир в Україні в заповіднику Буша

Буддійський монах з Японії Дзюнсей Терасава молиться за мир в Україні в заповіднику Буша
Художниця Світлана Телець приймає в Буші миротворця Дзюнсея Терасаву
  • Всесвітньо відомий чернець-миротворець та Вчитель чернечого Ордена Дзюнсей Терасава вже вдруге відвідав селище Буша, що у Ямпільському районі.
  • У місцях сили монах молиться за мир в Україні.

Це другий візит миротворця в ці краї. Вперше це було до пандемії. Тоді Дзюнсей Терасава приїздив в Бушу, аби відвідати місця сили, Гайдамацький Яр та скельний храм, якому щонайменше п’ять тисяч років. Нині чернець приїхав в історико-культурний заповідник помолитися за мир в Україні.

Медитує і молиться в Буші

Художниця Світлана Телець, яка розвиває зелений туризм в селищі, вже вдруге приймає японця в своїй світлиці. 

Відео дня

— Учитель багато подорожує світом і Україною. Приїхав Дзюнсей до Буші на три дні, — розповідає мисткиня. — 72-річний миротворець з помічником та переводчиком розмістилися в окремому будиночку. На світанку медитують під звук бубна, потім піднімаються на гору і там моляться.

За словами Світлани Телець, чернець-миротворець в побуті не прискіпливий, і їсть все, чим пригощають.

— Дуже йому подобається наш український борщ, налисники з родзинками, — каже художниця. — Дуже смачний йому салат з буряка, заправлений часником. Це для нього взагалі екзотика, оскільки буряк в Японії не вживають.

Дуже полюбляє Дзюнсей Терасава відвідувати арт-галерею у Буші. Подобається розглядати старовинні предмети побуту і картини. Відзначив роботу Світлани Телець «Метелики в животі», де зображене сонце з квітами.

— Він сам людина дуже світла, як літнє сонечко, і легкий, як повітря, — говорить Телець. — Завжди за все дякує, посміхається і вклоняється. І постійно молиться за мир в Україні. Далі миротворця чекають у Молдові. Така місія у Дзюнсея — зустрічатися з першими особами світу, аби врегулювати у світі військові конфлікти і молитися за мир біля святинь і в місцях сили.

Заборонений в'їзд до росії

Народився буддійський монах Дзюнсей Терасава 15 вересня 1950 року в бідній сім'ї у маленькому містечку Хакуй на півострові Ното в Японії. Терасава-сенсей має багаторічний досвід чернечої миротворчої практики у Індії, Європі та у колишньому Радянському Союзі. В 2000 році йому був заборонений в'їзд до росії через виступи проти війни у Чечні. У своєму відкритому листі до президента росії Терасава зокрема зазначав:

«Пане Президенте, чи є у вас мудрість і мужність вивести російські війська з Чечні та сісти за стіл перемовин з чеченцями для відновлення нового суспільства ненасильства, де панують компроміс і мирне співіснування? В іншому випадку історія пред'явить Вам наступний ультиматум: заарештуйте усіх тих, хто протягом цих 10 років грабував національну скарбницю й привласнював іноземну фінансову допомогу, заарештуйте призвідників двох чеченських воєн як воєнних злочинців, а також самі здайтеся міжнародному трибуналу  як воєнний злочинець».

Нині Дзюнсей Терасава є консультантом Міжнародного Бюро Миру в Женеві. Останнім часом проводить духовні практики на підтримку України.

 

Читайте також:

Загинув, прикриваючи побратимів. Вдова азовця Лабунського просить підписати петицію на звання Героя

Потрапив в новини на CNN та до Скабєєвої. Про бійця Юрія Охримчука, який воює на передовій і знімає відео

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Андрей Мартынюк

    Будийский монах с Японии?🤣🤣🤣🤣🤣

    Андрей Мартынюк reply Андрей Мартынюк

    Андрій Григорович 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Андрей Мартынюк reply Андрей Мартынюк

    Андрій Григорович вот ты 🐑. Будийский монах с Японии 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Андрей Григорьевич reply Андрей Мартынюк

    Андрей Мартынюк а что смешно неуч.
  • Ирина Тодорашко

    Супер! Де Японія,і де Буша!
  • Олег Каськов

    Маразматичне хуйло незабаром заборонить в'їзд до рашки всім. Крім таргана Лукашеску.

keyboard_arrow_up