Біля «Водоканалу» будують котельню, яка працюватиме на трісці

Біля «Водоканалу» будують котельню, яка працюватиме на трісці
  • Тепловики одночасно ремонтують і будують котельню на Зулінського, 9.
  • Поряд з газовою тут працюватиме ще й твердопаливна. На реалізацію проекту виділяють з бюджету міста, «Вінницяміськтеплоенерго» та Швейцарії 122 мільйони гривень.
  • Комунальники відзвітували, на якому етапі роботи

З 1 лютого триває реконструкція газової котельні з дообладнанням її твердопаливними котлами. Нині для твердопаливної котельні звели каркас будівлі, почали встановлювати нове обладнання. Нову техніку вже завезли у стару газову котельню, де триває капремонт.

Разом з тим, тепловики відзначають, що після завершення всіх будівельних робіт, котельня, яка обігріває 170 будівель, буде використовувати менше на 3,4 мільйона кубометрів газу щороку. Це в купі, зменшить викиди забруднювальних газів на 6,5 тонн в рік.

Реконструкція газової котельні

Із 2016 року триває реконструкція тепломережі району Київська-Зулінського. Міська влада фінансує цей проект спільно зі Швейцарською конфедерацією, яка виділила грант комунальному підприємству «Вінницяміськтеплоенерго».

Відео дня

З того часу, комунальники вже проклали дев’ять кілометрів нових труб (у двотрубному вимірі), облаштували 68 індивідуальних теплових пунктів. А нині триває реконструкція газової котельні.

За планом тут замінять все старе обладнання на нове - це котли, комп’ютерне обладнання, технологічні мережі тощо. На реалізацію цього проекту виділили

  • 14,5 мільйонів гривень - бюджет Вінниці та кошти «Вінницяміськтеплоенерго»
  • 31,7 мільйона гривень (1,16 млн швейцарських франків)- грант від Швейцарської конфедерації у вигляді безкоштовної поставки обладнання та надання супутніх послуг

Обсяг виконаних робіт, станом на 9 серпня:

  • монтаж димової труби – 50 %.
  • ремонт внутрішнього опорядження, покрівлі – 95%.
  • підсилення опорних конструкцій – 100%.
  • влаштування фундаментів під обладнання – 100 %.
  • монтаж технологічного обладнання – 37%
  • електромонтажні роботи – 20 %

Будівництво твердопаливної котельні

Поряд, на Зулінського, 9, зводять ще одну котельню. Вона працюватиме на твердому паливі - дерев’яній трісці; а після завершення робіт — підключена в мережу, разом з газовою котельнею.

Будівництво твердопаливної котельні включає: спорудження будівлі твердопаливної котельні з монтажем основного обладнання потужністю 3,3 мегавата, складу тріски, вагів, зовнішніх інженерних мереж та благоустрою.

Побудований комплекс буде підключений до мереж, що дасть можливість збільшити виробництво теплової енергії майже до 17 мегаватів.

Фінансування:

  • 29,2 мільйона гривень — кошти міста та «Вінницяміськтеплоенерго»

  • 46,7 мільйона гривень (1,71 млн франків) — грант Швейцарської конфедерації у вигляді безкоштовної поставки новітнього обладнання та надання супутніх послуг

Обсяг виконаних робіт, станом на 9 серпня:

  • монтаж опор освітлення – 100%,
  • монтаж елементів каркасу – 100 %,
  • влаштування приямків, фундаментів під обладнання, каналів, основ підлог –100 %.
  • монтаж димової труби – 40%
  • монтаж технологічного обладнання – 37%
  • благоустрій – 45%

Очікувані результати

Від реалізації цього масштабного проекту в КП «Вінницяміськтеплоенерго» очікують, що це покращить якість теплопостачання до 158 житлових будинків, 5 дитсадків, 4 шкіл та 3 лікарень.

Крім того, щорічне споживання газу зменшиться на 3,4 мільйона кубометрів і на 6,5 тонн щороку стане менше викідів двоокису вуглецю.

Нагадаємо, тепловики активно готуються до опалювального сезону в усіх районах міста. Про це в матеріалі: Підготовка до зими. Тепловики перевіряють понад 150 кілометрів мереж

Читайте також:

Фото в матеріалі: vmte.vn.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Знание - сила

    Молодцы! Осталось организовать кастрюлеголовых собирать коровьи лепёшки. "Слава Україні!"

    Natalka Melnyk reply Знание - сила

    нє, коров'ї лєпьошки - то ваше, ватне. матеріал для пам'ятників зайвохромосомним.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up