Біля Червоного Хреста зібралась черга вінницьких пенсіонерів. За чим стоять?

Біля Червоного Хреста зібралась черга вінницьких пенсіонерів. За чим стоять?
  • Ми майже звикли до черг бажаючих отримати грошову допомогу від ООН біля банків міста.
  • Сьогодні нова черга — пенсіонери зібралися біля офісу Товариства Червоного Хреста.
  • Грошей там не дають, але три дні поспіль давали продуктові набори. 
  • Зазвичай там отримують допомогу переселенці, в ці дні двері організації були відкриті і для містян.

З перших днів війни, обласна організація Товариства Червоного Хреста надає гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам. Цю допомогу можуть отримати всі переселенці, не важливий ані соціальний статус, ані фізичний стан людини: студент ти, пенсіонер, мати чи батько сімейства… Головне, щоб була довідка про те, що ти внутрішньо переміщенна особа, яка зареєстрована в нашій області. І тоді ти можеш отримати допомогу. На сьогодні це продуктовий набір вагою 11 кг.

Але за словами Сергія Глухенького, голови Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста, виникла ситуація, яка призвела до черг.

— Наші колеги, які курують кілька областей, в тому числі і Вінницьку, запропонували надавати гуманітарну допомогу не лише переселенцям, а і вінничанам окремих категорій, які теж потребують підтримки, зокрема пенсіонерам, — розповідає пан Сергій. — І от в перший день, це було в понеділок, приблизно 50 вінничанам похилого віку ми надали цю допомогу. Вчора до нас прийшли вже 150, а сьогодні ми мали вже мабуть більше 300 людей.

Відео дня

Новина про допомогу розлетілася серед вінничан і виникла ситуація, з якою обласна організація тепер не можемо впоратись. Тому що, як каже голова, взяли більшу планку, ніж можуть подолати.

Більше допомоги не буде

Через занадто великий попит серед вінницьких пенсіонерів і пенсіонерів, які приїхали з районів — адже чутки поширилися дуже швидко — в обласній організації Червоного Хреста зібрали нараду.

— На нараді ми прийняли рішення, що для того, аби ми могли максимально забезпечити допомогою внутрішньо переміщених осіб, потрібно повертаємось до старої схеми роботи. Тобто надавати допомогу лише переселенцям, — говорить Сергій Глухенький. — Скоріш за все черги біля нас будуть спостерігатися ще завтра/післязавтра, тому що люди отримали талончики на допомогу і мають її отримати. А ще не всі доїхали, хто почув про допомогу. Та коли стане зрозуміло, що допомога буде лише переселенцям, черги зникнуть.

Такою була черга сьогодні, 27 липня

Три дні у місті, два в районах

Щоб сім’ям переселенців отримати допомогу від Вінницької обласної організації Червоного Хреста, потрібно просто прийти за адресою вул.Грушевського 12 і отримати талончик.

— Наприклад сьогодні о пів на дев’яту ранку, переселенці отримали 100 талонів на допомогу на післязавтра, — говорить голова обласної організації.

  • В понеділок, середу, п’ятницю Червоний Хрест дає допомогу переселенцям, які мешкають у Вінниці.
  • Вівторок і четвер волонтери та співробітники Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста виїжджають райони.
  • Наприклад, завтра, 28 липня, волонтери їдуть в Шаргород.
  • Крім того, у вівторок і четвер на Грушевського можуть отримати допомогу ті переселенці, які мешкають в області, але не в місті Вінниця.

— Це вже стало традицією їздити по районам, так і місто отримувало допомогу і райони, і все працювало як годинник, — говорить Сергій Глухенький. — Але от трапився збій в налагодженій системі, через те, що ми вирішили розширити категорії людей і внесли туди містян. Тому і створилися черги, але за кілька днів вони зникнуть.

За період повномасштабної війни, Червоний Хрест у Вінниці надав гуманітарну допомогу більше десяти тисячам сімей переселенців.

— Не рахуючи того, що ми давали в свій час на компактне проживання, на гуртожитки, забезпечували людей постіллю, продуктами, були ще невеликі набори для людей, які були у Вінниці транзитом — щоб людина могла попити, поїсти, помитися, зуби почистити, і поїхати далі, — розповідає голова організації. — Зараз це лише продуктові набори, і чи буде розширюватися асортимент гуманітарної допомоги, залежить від донорів.

Що входить в продуктовий набір:

  • дві упаковки чорного чаю,
  • три пачки макаронів (по 1 кг),
  • пакет цукру (1 кг)
  • упаковка довгого рису (1 кг),
  • чотири банки сардини з соняшниковою олією (230 г),
  • дві банки тушонки свинної стерилізованої (525 г),
  • три пакети борошна (по 1 кг),
  • соняшникова олія (1 л).


Читайте також: 

Електросамокати, ПДР, аварії і суди: що кажуть експерти про двоколісних і чому розводять руками?

«Біжу 50 км, щоб купити пікап на передову». Вінничанка організовує благодійний ультрамарафон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Оксана Шевчук

    От і брехня дали набагато менше,кілограм цукру,пачку масла,олію,два кг кукурудзяної крупи,банку тушонки,і п'ять літрів простої води,а остальне де ділось????
  • Зина Фененко

    Якщо у мене 2 сина інваліда я1і 2 групи чоловік помер 2роки  сама пенсійного віку і доглядаю за ними,чи можна мені получити набір продуктів харчування проживаю у Вінниці мій номер телефону 0982515755,

    Читач reply Зина Фененко

    Зіна навіщо ви публікуєте свій номер ?

    Ви думаєте, вам моргунов сам позвонить і принесе тушонку чи що? Не будьте дурненькою
  • Віталій Рудак

    Нуда.Я чув від колег.Приїзжают на джипах нелюди за їжою,щоб нахаляву взяти їжу своїм собакам,а ціна яка цієї допомоги? Люди віддают останнє заради перемоги і щоб наші Янголи ЗСУ мали що їсти на передку.А саме образливо те,що люди яким дійсно потрібна їда і одяг побачивши це більше неідуть туди.Нелюди схаменіться,коли ви вже нажеретеся?
  • Ирина Кучеренко

    А в нас так одним все а другим нічого.

keyboard_arrow_up