Авіакатастрофа у Тегерані: з'явилося можливе відео попадання ракети у літак

Авіакатастрофа у Тегерані: з'явилося можливе відео попадання ракети у літак
  • Стало відомо про черговий доказ, який вказує на те, що пасажирський літак, що належав українській авіакомпанії, впав не через технічну несправність, але був збитий бойовою ракетою.
  • Вінничани влаштували акцію скорботи на честь вшанування загиблих у авіакатастрофі.

Як повідомляє Reuters, український авіалайнер, який зазнав катастрофи в небі над Тегераном, ймовірно, був збитий зенітними ракетами Ірану, заявили офіційні особи США.

Згідно супутниковими даними, літак міжнародних авіаліній України перебував у небі протягом двох хвилин після вильоту з Тегерану, коли біля нього були помічені теплові ознаки двох ракет «земля-повітря».

За словами американського чиновника, після цього стався вибух в безпосередній близькості від літака, а літак загорівся коли падав. 

Військове командування США вважає, що боїнг МАУ був збитий іранським ППО.

За інформацією американських ЗМІ, військове командування США вважає, що боїнг МАУ був збитий.

Їхня версія: збили помилково, через те, що всі були в бойовому режимі за кілька годин після ракетних ударів, що Іран здійснив по американських базах в Іраку, і не знав, чекати на збройну відповідь від американців чи ні. Також тему прокоментував Дональд Трамп:

Відео дня

У мережу виклали можливе відео попадання ракети у літак

Достовірність відео досліджують журналісти Bellingcat і The New York Times. Поки що немає підстав вважати, що відео підробка, але офіційної заяви поки немає.

Вінничанин Андрій Рева підтримує версію, що літак збила ракета

Екcмініcтр coціaльнoї пoлітики вінничанин Андрій Рeвa у ФБ прoкoмeнтувaв aвіaкaтacтрoфу у Тeгeрaні:

— Вeрcія більш ніж oчeвиднa: літaк збитo ПЗРК FIM-92 Stinger. Рaкeтa з інфрaчeрвoнoю гoлoвкoю caмoнaвeдeння врaжaє двигун літaльнoгo aпaрaтa. Нa виcoті 2600 мeтрів, кoли літaк нaбирaв виcoту і двигун прaцювaв нa пoвну пoтужніcть, цe мaлo фaтaльні нacлідки. Літaк oдрaзу пoчaв пaдaти, eкіпaж нaвіть нe вcтиг пoдaти cигнaл тривоги, — пише вінничанин.

Комісія з розслідування причин катастрофи літака продовжує роботу

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що комісія з розслідування причин катастрофи літака компанії «Міжнародні авіалінії України» продовжує роботу.

— Українські фахівці залучені до цього процесу. Ми очікуємо, що їм буде надана вся інформація та всі доступи, які є необхідними для проведення об’єктивного розслідування. Ми тримаємо постійний зв’язок з нашими представниками. Версія про влучання ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою. Враховуючи останні заяви лідерів держав у ЗМІ, ми закликаємо всіх міжнародних партнерів – передусім уряди США, Канади та Великої Британії – надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин, — зазначає Зеленський у дописі на ФБ.

Вшановують пам'ять загиблих у авіакатастрофі

Вчора, 9 січня, в Україні оголосили День жалоби.

Вінничани влаштували акцію скорботи на честь вшанування загиблих у авіакатастрофі.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розбився в Ірані 8 січня.

За наявними даними, в літаку Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" було 168 пасажирів та 9 членів екіпажу. Всі, хто був на борту літака, загинули.

Загинули 11 громадян України: 2 пасажирів та 9 членів екіпажу.

Іранське агентство новин ISNA опублікувало список загиблих у авіакастрофі літака МАУ. Серед них -  громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії.

Читайте також:

Авіакатастрофа в Тегерані: що відомо про загиблих? Відео та фото з місця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • анонім

    "Тегеран завтра назовет главную версию авиакатстрофы украинского самолета, которую рассматривают следователи."
    https://korrespondent.net/world/4180766-yran-anonsyroval-svoui-versyui-krushenyia-samoleta
    Співчуття родинам загиблих.
    Прикро що "ВЕЛИКІ спеціалісти " на зразок пана Реви, великого фахівця з авіабезпеки, людини яка "покінчила з бідностью" українців, проаналізувавши купу експертиз, аналізуючи масив інформаціїї робить "ЛОГІЧНІ" висновки.
    Співчуття? Бажання попередити чергові катастрофи? Не думаю..... Згадаємо мову пана Реви про ненажерливість українців з пеннсією 1500 грн...
    Піар, бажання видати себе за фіхівця і потрібної людини у наступних виборах у місцеву владу і бахання щоб незабули.....
    "Логічний та підтверджений фактами"  висновок ТРАМПА... 24 ГОДИНИ мовчання,  жодного співчуття канадцям, іранцям чи українцям? Але тупа згадка , що за попередження керівництва Іраку жоден американець не загинув. Співчуття Трампа... Це Ви про що?
    Піар пристарілого альфасамця дії якого почали лякати самих американців.  Прикро дивитись коли люди завязані на американських  грошах почали плескати йому у долоні. Жахливо дивитись на це коли бачиш по телебаченю  вбитих горем рідних загиблих і це без різниці хто вони за національністью
    Давайте  ми свої висновки робити на основі висновків експертів, висновків експертиз, українських іранських, спеціалістів авіадвигунів та фахівців з компаніїї боінг. Так можливо це місяці чи роки, але ці висновки будуть базуватись на аналізі фактів а не амбіціях Трампа чи бажані "підлизати" йому "друзів".
    Так необхідно рахувати "вигодонабувача" цього жаху, але  і ці повинні робити експерти. Іран?  Не думаю.... Бажання роздмухати конфлік на Сході виставляючи себе дурнем?  На мою думку Іран банально використовують, мати на Сході сильного супративника не вигідно а не Росії а не Туркам а не Апериканцям. Давайте запасемось терпінням.

  • Димитрий

    Попахивает
  • Димитрий

    Чистый  терроризмом
  • Ірина

    все було підлаштована  ! щоб розпочати війну !!! між США і ІРАНОМ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up