Авіакатастрофа у Тегерані: сьогодні в Україні оголосили день жалоби

Авіакатастрофа у Тегерані: сьогодні в Україні оголосили день жалоби

У зв’язку з катастрофою пасажирського літака компанії "МАУ" в Тегерані, Президент Володимир Зеленський постановив оголосити 9 січня днем жалоби.

 

Відповідний указ Глава держави підписав за результатами робочої наради з питань, пов’язаних із катастрофою літака української авіакомпанії. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента

— У цей день на будівлях мають бути приспущені державні прапори України. Також скасовуються розважальні заходи та вносяться зміни до програм теле- та радіопередач, — зазначають  у відомстві.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розбився в Ірані 8 січня.

Відео дня

В авіакомпанії МАУ заявили, що літак був справний, і не припускають помилку екіпажу.

За наявними даними, в літаку Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" було 168 пасажирів та 9 членів екіпажу. Всі, хто був на борту літака, загинули.

Загинули 11 громадян України: 2 пасажирів та 9 членів екіпажу.

Іранське агентство новин ISNA опублікувало список загиблих у авіакастрофі літака МАУ. Серед них -  громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії.

За інформацією агентства Reuters, попередня версія західних спецслужб: Boeing 737 "Українських міжнародних авіаліній" зазнав аварії в Ірані через поломку двигуна, а не через те, що його збила ракета.

Читайте також:

Авіакатастрофа в Тегерані: що відомо про загиблих? Відео та фото з місця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Алла Жданова

    Зайдите на страницу Пальчевского,у вас волосы дыбом встанут,это кошмар.
  • Юрий Бондарук

    Только что из новостей: черные ящики очень повреждены! Из слов иранских следователей! МЛЯТЬ! Зла не хватает! Значит теперь их не "прочитать"? Да они СПЕЦИАЛЬНО сделаны так, что не боятся ни падений ни взрывов! От .идарасы иранцы! Сбили самолет, а теперь "петляют"...

    Юрий Бондарук reply Юрий Бондарук

    Самолету 3.5 лет! Он практически новый! Какая поломка двигателя? Неужели там, в агентстве "рейтер" думают, что кто то поверит в их бредовую версию?
  • Anonymous

    "Президент Володимир Зеленський постановив оголосити 9 січня днем жалоби."

    І коли це він встиг "постановити"?
  • Поpошок

    Зелена шмаркля і інші ледарі вже прилетіли з відпочинку?

    Андрей Андреевич reply Поpошок

    Якби до нього в Оман вилетів надзвуковий військовий літак США щоб доставити його в Україну, такі як ти, казали б, що він дарма гроші витратив.

    Поpошок reply Андрей Андреевич

    Шмаркля підісрала США, а вони його мають іще забирати? Л-логіка у зебілів залізна...Це нормально бути в пройобах, коли в країні йде війна і літак збили на теренах іншої країни? Тільки, що і робить відпочиває, наркоман довбаний.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up