"Третій майдан" під Радою: Розгорнули наметове містечко. Є перші постраждалі

"Третій майдан" під Радою: Розгорнули наметове містечко. Є перші постраждалі

Вчора, 17 жовтня 2017 року, розпочався всеукраїнський мітинг під стінами Верховної Ради.

Ввечері на перетині вулиць Грушевського та Садової в Києві відбулися зіткнення активістів і співробітників правоохоронних органів. Серед постраждалих є один вінничанин.

У столиці день протестів закінчився чотирма постраждалими. Поміж них - троє мітингарів та поліцейський, через поранення якого вже порушено кримінальну справу. Так минула перша доба "Третого майдану", який влаштували прибічники Михайла Саакашвілі.

В середу близько п'ятої години вечора на площі біля Верховної Ради активісти почали встановлювати намети, чим спровокували агресію правоохоронців. Відбулась коротка сутичка. Поліція застосувала сльозогінний газ.

Як повідомляють в «Рух нових сил Вінниччини», в сутичках є постраждалі, серед них – вінничанин.

Відео дня

«Вінничанин постраждав в сутичках з поліцейськими під Верховною Радою. Чоловік втратив свідомість. Йому одразу ж надали першу допомогу лікарі швидкої. Наразі його стан стабільний», - пишуть на офіційній сторінці у ФБ.

 

Постраждалим вінничанином виявився доктор медичних наук професор Рамін Іманов.

 

Він розповів, як на нього напали поліцейські.

"Поліцейські вдарили літнього чоловіка. Він весь був у крові. Коли вони вже напали на мене, я почав захищатися, вихопивши у них гумовий кийок. Тоді вони почали втрьох розпилювати на мене сльозогінний газ. Це був не звичайний газ, він паралізує. У мене паралізувало руки, а потім і ноги. Далі я вже нічого не пам'ятаю. Опритомнів вже в кареті швидкої допомоги", - сказав активіст РНС Вінниччини, який постраждав від дій правоохоронців.

 

 

Як стало відомо згодом, літній чоловік, за якого заступився вінничанин, виявився відомим євромайданівцем дідом Миколою.

 

Варто зазначити, що на перетині вулиць Грушевського та Садової в Києві відбулися зіткнення активістів і співробітників правоохоронних органів. Протестуючі робили спроби прорвати кордон, проте співробітники НГУ, застосувавши балончики з газом, запобігли цьому.

Також раніше повідомлялося, що колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі, виступаючи на площі Конституції, закликав мітингувальників не розходитися від Ради до тих пір, поки влада не виконає всіх вимог людей.

На проїжджій частині вулиці Грушевського, поруч з Верховною Радою України, вже з'явилися намети, встановлені учасниками акції протесту.

Читайте також: 

Вінницькі політики і громадські лідери про протест у Києві. Що буде далі?

За інформацією сайту «Ліга», «Ще кілька великих, брезентових наметів і звичайних туристичних встановлюють в Маріїнському парку навпроти площі Конституції. У самому парку вже розгорнуто більше десяти наметів, а на проїжджій частині поки тільки дві».

Також зазначається, що на вулиці Грушевського ситуація стабілізувалася. З одного боку площі протестувальники зламали рамки металошукачів, в результаті чого поліція просто здійснює огляд речей, а з іншого боку все люди проходять виключно через металошукачі.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Vladimir Sviridov

    ППЦ, шо вони так за цим саакашвілі трясуться, їм шо юльки мало?
  • Гай Фокс

    Ссыкливая власть,жопы горят,где же вы твари?!!! Ментов нагнали,детей,и нац.гвардию таких же...  по выбирали бабушки пи****ов.... ни денег ни жизни.Вам майдана больше не будет.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up