Вінницькі політики і громадські лідери про протест у Києві. Що буде далі?

Вінницькі політики і громадські лідери про протест у Києві.  Що буде далі?
  • Акція протесту, яка сьогодні вранці, 17 жовтня, почалася під стінами Верховної Ради, може затягнутися.
  • Редакція розпитала, що думають про мітинг місцеві політики і громадські діячі.
  • Хто сказав, що не поїхав, а хто готовий ночувати під Радою, доки не виконають вимоги, читайте далі.

Три вимоги до влади висунули сьогодні представники різних політичних сил і громадських організацій під стінами Верховної Ради. Серед учасників протесту чимало вінничан. Як вже писав 20minut.ua, з Вінниці поїхало кілька автобусів, маршрутки і приватні автівки, для участі в мітингу.

Зі сцени перед Радою поставили ультиматум – мітинг буде продовжуватися, доки депутати не приймать три законопроекти:

Перший – про скасування депутатської недоторканості.
Друга вимога – прийняття нового виборчого законодавства (скасування мажоритарної системи і перехід до відкритих партійних списків).
Третя – створення антикорупційних судів.

Відео дня
blockquote>

Журналісти зв’язалися з кількома представниками обласних осередків політсил та громадських організацій, щоб запитати їхнє ставлення до акції 17-го, чи беруть вони участь та що думають про «третій майдан». З опитаних людей у Києві зараз тільки двоє.

«Терпіти це більше неможливо»

Людмила Щербаківська,
голова обласної осередку «Батьківщини»:

– Кожна людина свідома, їй самій вирішувати, приймати участь в акції, чи не приймати, тому ми не організовували поїздки до Києва. Я особисто зараз на районі, займаюся виборчим процесом, але вимоги акції підтримую повністю. Те, що відбувається в країні, неприпустимо. Влада ця прийшла на крові людей, тому вона піде дуже швидко. Головне, щоб вона встигла втекти... Терпіти більше це неможливо. Я вважаю, що влада зараз добровільно повинна сказати: вибачте, ми помилилися, вибирайте, люди, інший парламент, вибирайте іншого президента.

«Маємо тиснути на владу»

Олексій Фурман,
голова обласного осередку "Свободи", депутат облради:

– Підтримуємо акцію "Велика політична реформа". Нас не влаштовують напівміри й відстрочки влади! Настав час відповідати за свої слова зараз, а не в 2020 році. Влада бариг доживає свої дні: українська нація не буде більше давати продовжувати дерибан, який вони чинять! Маємо тиснути на владу, бо, судячи з усього, вони вже думають, що схопили Бога за бороду і їм можна плювати не тільки на виконання власних же обіцянок, але й плювати на українців, які обираючи їх щиро вірили у зміни. Вимоги акції дуже прості і дуже актуальні. В цьому скликанні один з п'ятьох депутатів-свободівців Юрій Левченко є автором законопроекту про скасування депутатської недоторканості, саме він вже зібрав понад 150 підписів нардепів за невідкладний розгляд даного законопроекту.

«Не чую запаху революції»

Анатолій Слінівський,
голова всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій і волонтерів АТО:

– Ми участь в акції не беремо. Ті три вимоги, які вони винесли, я підтримую. Але перше, щоб я зробив, то ці вимоги виніс би на президента, на прем’єра і на Верховну раду. Отримав би якусь письмову відмову – тоді були б підстави вийти на акцію. А тут я не бачу лідера. І ще, знаєте, чого я не бачу і не чую? Запаху революції. От не чую і все. Чую, що ця акція - не те, тому зараз знаходжуся у Вінниці. Я на двох київських Майданах був від дзвінка до дзвінка, а зараз відчуваю – не моє те, що зараз у столиці відбувається. І мої друзі так само кажуть. Може, поки там когось не поб’ють, доти ми не ідемо? Зараз поки що тільки слідкуємо за цим в стороні.     

«Дискредитували все, що можна»

Анатолій Банах,
голова Люстраційного комітету Вінниччини:

– За останніх чотири роки фактично ніяких позитивних змін. Єдиний проблиск був – це спроба реформи патрульної поліції, яка, нажаль, захлеснулася. І фактично дискредитовано у нас все, що можна було дискредитувати... Якщо попитати рядових громадян, вони скажуть, що жити стало набагато гірше. Я їхав до Києва, щоб спробувати разом з однодумцями показати нашим законотворцям, що є активна частина громади, і ми хочемо змін в цій країні. Вони виражені в трьох законопроектах, тому, будь-ласка, аналізуйте, приймайте і рятуйте країну мирним способом.  

«Акція буде продовжуватися»

Сергій Чумак,
командир крайової команди УНСО:

– Я в Києві. На мітингу висунули вимоги до влади про ті зміни, які декларувалися ще Майданом 13-14-го року, Революцією Гідності, і до цих пір не прийняті. Ці ключові вимоги об’єднали різні політичні сили і громадські організації, тому що їх неприйняття – це ключ до тієї всієї корупції, до того всього безладу, який в країні твориться. Виконання цих вимог – цілком законотворчий процес, який по силам пришвидшити, прийняти нарешті ці законодавчі акти. З цією метою ми стоїмо і будемо тиснути на Верховну раду, бо інакше нічого не поміняється. На сцені було озвучено: мітинг буде продовжуватися, поки Верховна Рада не почне розглядати ці закони. Дивлячись на те, як Рада реагує, а вона не реагує ніяк, думаю, що це буде не одна ніч.    


Читайте також:

Київ зустрів з поліцією. Чому вінничани поїхали мітингувати під Верховну Раду

Мітинг у Києві. Онлайн-хроніка подій і пости вінничан
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Задунайский Торонтуй

    Понятно что будет. Еще один сдвиг вправо, в бабуинизацию страны.

    Олексій reply Задунайский Торонтуй

    Дякую, у лівій країні ми вже побули.

    Пупкин Вася reply Олексій

    Вы оттуда и не вылазили .

    Олексій reply Пупкин Вася

    Вилізли. Це ти ще там і досі думаєш що тобі всі повинні все.
  • Stas Man

    Громадянин РФ та, по сумісництву депутат Свободи, Юрий Левченко, закликає виходити на протести проти української влади, за ним стоїть окутаний в український прапор гражданін РФ Егор Зимин, збоку невідомі особи від афериста Грішіна (котрий з терористами був в ДонОДА), монтують намети, інші "мирні" гражданє з закритими лицями зі щитами, всьому цьому надає інформаційну підтримку клієнт Сбєрбанка Лещенко, вся акція масово підтримується попередниками, вся ця акція проходить під декларування Міхаелом Саакашвілі закликів кремля скинути українську владу.

    17.10.2017. Антимайдан намагається видати себе за Майдан.

    Пупкин Вася reply Stas Man

    Шо , опять Путин ? Дэбилы )

    Stas Man reply Пупкин Вася

    сотні одні й ті самі мишебраття які вкрали нашу історію, фільмі, пісні, артефакти по своїм ермітажам, пригнічували нашу мову, відбирали майно, запроторювали в ГУЛАГ, депортували, морили голодом, русифійкували, винищували інтелигенцію, горе яке пізнали українці від токсичних антилюдей "росіян" неможливо перерахувати.... тому москаль-кацап - значить на%уй! це частина національної ідеї народів
  • Stas Man

    опозиція в Україні антиукраїнська, безвідповідальна, брехлива ПОПУЛІСЬКА, розрахована на зрадойба-ватніка-совка. Чи може нагадати свободі, як вони накачують зрадою людей, а потім летять гранати і вбивають пацанів, бо дуже до влади хочеться. Що таке батьвіщина-родіна = янукович тільки хитріще. Яке народонаселення така й "опозиція".
  • Stas Man

    п******л-популіст: "ніяких позитивних змін"  та й при януковичу було краще! ))

    Реформи в Україні. Список: http://reformy.org.ua/

    Иванов Иван reply Stas Man

    ты сначала с халупы этой вылези а этих долбо..бов туда загониш

    Stas Man reply Иванов Иван

    кацап значить на**й

    Иванов Иван reply Stas Man

    пока ты на нем сидыш и судя по кандидатах  скоро не слезиш хохлобандеровец
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up