Мітинг у Києві. Онлайн-хроніка подій і пости вінничан

Мітинг у Києві. Онлайн-хроніка подій і пости вінничан

Зранку, 17 жовтня, під стінами Верховної ради у Києві почалась акція протесту . В урядовий квартал стягнули військових та поліцію. У столицю поїхали також і вінничани. Ми слідкуємо за подіями і збираємо їх в онлайн-хроніку.

Організаторами акції виступили одразу кілька політичних сил. Серед них партія екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі, єврооптимісти (Мустава Наєм, Сергій Лещенко та інші), партії «Свобода» та «Національний корпус», «Самопоміч» Андрія Садового, «Громадянська позиція» Анатолія Гриценко та інші.

Організатори заявили про три основних вимоги до Петра Порошенко і Верховної Ради: відміна депутатського імунітету, створення антикорупційного суду та відміна мажоритарної системи виборів.

У випадку якщо влада не відреагує на вимоги, Саакашвілі закликає вимагати відставки Порошенка.

Відео дня

5.33 Луценко і Князєв пообіцяли, що намети під Верховною Радою зносити не будуть

4.35 Урядовий квартал пустує, оточення залишилося тільки в районі наметового містечка - Найєм

2.00 Під ВР мітингувальники встановили більше 60 палаток. 

1.37 АвтоМайдан поїхав до резиденції Порошенка. Тут дуже багато нацгвардії і військової техніки. Нагадало як майданівці у 2014 році їздили до Януковича. Дежавю

23.22 Під Радою знову виникла сутичка між мітингувальниками і правоохоронцями. 

23.17 Автомайданівець Сергій Коба каже, що поліція готується до штурму. Але поки що все спокійно

 23.00 Юрій Хорт повідомляє про якийсь "заміс" на барикадах. Про це нічого невідомо

20.33  Мітингувальники не мають наміру прибирати намети з проїжджої частини до виконання їх вимог і готові захищати їх силою

20.10 Штовханина під Радою: мітингувальники намагалися заблокувати вихід з парламенту

19.30 Кажуть, що у Києві побили вінничанина. Попросили Анатолія Банаха дізнатись чи це правда. Поки що нічого невідомо. 

18:00 Під Радою з’явивилось наметове містечко. Активісти планують залишатись наніч.

17:50 За повідомленням спікера Нацполіції Ярослава Тракала, під час сутичок під Радою постраждали четверо людей

 

17:45 Саакашвілі знову виступив перед учасниками акції.
- Гарна ідея – залишитись тут, поки депутати все не ухвалять, - каже Саакашвілі.  – Я теж тут залишусь і нас буде все більше і більше. Мені немає куди відступати.

 

17.00 На площі встановили 18 туристичних палаток. В зеленій зоні Маріїнського парку встановлюють також військову.

Під час штовханини у дворі парламенту бійці колишнього батальйону «Донбас» відібрали у правоохоронців близько 30 щитів. Представники «Руху нових сил» пронесли близько 20 наметів, які планують встановити у Маріїнському парку біля будівлі парламенту.

16:23 Загострення біля Ради. Нацгвардія почала ламати щити встановлені біля парламенту ще зранку. Один з активістів намагався їх спинити і йому розбили голову. Всіх хто намагався йому допомогти поліція відігнала сльозогінним газом.

16:07 Під радою з’явився «Азов» вимагають впустити їх у парламент. Нацгвардія закривається щитами, мітингарі кричать «Ганьба!»

15:40 Активісти почали сходитись до Ради і оточують парламент. Нацгвардія одягла шоломи

 

Короткий дайджест подій на цю годину:
 

Під Радою тисячі людей вимагають реформ, Парасюк вдарив Гелетея, а президента Мальти вітали залпами гармат—зібрали головне про події в Києві pic.twitter.com/Yag9jJseC4

— Hromadske.UA (@HromadskeUA) 17 октября 2017 г.

14:45 Після того, як зі сцени закликали блокувати виходи, щоб депутати працювали, кількість мітингуючи зменшилась. Активісти пішли блокувати виходи з парламенту.

 

 

14.11 Порошенко прокоментував мітинг. 
- Я з розумінням ставлюсь до акції і з повагою до їх учасників, - каже Петро Порошенко. - Крім того, мені не дуже важливо, і я вимагаю від усіх правоохоронних органів забезпечити мирний характер акції. Ні в якому разі не можна допускати, щоб безвідповідальні політикани повторили трагічні події, які відбулись 31 серпня, які призвели до загибелі чотирьох нацгвардійців.
 

13:48 В раді оголосили перерву до 16.00

13:40 На сторінці Петра Порошенка у Фейсбук пряма трансляція зустрічі з президентом Мальти.

14:50 - Всі чекають результатів погоджувальної ради, далі буде видно, - розповідає вінницький активіст Вадим Шкільняк.  

В соцсмережах обговорюють бійку під Радою надрепа Парасюка з начальником Управління державної безпеки Валерієм Галатеєм.

12:45 Виступає Сакашвілі. Каже, що був в Україні на трьох революціях і що це початок великого шляху. Натовк скандує: «Міша-Міша!»

Вінничанин Anatoly Beraya також додав відео на якому чути постріли з гармат:

 

 

12:00 В  мережі з’явилось відео на якому у Маріїнському парку стоять гармати. Військові здійснили кілька артилерійських залпів гаубиць на честь візиту до України президента Мальти Марі-Луїз Колейро Преко.  

 

11:12 На погоджувальній раді Парубій заявив, що порядок денний залишиться незмінним – медреформа. Вимоги протестувальників розглядатимуть в четвер.
 

10.40 Петро Порошенко заявив, що вніс законопроект про зняття депутатської недоторканості.

10.00 Площа перед Радою заповнена людьми, дехто взяв з собою продукти. Запрацювала ведика сцена.  Перед сценою – кордон з активістів «Національного корпуса». Вони в масках. До акції долучились прихильники Юлії Тимошенко, хоча вона на передодні не заявляла що політична сила братиме участь в акції.

 

- До Києва поїхало багато вінничан, - розповідає вінницький активіст Вадим Шкільняк. – Видно, що виїжджали десь приблизно в один час, близько шостої, бо по дорозі зустріли багато знайомих.

9:00 Біля входу до Ради встановили металошукакачі, людей пропускають, але оглядають в пошуках заборонених предметів. На під’їзді до урядового кварталу на дорогах пробки. Від метро Хрещатик рухається колона активістів

7:40 Мустафа Наєм на своїй сторінці у Фейсбук пише, що весь квартал біля Верховної ради оточений військовими. Будівля парламенту оточено подвійним кільцем нацгвардії та поліції.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Purgen Purgen

    Политика это борьба классов за завоевание и удержание власти. Все остальное - мышиная возня. Даже если что-то и выгорит, то трудящиеся все равно получат только специальную штуку с яйцами.

    Пупкин Вася reply Purgen Purgen

    Эту штуку они уже 4 года смохчут и судя по всему , довольны .
  • Задунайский Торонтуй

    Ну-ну. Порошенко вам не Янукович, как власть держать он знает.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up