2220 гривень від ООН. Як переселенцям отримати цю допомогу у Вінниці?

2220 гривень від ООН. Як переселенцям отримати цю допомогу у Вінниці?
  • Агентство у справах біженців відновило свою роботу в Вінниці. 
  • Переселенці можуть отримати грошову допомогу — 2220 грн на одну людину, але не більше 6660 грн на сім’ю. Для цього людям потрібно подати заявку в «Прозорому офісі».
  • Розказуємо, особливості програми, а також про те, яку ще допомогу переселенці можуть отримати у нашому місті.

— До міського голови звернулися з листом представники УВКБ ООН (Агентство у справах біженців - авт.), щоб знову надати допомогу людям, які мають статус переселенця та відповідають певному переліку категорій. Ми пішли на зустріч та відвели по два робочих місця — на лівобережному управлінні та на правобережному, — розповіла журналісту 20minut.ua директорка департаменту соцполітики міськради Валентина Войткова.

Кому і скільки виплатять допомоги

Критерії, під які потрібно відповідати, щоб отримати гроші:

  • Бути з-поміж переселенців, що тимчасово проживають на території Вінницької міської територіальної громади.
  • Гроші виплачуватимуть родинам з дітьми; не повним родинам (є лише один з батьків - авт.); родинам, в складі яких є люди з інвалідністю; родинам, в складі яких є люди, віком від 55 років.
  • Допомогу виплачуватимуть тим, хто раніше не отримував гроші від міжнародних організацій (державні виплати переселенцям не враховуються - авт.)

На яку суму можна розраховувати? Валентина Войткова сказала, що це 2 тисячі 220 гривень на одну людину, але не більше 6 тисяч 660 гривень на одну родину. 

Відео дня

— Таку допомогу виплачуватимуть протягом пів року, але не щомісячно, а двома траншами, — сказала директорка департаменту соцполітики. — Зауважу, що рішення щодо надання грошової допомоги, строки її виплати приймається виключно Агентством у справах біженців ООН.

— Переселенцям при собі потрібно мати довідку про взяття на облік ВПО. І також паспорт. Це все. Особливих документів, наприклад, підтвердження групи інвалідності, надавати не потрібно, — додала Валентина Войткова.

Куди звертатись? Як ми написали вище, до «Прозорих офісів» у Вінниці.

Адреси:

  • Космонавтів, 30 (II поверх);
  • Замостянська, 7 (II поверх).

Отримати додаткову інформацію можна за телефоном:

  • ЦНАП (Вишенька): (0432) 50-91-33; 50-83-88; 063-856-62-72.
  • ЦНАП (Замостя): (0432) 50-86-77; 50-86-70; 093-190-83-93.

Одяг, засоби гігієни, житло: де отримати?

Станом на 24 жовтня у Вінницькій міській громаді проживає 44 тисячі 758 переселенців з постраждалих від війни областей України. 

— Останнім часом, до Вінниці приїжджають люди з Запоріжжя, Миколаєва та Дніпра. Але після деокупації територій нашої країни, люди знімаються з обліку ВПО і повертаються до своїх домівок, — каже директорка департаменту соцполітики.

Розказуємо, де та яку допомогу можна отримати переселенцям у Вінниці.

Речі. Гуманітарний центр речей, де переселенці безоплатно можуть отримати необхідний одяг та взуття, засоби гігієни знаходиться на першому поверсі ТРЦ «Мегамол», що на 600-річчя, 17. Працює з 10.00 до 16.00, з понеділка по п’ятницю.

Адреси та контакти інших місць, де надають одяг, взуття, засоби гігієни, дитяче харчування для переселенців — дивіться за цим посиланням.

Тимчасове житло. Якщо людина прибула і не знає, де зупинитись у Вінниці або, можливо, потрібна допомога з пошуком тимчасового житла, то переселенцям треба звертатися на гарячу лінію «Цілодобової варти»: 0-800-60-15-60. 

Там нададуть контакти та адреси місць, де можуть прихистити переселенців: наприклад, це школи, які переобладнані під прихистки, гуртожитки.

— А якщо втратили документи, то куди звертатись?

— У «Прозорий офіс». Ми подивимося по ПІБ людини та допоможемо відновити втрачені документи. Якщо якийсь певний документ в нас не можна буде відновити, то допоможемо консультаціями, куди людині треба буде звертатися далі, — відповіла директорка департаменту соцполітики міськради Валентина Войткова.

Опитування

ООН вам виплатили грошову допомогу? У тому випадку, якщо ви зверталися раніше

 

Читайте також:

Удвічі збільшать компенсацію власникам житла, які прихистили переселенців

Медична консультація у сімейного лікаря внутрішньо переміщеним особам: як отримати

Де і яку допомогу можна отримати переселенцям у Вінниці? Адреси та контакти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • саша шелкович

    Хочу отрымати допомогу
  • Рслана Мельник

    Хочу отримати допомогу грошову
  • Инна Волощук

    Хочу отримати допомогу
  • Йосип Куцолабський

    Я подавав заявку але не отримував   грошової допомоги

keyboard_arrow_up