Удвічі збільшать компенсацію власникам житла, які прихистили переселенців

Удвічі збільшать компенсацію власникам житла, які прихистили переселенців
  • Під час проходження опалювального сезону, компенсації власникам житла, які прихистили переселенців, зростуть удвічі. З жовтня вони становитимуть близько 900 грн щомісяця за кожну людину.

Міністерство розвитку громад та територій України підписало зміни до Меморандуму про взаєморозуміння з Міжнародною федерацією Червоного Хреста та Червоного Півмісяця та Товариством Червоного Хреста України, якими розширюється співпраця у межах програми «Прихисток». Відповідно до умов Меморандуму, з 1 жовтня 2022 року до 31 березня 2023 року компенсація витрат громадянам, які тимчасово прихистили ВПО буде збільшена до 30 грн на день за кожного переселенця.

Наразі Мінрегіон розробив проєкт постанови про внесення відповідних змін до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО, який планується винести на розгляд Уряду найближчим часом. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«Зміцнюємо співпрацю з міжнародними організаціями в межах програми «Прихисток»! Планується, що покриття більшої частини витрат на «Прихисток» буде фінансуватися коштом наших партнерів, — зазначає Чернишов. — Також, за домовленістю сторін, з метою підтримки громадян під час проходження опалювального сезону, компенсації власникам житла зростуть удвічі. І становитимуть близько 900 грн щомісяця за кожну особу».

Відео дня

З першого жовтня Міністерство соціальної політики, нагадаємо, впроваджує в усіх регіонах України єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІСС).

Завдяки цьому внутрішньо переміщені особи (ВПО) зможуть отримувати соціальні послуги за місцем перебування, а не реєстрації.

З початку повномасштабного вторгнення тисячі українців були змушені покинути свої домівки та евакуюватися. У нових громадах значна частина переселенців вже пройшла процес адаптації та зустрілася з новим викликом — знайти роботу.

Наші друзі з редакції «ШоТам» створили інфографіку про оптимальну стратегію пошуку роботи в новій громаді. Якщо ви переселенець та шукаєте роботу, ознайомтеся з цією інструкцією за посиланням.

До речі, ми зібрали у добірку кілька організацій, які надають матеріальну допомогу внутрішньо переміщеним особам. Розповідаємо, про процедури отримання та суми. Деталі у матеріалі:

 

Читайте також:

Не відкладати життя на потім. Історія переселенки, яка відкрила кав'ярню під час війни

Допомога переселенцям від переселенців. Як на Вишеньці діє пункт видачі гуманітарки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up